- Член од
- 6 април 2009
- Мислења
- 6.148
- Поени од реакции
- 2.991
Можеби подобро ќе му беше на Цонга да се проба на кошарка, ќе играше центар сеа во Асвел или Нантер. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
soon baby ,soon . Za desetina dena ke zboruvame.Djovak so Rafa ja ima meteno zemjata I toa 2011 god , a ne pak Tiem. Monte Karlo za desetina dena , pa togash zdravje ke mudruvameНа земја и да сака не може да го мете теренот со него, на некој побрз терен може.
Ја има, ама различен меч ап е тоа. Ајде кажи ми откако Норман го презема Вавринка, го има ли сметено Вавринка на поспорите подлоги?soon baby ,soon . Za desetina dena ke zboruvame.Djovak so Rafa ja ima meteno zemjata I toa 2011 god , a ne pak Tiem. Monte Karlo za desetina dena , pa togash zdravje ke mudruvame
sigurno ne mu e pozaeban od na Raonic,pa vidovme kako projde Milosh so negovite servi neodamna.Drugo,vcera ne vidovme nishto od igrata na Djovak koga postepeno go vadi skroz po agli so fornend I behend dijagonalite,ne beshe voopshto agresiven I pak si pobedi.Kako li ke se odnesuva Tiem koga ke pochne da go grize poagresivno.Sega posle ovoj mech sida virusot ke pochne da raboti ,za da zdravje koga ke dojde naredniot nivni mech Tiem odednash ke zaboravi da igra tenisУ право е дека врвниве играчи се заштитени на некој начин и во одредени ситуации им се прогледува низ прсти, али мало морген дека ако го направел Надал или некој од Ноле/Федерер немало да добие опомена. Рогна топка надвор од терен, како да не добие опомена, ако сака и Св. Илија нека биде ќе си добие опомена.[DOUBLEPOST=1459338434][/DOUBLEPOST]
Ја има, ама различен меч ап е тоа. Ајде кажи ми откако Норман го презема Вавринка, го има ли сметено Вавринка на поспорите подлоги?Тием е заебан меч ап за Ноле, кажав погоре дека сеуште нема ниво да го добие, али на земја ќе е далеку позаебан отколку на тврда. Висок отскок, добро прима спин, добро прима кик сервис итн итн. Виде вчера каков кик му сервираше на предната страна, Новак едвај удираше бекенд, и тоа мораше над глава да го фаќа и фактички оставаше празно поле за Тием.
Да измислат робот тенисер непобедлив на кого не би можеле тенисерите да му земат ни гејм, сепак твојот "Djovak" би можел да парира и со помалку од 50% од неговите можности.Djovak na 70 % od negovite moznosti ke go mete terenot so Tiem , a za vo war mode muabet da ne pravime.
Уникатен кик има Тием, како само се витка во колената... Али ако веќе споредуваш ете и Раониќ има добар кик сервис, али е лимитиран во движењето по теренот и нарочито дефанзивата, а Тием не е. Бекендот на Тием е доста заебан удар според мене, затоа што не може Ноле така лесно да го пробива како бекендот на ФЕдерер или Димитров да речеме. Може он да ја држи од бекенд долго време и одеднаш да прејде во офанзива... Пази, ја не ти викам дека он ќе го добие Новак на земја, него дека ќе е доста позаебан на земја отколку на тврда. Е сеа живи били па видели, ако дојде до нивни дуел ќе дебатираме откако ќе изиграат, вака само може да нагаѓаме.sigurno ne mu e pozaeban od na Raonic,pa vidovme kako projde Milosh so negovite servi neodamna.Drugo,vcera ne vidovme nishto od igrata na Djovak koga postepeno go vadi skroz po agli so fornend I behend dijagonalite,ne beshe voopshto agresiven I pak si pobedi.Kako li ke se odnesuva Tiem koga ke pochne da go grize poagresivno.Sega posle ovoj mech sida virusot ke pochne da raboti ,za da zdravje koga ke dojde naredniot nivni mech Tiem odednash ke zaboravi da igra tenis
pogledni ja anketata za Miami , a ne ja pravev jas , a I nikoj ne se buneshe ,site korektno si glasaat , neshtata ke ti stanat pojasni . Igi bre ,shto drugo treba da napravi Djovak , za da ne ti deluva smeshno moeto tvrdenje deka Djovak so 70 % angazman ke go napleska Tiem , eeej ,Tiem be ,velichina vo svetskiot tenisДа измислат робот тенисер непобедлив на кого не би можеле тенисерите да му земат ни гејм, сепак твојот "Djovak" би можел да парира и со помалку од 50% од неговите можности.
Океј, доминантен е, ама секое твое мислење ми е чудо за читање, си мислиш чоеков е од друга планета. Вистина е, игра феноменално, 100 пати кажав, ама ќе дојде и на тоа крајот, а ако го збришува така со 70% на земја, да ми се јавиш, ќе ти дам телефон по ПП....
Ноќеска Нишикори одигра феноменален тенис против Агут, едноставно му одржа лекција по тенис. Здравје ако задржи форма како во вчерашниот меч и те како може да го победи Ѓоковиќ, а скоро сум убеден дека нема да продолжат да спијат останатите тенисери и нормално не може машинава твоја да работи во полна пареа цела кариера.![]()
druze, istoto vazi I za tebe shto mu pishav na Igi .Seto gore shto go napisha ironichno,nikoj,nikogash ovde ne go pishal vo toj kontekst. Ke soberesh nekoj lajk ,ok e , ama pogledaj bre semafor.Sledniot ponedelnik,prv pat od koga postoi ATP , pomegju prviot I vtoriot razlikata ke e duplo bodovi , a prviot ima rekordna cifra od nad 16000 poeni. Na pametniot mu e dovolno I toj fakt. Ako toa ne e siluvanje I dominacija do daska, shto povekje.A ima 28 god. Ushte najmalce tri godini ke igra na vrvno nivo.Pred tri godini Federerovite 300 I kusur nedeli bea science fiction,za da denes se poveke pocnuva da se zbori deka Djovak moshne realno moze da ja dostigne I taa cifra.Не знам зошто воопшто се отвара тема за дебатирање за машки тенис. Се знае, Новак е најдобар во историјата, племенит чесен културен смирен, секој суперлатив е малку за овој тениски месија. Никој ништо не му може, нема ниеден тенисер НИКОГАШ да има шанса да му земе Макар еден сет. Има најдобар бекхенд, форхенд, спин, најдобро удира длабоки топки, најдобар на трева, земја, тврда подлога, најдобри дијагонали паралели и рамнострани триаголници, цела кариера победува со 70% капацитет и е нешто најдобро што се случило на светскиот спорт уште од Олимписките игри пред нашата ера. Човекот најубаво се радува после победа значи едно 10 пати подобро од Федерер, а да не зборам дека ритуалот пред сервирање му е неколку класи над оној на Надал.
Не знам зошто воопшто се отвара тема за дебатирање за машки тенис. Се знае, Новак е најдобар во историјата, племенит чесен културен смирен, секој суперлатив е малку за овој тениски месија. Никој ништо не му може, нема ниеден тенисер НИКОГАШ да има шанса да му земе Макар еден сет. Има најдобар бекхенд, форхенд, спин, најдобро удира длабоки топки, најдобар на трева, земја, тврда подлога, најдобри дијагонали паралели и рамнострани триаголници, цела кариера победува со 70% капацитет и е нешто најдобро што се случило на светскиот спорт уште од Олимписките игри пред нашата ера. Човекот најубаво се радува после победа значи едно 10 пати подобро од Федерер, а да не зборам дека ритуалот пред сервирање му е неколку класи над оној на Надал.
Како прво, ако не го возвишувам Џокович не значи дека не сум паметен. Пред 6-7 години кога Ноле беше детиште што крши рекети и се расправа со публика а Федерер доминираше, ти сигурно не си парадирал наоколу со мислења како Федерер е најдобриот тенисер некогаш. Така да не го очекувај истото за Новак воопшто од другите фанови, дека за мене дури и да го престигне во бројот на слемови никогаш нема да биде поголем од Рожер.pogledni ja anketata za Miami , a ne ja pravev jas , a I nikoj ne se buneshe ,site korektno si glasaat , neshtata ke ti stanat pojasni . Igi bre ,shto drugo treba da napravi Djovak , za da ne ti deluva smeshno moeto tvrdenje deka Djovak so 70 % angazman ke go napleska Tiem , eeej ,Tiem be ,velichina vo svetskiot tenis. Abe znam deka vi e preku kur vekje I ve frustrira ovaa dominacija od Djovak , pa kako volovi za slama barate nekoj nov shto ke moze da mu poremeti dominacijata,pa za belja ke odigra Djovak mizeren mech,a protivnikot ke se nadmine I na kraj pak ke pobedi Djovakot I vie protivnikot zatoa shto cesno I mashki IZGUBiL go pravite iden broj eden.Pa Djovakot demonstrira nevidena dominacija,eden kup vrvni teniseri I struchnjaci tvrdat deka igrata na Djovak e sovshenstvoto vo tenisot,ti shto mi replicirash .Ke padnel vo formata.Pa normalno be Igi ,ne e Dorian Grej ,I toj ke ostare,ke go stasat godinite,ama nemoj be ne go stavajte Tiem vo ista recenica so ,,robotot,, deka moze da go pobedi . Da ,ushte utre moze,topche e ,slab den,se biva, ama da ti e chudno deka Djovak so 70 otsto od silite moze da go zgazi na Tiem ,toa znachi da se nema elementarno poznavanje tenis. I za Tiem , moe viduvanje ,tie kratki noze ushte sega mu pravat problem kaj pozicioniranjeto na podolgite agresivni razmeni , a kako ke e za ponatamu on si znae[DOUBLEPOST=1459356288][/DOUBLEPOST]chitaj gi be Igi izjavite na Felisiano Lopez ,Kuerten,neodamna Soderling,onoj glavniot na ESPN za tenis,pa tie se beter od mene .[DOUBLEPOST=1459356861][/DOUBLEPOST]
druze, istoto vazi I za tebe shto mu pishav na Igi .Seto gore shto go napisha ironichno,nikoj,nikogash ovde ne go pishal vo toj kontekst. Ke soberesh nekoj lajk ,ok e , ama pogledaj bre semafor.Sledniot ponedelnik,prv pat od koga postoi ATP , pomegju prviot I vtoriot razlikata ke e duplo bodovi , a prviot ima rekordna cifra od nad 16000 poeni. Na pametniot mu e dovolno I toj fakt. Ako toa ne e siluvanje I dominacija do daska, shto povekje.A ima 28 god. Ushte najmalce tri godini ke igra na vrvno nivo.Pred tri godini Federerovite 300 I kusur nedeli bea science fiction,za da denes se poveke pocnuva da se zbori deka Djovak moshne realno moze da ja dostigne I taa cifra.
abe drzete se do faktite decki ,shto izvrtuvate tezi I zaboravate kako pochna muabetot.Zar e nerealno vozvishuvanje da se kaze deka Djovak so 70 % angazman ke go smlati lesno faking Tiem.Ti nametna ironija koja shto nema vrska so realnosta.Aj,nema da vleguvame vo polemiki,ke kjutime na takvi stupidni postovi , za ti/vie da ste posrekni.Faktite drugo zborat. A za toa koj kolku realno ili nerealno vozvishuva nekoj, he,he,he,samo vrati se tri godini nanazad ,koga Nadal beshe supermen,cudo na prirodata,pa so tolku povredi (Hofi,Mofi,kur se trese) se vrakal sekogash pojak,ili pak Fed ako osvoeshe nekoj masters kako niknuvaa kako gabi najgrlatite negovi fanovi,abe dovolno beshe do finale da dojde,nie najzagreanite Novakovci kako mali deca sme prema niv.Imashe eden lik,Psy mislam se vika,se pojavuvashe samo koga pobeduva Fed ili nedaj boze da mu kazesh deka na Fed erata bila slaba ,toj I denes ke tvrdi deka Safin ,Nalbandijan,Hjuit se poseriozna konkurencija od Rafa,Marej,Novak.Za volja na vistinata,likot dostoinstveno se povleche,go nema vekje.Kaj prochita nerealno velichenje,ama seriozno,pa tolku se iritirate negovite nefanovi.Ovie rekordi shto gi soboruva sekojdnevno,dominacijata shto probav da ti ja ilustriram pogore,izjavite od drugi teniseri,pa ako toa ne e dovolna prichina za velichenje,togash ne znam.Jas rekov,na pametniot mu e dovolno,a tebe ako ne ti e ,jebi ga.A se pochna so nerealnoto velichenje deka ke go pobedi lesno na Tiem[DOUBLEPOST=1459393535][/DOUBLEPOST]eve be,potvrda za toa shto zboram,sega ,mechot so Berdych.Novak so podprosechna igra za negovi standardi,von negovata prepoznatliva forma podolgo vreme,denes igrashe kolku shto moze podlaboki topki,nit brkashe vineri,nit beshe agresive,dal imashe 10 vineri cel mech.Tvrdoglavosta na Berdych da se drzi do base linot I da igra agresivno go reshija mechot I nekoj shto ne go gledal mechot ke kaze deka Berdych zaborail da igra tenis I sam se ubijal.A ustvari beshe taa ,,kontrolirana agresija,, ili shto vikam jas sida virus. Poslednite dva poeni shto gi dobi Djovak , dve neiznudeni na Berdych statisticki,a vsushnost se dve iznudeni zaradi stravot na Berdych da vleze vo bezbedni razmeni I trgnuva odma agresivno.Како прво, ако не го возвишувам Џокович не значи дека не сум паметен. Пред 6-7 години кога Ноле беше детиште што крши рекети и се расправа со публика а Федерер доминираше, ти сигурно не си парадирал наоколу со мислења како Федерер е најдобриот тенисер некогаш. Така да не го очекувај истото за Новак воопшто од другите фанови, дека за мене дури и да го престигне во бројот на слемови никогаш нема да биде поголем од Рожер.
Никој не негира дека доминира моментално, јас конкретно не реков дека Тием ќе го победи во следната пресметка. Твоите изјави се во најмала рака провокативни и затоа влегуваш во дебата со сите анти Ноле фанови на тенисот. Со 70%, со лева рака, на една нога, седи жити се, другиве се од Марс паднати па одма излегуваат на терен и се предаваат кога ќе го видат него. Најдобар е моментално да, убедливо, ама никој не гарантира дека нема да крахира како Надал. Формата во последно време му е променлива, не игра убедливо нити сигурно, иако доволно да победи. Барселона во фудбал е класа над сите екипи во светот моментално, па не гледам коментари дека ќе им излезеле на Реал со 50% викендов и ќе ги утепале 4:0.
Тоа лупање во гради на грото фанови на Џокович е тоа што создава негативно мислење на повеќето, без разлика дали се за Федерер, Надал, Мареј или Баутиста Агут.