MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
30 декември 2018
Мислења
84
Поени од реакции
13
Договорот ми истекува сега на 8ми март знае некој што ќе биде ако не го продолжам до тој датум го раскинуваат они или си продолжува исто

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.008
Договорот ми истекува сега на 8ми март знае некој што ќе биде ако не го продолжам до тој датум го раскинуваат они или си продолжува исто
Исто си продолжува

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.357
Поени од реакции
15.554
Мене не ми е продолжен откако имам МаксТв , а тоа е добри над 15 години

Член од
30 декември 2018
Мислења
84
Поени од реакции
13
Дали има некој што е на магента а го има вклучено интернет пакетот на L на VDSl, која брзина ја испорачува Телеком ?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.672
Поени од реакции
807
Дали има некој што е на магента а го има вклучено интернет пакетот на L на VDSl, која брзина ја испорачува Телеком ?
Јас го имав тој пакет брзината беше 50/30 во пакетот на L на VDSl

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.672
Поени од реакции
807
Со новиот софтвер доколку уредот не е активен 2 часа не си го чепнал далечинското се исклучува каналот кој си го следел и се вклучува рандом слики од google

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.008
Со новиот софтвер доколку уредот не е активен 2 часа не си го чепнал далечинското се исклучува каналот кој си го следел и се вклучува рандом слики од google
Исто и при уклучување на тв се активираат рандом сликите од гугл

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.370
Поени од реакции
8.585
Исто и при уклучување на тв се активираат рандом сликите од гугл
Да им пишете на Телеком да се пожалите со нареден update може можат да им го средат тоа.

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.370
Поени од реакции
8.585
Не знам зошто Телеком не нудат Netflix на претплата преку сметка? Ете A1 покрај Netflix ќе нудат и SkyShowtime преку претплата на сметка.

Доста ги има вакви услуги но секој ќе се одлучи дали ќе сака за едно, две или ниедно зависно колку е спремен и сака да плаќа сметка.

Јас сум телеком операторвиве да направат своја услуга ваква. Пример видеотеката што ја нудат во Телеком MagentaTV/MaxTV да биде на месечна претплата а не секоја содржина да е на изнајмување.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.855
Поени од реакции
1.735
Не знам зошто Телеком не нудат Netflix на претплата преку сметка? Ете A1 покрај Netflix ќе нудат и SkyShowtime преку претплата на сметка.

Доста ги има вакви услуги но секој ќе се одлучи дали ќе сака за едно, две или ниедно зависно колку е спремен и сака да плаќа сметка.

Јас сум телеком операторвиве да направат своја услуга ваква. Пример видеотеката што ја нудат во Телеком MagentaTV/MaxTV да биде на месечна претплата а не секоја содржина да е на изнајмување.
Не можат, посебни права се за изнајмување на содржина, а посебни за со претплата. Пример филмот што доби Оскар го има веќе некое време за изнајмување на Магента (и на останатите сервиси како Итунес, Плеј Сторе, Фанданго) но за стриминг ќе биде достапен подоцна.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
966
Поени од реакции
635
Има ли список на канали кој може да се гледаат 7 дена наназад. Мене од техника ми викаат дека повеќето канали се такви, но мене не ми изгледа така.

Sent from my SM-A356B using Tapatalk

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.370
Поени од реакции
8.585
Има ли список на канали кој може да се гледаат 7 дена наназад. Мене од техника ми викаат дека повеќето канали се такви, но мене не ми изгледа така.

Sent from my SM-A356B using Tapatalk
Ако е на MaxTV мислам дека тие што се во ТВ Тека се канали што имаат 7 дена наназад да се погледа програма ама рачно да земаш да премотуваш наназад или да земаш преку EPG да пуштиш било што веќе емитувано нема за сите. На некој од каналите Nat Geographic, Star каналите има опција да пуштиш од почеток и неколку наназад емитувани содржини преку EPG може да ги пуштиш.

На MagentaTV стварно не знам како е.

Член од
30 декември 2018
Мислења
84
Поени од реакции
13
Дали сите кој ќе го продолжат договорот и ќе се префрлат на новата Магента им следува од новите Андроид ресивери ?

Член од
22 јули 2015
Мислења
495
Поени од реакции
251
Дали сите кој ќе го продолжат договорот и ќе се префрлат на новата Магента им следува од новите Андроид ресивери ?
Сите корисници на оптика и ВДСЛ.
Тие што се на АДСЛ остануваат на Макс тв

Kajgana Shop

На врв Bottom