Miami Open 2016 presented by Itau

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Miami Open 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 13 48,1%
  • Ѓоковиќ Новак

Гласови: 11 40,7%
  • Ноле

Гласови: 3 11,1%

• Вкупно гласачи
    27
Статус
Затворена за нови мислења.
И како да биде интересен тенисов...Дечково најблаго кажано го надигра
-23 поени земени на негов сервис, он на твој 9
-Брејк топки 0/8, тој 1/2
И го губиш сетот 6-3.Му ебам и психата, и среќата шо ја има.
Не е до среќата, нема муда и тоа е тоа. 1-2 поени може да бидат среќа, ете да погоди Ноле милиметарски на линија, или да удри у мрежа и да падне кај Тием, али 0/11 брејк шанси, јбг, немаш муда и тоа е тоа, а од друга страна оној од карши има 2 пара. :D

Има потенцијал Тием одлично игра , само му фали самодоверба во клучни моменти .

Девет дупли има Новак[emoji33]

Не е до среќата, нема муда и тоа е тоа. 1-2 поени може да бидат среќа, ете да погоди Ноле милиметарски на линија, или да удри у мрежа и да падне кај Тием, али 0/11 брејк шанси, јбг, немаш муда и тоа е тоа, а од друга страна оној од карши има 2 пара. :D
7-та брејк топка, игра бекхенд паралела готово завршен гемот 5-4 седнуваат на клупа.На овој му текна челинџ да побара и стварно аут.Тој момент ако не беше среќа..Иначе реално психички 3 нивоа е над сите, ама Тием барем по играва единствен шо ветува некаква конкуренција да му биде.Посебно на земја ќе биде друга приказна

Леле катаљон брејк шанси имаше и џабе :yid::yid::yid::yid::yid:

Kako I da e Nole bese katastrofalen deneska. A od druga strana Tim odigra brilijantno. A I Na brejk topkite NE bese voopsto Los samo sto nemase sreka a isto I Nole igrase malte NE brilijantno Na brejk topkite. Ama vo gemovite Nole bese daleku pod negov prosek. Sto SE odnesuva do Tim Na zemja ke bide odlicen AMA sepak mislam deka ovaa deneska my e vrvot. Podobro of ova tesko deka ke igra. Bilo koj drug da bese mislam deka ke go pobedese.

Јa пa бaш спрoтивнo мислaм, немa шaнси нa нaреден меч сo Ѓoкoвиќ дa биде вaкa стегнaт нa брејк пoени

Изјавата на Бред Гилберт, летото 2014.За Тием се однесува..

The big guys -- Nadal, Federer, Djokovic and Murray -- they've wiped out two generations of players from winning Slams. Three years from now, when the opportunity comes, he'll be competing to win these things.

Годинава кажа дека Тием ќе биде тој што ќе го смени Новак на врвот на АТП.И мене некако најголем потенцијал ми изгледа, има игра, движење, сервис, физичка подготвеност..Само некој Норман да го среди малце.

Novak ocaen deneska I pak pobedi,najmnogu radi intelektot teniski.Tiem slabo se pozicionira pri nagli promeni na ritamot.Djovak posebno vo vtoriot set masovno go koristeshe toa seckanje,malku plitka,pa dlaboka,pa poluspin balon pa dijagonala.Tiem vakva shansa za pobeda protiv Djovak zdravje posle 3 godini.Teshko deka ke ima prilika porano da igra povtorno protiv vakov nesiguren I neagresiven Novak posebno na beton.9 duplii ,auu,pa od AO do denes dali ima tolku dupli.I definitivno,najsovrsheniot udar vo tenisot,behendot na Djovak,pa kako go vadi toj spin od zglobot mme,perfekcii.Moe mislenje,behendot e najgolemata prichina za negovata nepobedlivost I konstantnost.Toj udar ja pravi najgolemata razlika, definitivno.

Од авион се гледа дека Тием е огромен потенцијал, самата позиција постигната од почетокот на годината со одлични настапи. Убеден сум дека до крајот на годината ќе влезе во топ 10, исто така очекувам одлична сезона на земја.
Тием реално поседуваше карактеристики за победа против Ѓоковиќ, едноставно важните поени т.е. брејк топките ги помоча поштено, немаше стварно мадиња за напад, некако не веруваше дека може да погоди нешто посериозно на тие поени. Брејкот што го спуши во вториот гем беше идиотизам од највисоко ниво, стегнато одигра и направи една дупла и 3 неизнудени грешки. Истото сценарио се случи, дури и полошо на 3-3 во вториот сет кој беше дефинитивно најлошиот гејм во мечот... и покрај тоа имаше неколку шанси да се врати во 10тиот гем при резултат 5-4, не успеа, ама тоа е тоа....
Се на се одличен дуел, барем драматичен, Ѓоковиќ не беше на ниво, ама првиот сервис на Тим беше феноменален со посебен отскок и дава огромна предност во поенот доколку неговиот противник успее да влезе во битка за него :)

Бекендот на Тием правеше огромни проблеми на бекендот на Новак, каков спин вади ликов од бекенд алал да му е. Не знам со кого би го споредил Тием, нема некој сличен тенисер на него, форхендот и сервисот ми наликуваат на Гонзалес, а бекендот на Вавринка во одредени ситуации, али сепак уникат ми е. На земја би требало уште потесен да биде мечот, пошо како што реков бекенд спинот на Тием е многу добар, Новак мораше над глава да удира бекенд дијагонала, па затоа неколку пати го погоди дното од мрежата. Тием сеуште нема ниво да го добие Ноле, али верувам дека сезонава барем на земја може да земе сет и да игра егал дуел со Ноле, секако доколку се сретнат.

Djovak na 70 % od negovite moznosti ke go mete terenot so Tiem , a za vo war mode muabet da ne pravime.

На земја и да сака не може да го мете теренот со него, на некој побрз терен може.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom