MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.446
Поени од реакции
5.954
znam angliski ne mi e problem hehheh[DOUBLEPOST=1416409702][/DOUBLEPOST]Se mi aktivirano mi vika u don't have free storage -_-[DOUBLEPOST=1416417780][/DOUBLEPOST]Kaj da najdam account number
Nemozev da vi pisam mi snema struja nevreme imase -_-[DOUBLEPOST=1416417878][/DOUBLEPOST]
znam angliski ne mi e problem hehheh[DOUBLEPOST=1416409702][/DOUBLEPOST]Se mi aktivirano mi vika u don't have free storage -_-[DOUBLEPOST=1416417780][/DOUBLEPOST]Kaj da najdam account number
Nemozev da vi pisam mi snema struja nevreme imase -_-
@MARCELLO

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Апликацијава е нешто ко дропбокс со тоа што можеш да си ги гледаш сликите и видеата сликани со телефон на макс тв.
Не е за гледање филмови.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.054
Поени од реакции
8.365
до бројот стигнав со смс како да верификувам ми вика погрешен акаунт
и јас тука стигнав пишав бројот од мобилен и не знаев кодот кој да пишам бидејќи воопшто и немам смс код го имам само тој што го дава на Макс тв , и ај викам можеби ќе успеам без код кликнав ништо . Утредента гледам стигнал код по СМС.
Ама го баталив некој друг ден ќе пробам.

Иначе во тест фаза е апликацијата како што и може да се примети не им е ни преведена нити упатсво имаат ставено, за брзо време званично ќе ја промовираат.

Денес имаат ставено српско аудио на Nickelodeon и наскоро ќе стават српски превод на Discovery sience. Ова ми го пишаа во порака на facebook.
Исто ми пишаа дека пред крај на годинава ќе има пакет балкански канали.

Јас упорен им пишувам секој ден на facebook пораки им досаѓам и они ми одговараат

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
А колкави се видеата што ги прикачувате? Мене на фајл од 174мб(епизода од The Simpsons) ми вика дека file is too large

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.054
Поени од реакции
8.365
Абе не е тоа наменето за филмови и серии. Наменето е за твој фотографии и видеа што си ги правел од одмор, од роденден со пријатели или со твојте родители и да може да ги гледаш на Макс тв кога ќе си посакаш да им ги покажеш на гостите кога ќе дојдат дома кај тебе.

Ова е замена да не мораш да снимаш сето тоа на цд или на усб... и да се малтретираш да уклучуваш двд плеер или други разно разни уреди да приклучуваш на телевизорот.

Затоа има толку малку простор. После некој месец поминат ги бришеш сликите и видеата ставаш нови.

Супер што им текнало ама мене ми е скоро не потребна. Јас освен телевизија што гледам на Макс тв ресиверите не ги користам апликациите. Facebook еднаш имам уклучено, еднаш игри имам играно, два три пати радио и никогаш повеќе не сум посакал да уклучам една од апликациите, ама треба еден ден да го испробам па ако е добро ќе ја користам.

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
novite kanali se disney chanel delux music rtl ost vox rtl nitro super rtl orf2 europeandr sat1 gold n24 kabel eins orf2 i uste nekolku drugi vkupno 21 novi kanali cekame da vidime kako ke bidat vo paket ili vo osnovniot paket

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.054
Поени од реакции
8.365
Не знам зошто баш им текнало германски тв канели коха пола од корисиниците не разбираат германски сигурно.

Но ме радува што ќе ја вратат Proseiben па на раат да гледаме Oскари и Греми без да слушам коментирање на Миланка или било кој од светов.

Друго што приметив е пакет германски тв канали на Proseiben што значи го одбрале квалитетното од Германија. Се надевам нема да мора да плаќам за нив, не ми се даваат пари веќе за канали ептен претераа.[DOUBLEPOST=1417361468][/DOUBLEPOST]Каналите иако не достапни сеуште за гледање може да ги видите т.е да прочитате кој се во апликацијата мозаик и видов дека најверјатно ја враќаат и музичката VIVA. Најпоследни се во листата.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
MaxTV на T-Home со решение за исклучување на одредени ТВ канали од страна на АААВМУ!
http://avmu.mk/images/Makedonski_Telekom_AD_Skopje.pdf
Сител, Алфа, 5Plus, Канал 5, 24 Весто, Sky Net, ТВ Сонце, Alsat-M, Era, Шутел, Vizion Plus, Kanali 7, RTV 21 HD, OBN, RTS Satelit, Sat 1, Happy, AXN, Sci Fi, Extreme Sports. Nat Geo, Minimax, FOX life, AMC, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, E! Entertainmnet, FLN, CBS Reality, DW и France 24

Овие, како и boomTV на One остануваат скоро без ниту еден ТВ канал, освен ако не ги обноват договорите и ги регистрираат како програмски пакети.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
wtf :eek:

е добро де ај зар телекабел и другите тракаталци а посебно кабловски оператори низ цела Македонија кои емитуваат секакви канали почесно си ја вршат работата од Телеком?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Која е причината за ова? Нели самите канали што ги емитуваат се дигитални и во старт се и така понудени?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Која е причината за ова? Нели самите канали што ги емитуваат се дигитални и во старт се и така понудени?
Не е финтатат дали се дигитални или не, туку не се регистрирани во пакетот кај АААВМУ, што искрено ме зачуди.

wtf :eek:

е добро де ај зар телекабел и другите тракаталци а посебно кабловски оператори низ цела Македонија кои емитуваат секакви канали почесно си ја вршат работата од Телеком?
Според оваа работа, изгледа да :D

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Доколку се случи ова, за колку време би ги исклучиле?

Kajgana Shop

На врв Bottom