Миленко е најлошиот спортски коментатор?

• Креатор на темата Креатор на темата Тиња
  • Време на започнување Време на започнување
Миленко може и има искуство од коментирање на Ф1, но пред 20 год. од тогаш па до сеа Ф1 е изменета за 720 степени, ако не и поише. Шо ми е мене гајле шо се десило у 1982 дали Сена прднал у 7 и 20, а не у 8. Треа да се освежи тоа коментаторско место и по мое мислење би треало да има 2ца коментатори како и сегде во светот.:helou:

brat, ako mislis deka sme maloumni, prodolzi da treses zeleni ko tvojot idol. milenko ne e sportski komentator od pred 20 godini, sam objasnuvase po televizii deka vodel bingo, mestel utakmici so fk skopje, ne znam shto ne prael, pa i emigriural. od koa zaglai kjorka, ocigledno jedini spas mu bilo da svitka kicma i da prestane da glumi gazda, pa da se fati pak za rabota, ali posto ocigledno za nisto ne go bivalo, gi najde shupcite u kanal 5 da gi farba deka znae shto raboti. ja koa go cuv na prvata trka koa pocna da komentira si rekov, Gospode ovoj zaboravil da zbori, kakvo komentiranje, kakvi bakraci. dtka, mumla, edna recenica ja kazuva so saati. ali izglea sve nekoi liksuri imase okolu nego sho go tapshaa po ramo demek ke go bide, pa gi vadese na tv, imal pet asistenti, sea nikoj ne gleam okolu nego. i gluvcite begaat od brodot shto tone. zatoa htv ke bide najgledan kanal u makedonija, ste videle nekoja gorila tamu da grofta na himna i da raskazuva vicevi za jugoto na komsijata? ubao rece nekoj, dajte go bubo karov onda, posmeshen e nego li ovoj so fintite od pred 20 godini. shto sport znae milenko osven formula, komentira li nesto drugo? go znaes i sam odgovorot, NE, a so toa pagja vo voda i tezata deka e sportski komentator. on e tresac na zeleni vo prenosite od formula 1, plus anti-meklarenovec i rasist, a ja protiv toa se bunam, i kolku shto zabelezuvam na uste mnogumina toa im e trn u oko.

никој не рече дека си малоумен ама прочитај што си пишал :pos2:
aj види тука од кога е коментатор на формула
а тоа што е против мекларен негово право и така треба

Да е против Ферари кој ке ве дослуша... Ама ете како што се гледа, до година Ферари нема да биде дел од Ф1. После што ке правиме?

Патем, мразам кога коментатор ке завзема било која страна, наместо реално да погледне што се дешава на екранот.

Да е против Ферари кој ке ве дослуша... Ама ете како што се гледа, до година Ферари нема да биде дел од Ф1. После што ке правиме?

Патем, мразам кога коментатор ке завзема било која страна, наместо реално да погледне што се дешава на екранот.

мразете бе ама ако не ви се допаѓа трпете овие 3 сезони

у реду е, некој тука очигледно има проблем со читањето, но тоа не сум јас. убаво ти кажа бокле, тоа што било пред 20 години, нека иде нека раскажува на внуците пред спиење. за на телевизија у пренос кој илјадници го чекаат со душа, да им го усере попладнето, нема простување. и неам намера да ќутам за тоа и да се навикнувам, мое право си е да го актуелизирамн тоа прашање и да прочита некој паметен и да го смени суртукот (со негов речник кажано да го дигне на клоци). да биде проитив мекларен е надвор од умот, а дека така треба, мало морген. некој преска напиша дека табакот бил за мекларен, али мене од оваа страна ми се чини дека он беше за рено, се шина од фалење на алонсо. али никад не ми го вреџал мекларенот и за разлика од сегашниот коментатор, не сум стекнал утисак дека у канал 5 треба да воведат задолжителен лекарски преглед за тие шо ги примаат на работа. меџутим, тоа не е једини проблем со миленко, пошто како што више напишав, домашното не-васпитање, уличарскиот речник и расистичките баботења севкупно го прават најлош коментатор во историјата на телевизијата на макединоја. наместо на тие шо сакаат да гледаат формула да ги терате да гледаат друга програма ради овој што се кревељи и изведува бесни глисти, поарно тие што рекоа дека сакале да слушаат вицеви и глупости да им пуштите к-15 или бени хил. од коа тоа ф1 е хумористична емисија? да беше така ртл наместо ники лауда за коментатор ке го земеше дејвид коперфилд или не знам кој више. не знам со кој образ уште кажуваат дека глеале ф1 ради смешките, као ја да кажам дека идам на факс за да се ѕверам у цицките или газињата на колешките. трагедија еј :nesvest:

не гледајте бе не слушајте ако ви смета
тој тоа го работи одамна и така е навикнат а навиката неможеш да му ја одземиш
и ви кажав ако не ви се допаѓа мењајте канал или трпете овие 3 сезони

лудост е да ја смениш публиката. ај сеа грујо да рече не ми се свиѓа народов, дај нов народ да бидат македонци, овие проидани души се све, и име ќе шитнат и свашта. така и со миленко. он имал навика? бре бре бре. а ние шо имаме навика да слушаме нормални коментатори? народот да трпи за неговите иживљавања пред микрофон и тресење зелени, многу ти е паметен советов, нема што.

Веќе, веќе, на нас Македонциве не може ништо да ни се погоди, се' нешто не чини, се' нешто ни смета. Ако не ти се допаѓа смени, имаш кабловска , имаш интернет, имаш избор каде да гледаш Ф1:toe:

Миленко е најлошиот спортски коментатор?

На прашањево неможам да одговорам бидејќи е оксиморон. :toe:

Миленко не е спортски коментатор многу одамна. На него само парите му се во глава и тој треба да ги изгуби сите “привилегии“ што ги има како БИВШИ спортски коментатор.
Алекс убаво си даде линк од времето кога Миленко беше коментатор и си ја сакаше работата, само што тоа е минато свршено време. Денес тој по тоа што го презентира при пренос ужасно се досадува и едвај чека да заврши со преносот за да си брка “спонзорства“ кај владата и да се докопа до некоја посериозна фотељичка за да може да си лапне и некоја позериозна паричка нели. (види кај темата за Победа. И немој случајно да ме направите “Мајмун“ не сум од Прилеп)
Како “интересни“ информации во пренос на Ф1 ми кажува трачарски муабети од жолт печат наместо да каже нешто околу самите болиди, тактики и такви работи кои се суштински за трката. Ако сакам трачарење (а Миленко е ко баба на чешма) ќе гледам трачарски емисии, јас сакам да гледам Ф1 трка ЈАСНО Алекс. Ме заболе мене за тоа што што и со кого прави Мозли во спална, а овој твојов идол константно ме малтретира со такви глупи информации. А на патека не е битно дали се случува драма со претекнувања излетувања или грешки на некои возачи, “важни“ и “интересни“ треба да ни се трачарењата. :duel:
Споредбите со Табаковски не држат бидејќи Табаковски искрено и од срце сака Ф1 а Миленко ова го работи само за пари.
Табаковски имаше мана што се врзуваше исто со спонзори и во тек на пренос фаворизираше некој од тимовите. Кога беше со Тутунски Комбинат ги форсираше Мекларен а последните години е врзан со претставникот за Рено во Македонија, па ги фаворизираше нив и тоа цело време против Ферари а приватно е голем фан на Ферари. :toe: Ама секогаш беше сконцентриран на преносот и го коментираше тоа што се случува на патеката со информации врзани за болидите и тактиките на тимовите. Не се занимаваше со трач муабети.
Јас навивам за Ферари и искрено не ме погодува ако Миленко ги навредува или омаловажува бидејќи неговото мислење не ми вреди ни 5 пари.
Друго многу битно што ми смета кај Миленко е неговиот РАСИЗАМ и НАЦИЗАМ.
Мислам дека имаме закон против ова. А зошто не се казнува ? (спонзор влада)
Јавно на телевизија ти некого да ословуваш со ЦРНЧЕ, МАСЛИНКА... или па сетете што тресна на трката во кина нешто како „овие 5 кинески магариња“ (за стјуардите што беа покрај патека).
Се преслушува ли тој пред да каже нешто бидејќи е на национална телевизија или мисли дека е пред гранапче и си праи муабет со пијаници.
И вака Алексо.
Јас сум во Македонија и кога веќе некоја телевизија во Македонија ги има правата за пренос на Ф1 трки сакам и да слушам квалитетен коментар на Македонски. Моментално сум принуден кога гледам во живо Ф1 да ги слушам глупостите на твојов Миленко и да се нервирам. А после морам да ги симнувам трките од интернет и си ги гледам со уживње без нервоза.
Табакот беше насилно сменет со кампања покрената од овој твојов.
Сега се приклучувам и јас ако има кампања да се смени Миленко и да дојдат по можност помлади, двајца, коментатори. И најважно да бидат коментатори што ја сакаат со жар Ф1 а не меланхолични и досадни трачари ко овој.

Ми викаш да се навикнам следниве 3 години...
Во што сакаш да се кладиме дека и ако не се прифати од канал 5 иницијатива за негова промена, тој сам ќе си замине порано. Бидејќи му е ужасно досадно да коментира, иако оваа година тоа го прави за многу повеќе пари од лани, не му се доволно. Не е навикнат поштено да си одработи и да си ги заработи хонорарите.

Ако сакам трачарење (а Миленко е ко баба на чешма) ќе гледам трачарски емисии, јас сакам да гледам Ф1 трка. А на патека не е битно дали се случува драма со претекнувања излетувања или грешки на некои возачи, “важни“ и “интересни“ треба да ни се трачарењата.
Изгледа на дечкиве тоа им е интересно па се фатиле ко слеп за стап.
Друго многу битно што ми смета кај Миленко е неговиот РАСИЗАМ и НАЦИЗАМ.
Мислам дека имаме закон против ова. А зошто не се казнува ? Јавно на телевизија ти некого да ословуваш со ЦРНЧЕ, МАСЛИНКА... или па сетете што тресна на трката во кина нешто како „овие 5 кинески магариња“ (за стјуардите што беа покрај патека).
Се преслушува ли тој пред да каже нешто бидејќи е на национална телевизија или мисли дека е пред гранапче и си праи муабет со пијаници.
Изгледа 5 пари не дава, битно е да стропа некоја глупост која може да ја гледаат и мали деца (од 5 или помалку години) ама тоа е споредна работа...
Јас сум во Македонија и кога веќе некоја телевизија во Македонија ги има правата за пренос на Ф1 трки сакам и да слушам квалитетен коментар на Македонски. Моментално сум принуден кога гледам во живо Ф1 да ги слушам глупостите на твојов Миленко и да се нервирам. А после морам да ги симнувам трките од интернет и си ги гледам со уживње без нервоза.

Во што сакаш да се кладиме дека и ако не се прифати од канал 5 иницијатива за негова промена, тој сам ќе си замине порано. Бидејќи му е ужасно досадно да коментира, иако оваа година тоа го прави за многу повеќе пари од лани, не му се доволно. Не е навикнат поштено да си одработи и да си ги заработи хонорарите.
Како прво, колку и да лупа глупости, мислам до крајот на сезоната се ке кажи. Човекот си е прост, речник на зборови минимален, така да ке ги потроши сите џокерчиња.

А за тоа навикнисе на него на следните 3 години... не морам! Ке си гледам Ф1 лезетски на ХРТ ако не повеќе барем рекламите одат кога ке ги НАЈАВАТ коментаторите, а не на овој на сред зборање реклами му пуштаат.

вониварас, риспект за постот. држи се што е напишано.

ја денес го слушав табакот на квалификации за мото гп на АБ канал. кој мелем на рана значи после тортурава на канал 5. ке станам фан на моторите од немајкаде, а трка немам изгледано, што ти се вика саглам коментатор, има да те врзе да седиш и да гледаш. миленко можда можел да им биде учител на овие генерации млади коментатори, али време е да признае дека учениците го совладале занатот пдобро од него. тоа е човечки, да се признае коа грешиш и да земеш втор човек со себе, анместо да продолжи така ќор да тресе глупости и да замајава со квази вицеви

Не ми е омилен ама не ми е ни одвратен.
Баш е кул бе :)

Во оваа сезона кога мојот омилен тим ферари е како аматерски тим кој постојано губи јас гледам Ф1 ради Миленко. И секој негов збор и против ферари го сваќам баш на шала.
Се пресмејувам кога гледам формула.
Мене ми е досадно и шаблонски она коментирање ајде сега Маса го претрка Раиконен. Ете Хамилтон има проблеми со моторот. Возат 34 круг. Сега 35ти. Уште 24 круга до крај. Ете сега во бокс ќе оди тој и тој. И победи Батон, бравос. Глејте го доделувањето на наградите. Чао.
Досадно е тоа. Ова е баш интересно. Човекот си кажува што му лежи на срцето.

Сакам наскоро да почне кај нас да се коментира на фудбал со двајца коментатори и по можност од новиве генерации кои се поинтересни од старите досадни коментатори.
Ние сме научени на досадно коментирање, треба да има промени.
i jas mislam vaka.a dobro e da ima uste eden so Milenko i jas sakam dvajca.Mislam imase porano vtor mislam deka Srgjan se vikase nekako... ama ne me bendisuvase bas.Sekoj si ima plusovi i minusi, ama mene milenko mi e bas cool i ke si gledam na kanal 5 (iako slikata na hrt e mn pocista :) )

Леле МИленко ме нервира кога доага во студио и додека коментира јаде. И може да му се случи да се задави и да кашла пола саат .

i jas mislam vaka.a dobro e da ima uste eden so Milenko i jas sakam dvajca.Mislam imase porano vtor mislam deka Srgjan se vikase nekako... ama ne me bendisuvase bas.Sekoj si ima plusovi i minusi, ama mene milenko mi e bas cool i ke si gledam na kanal 5 (iako slikata na hrt e mn pocista :) )

пари требаат за уште еден пари инаку е 100 пати подобро со двајца

малку се поинакви работите во Канал 5 како и улогата на Миленко во таа телевизија затоа како што ти напоменав ако незнаеш не коментирај

малку се поинакви работите во Канал 5 како и улогата на Миленко во таа телевизија затоа како што ти напоменав ако незнаеш не коментирај
Да де малку се поинакви не викам не.
Миленко не е коментатор затоа што го бива, него е задржан со указ од владата. Дури мораа и уредник да го направат на спортски вести на 5 + поради директиви од Грујо.
Се тоа он поштено си го одработува со пропаганда за Грујо, а тоа што нема квалитети за да коментира или па да биде уредник не е ни битно.
„Неко воли да нервира, али гутај шта ти се сервира“
Рефренот испеј си го сам Алексо. :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom