Пошто многу луѓе сеуште имаат проблем со инсталирување/пуштање, еве ви едно упатство за што треба да направите за да може да ја играте. Ова се однесува на RELOADED верзијата.
-Unplug or disable LAN card
-Install the game to the C drive
-Once installed and prompt is shown to download updates click cancel.
-The game is now installed uncracked
--From the crack folder on DVD 4--
-install the rock star social club application
-run the 'MP3_Patch_Update_1_0_0_17.exe' update first
-run the launcher update 'MP3_Launcher_1_13_0_0.exe' file second
-copy cracked files over to C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Max Payne 3 (или кај и да ви е инсталирана)
-run the game through the launcher 'playmaxpayne3.exe'.
When it can't connect to the Internet click on the 'Offline mode' button.
-exit the game when rockstar social club pops up
-copy the profile folder to C:\Users\[USER]\Documents\Rockstar Games\Social Club\
-start the game again and play
To know that the game is working, when the title screen shows up and the loading message is displayed you should see the social club symbol in the top right corner of the screen logged in as 2012RLD see image below:
http://tinypic.com/r/rmk41i/6
Значи битен момент е кога ќе инсталирате пачови и го наместите кракот, да ја пуштите играта за да може да се креира "rockstar social club" фолдерот. После тоа ќе го копирате 2012RLD фолдерот во него, ќе ја пуштите играта и ќе може да ја играте. Исто така, во ниеден момент не се пуштајте на интернет. Откога ќе ја инсталирате сосем пачови и кракови блокирајте ги MaxPayne3.exe & PlayMaxPayne3.exe преку firewall (inbound & outbound rules). На тој начин кога ќе ја пуштате преку PlayMaxPayne3.exe одма ќе ви се појави прозорецот дека не може да се конектира на интернет и да стиснете offline.
Што се однесува до пачот што излезе пред некој ден, откако ќе ги направите сите овие работи слободно инсталирајте го и нанесете го новиот крак. Ќе важат истите firewall правила и за него (т.е. нема да мора пак да ги правите).
Исто така, осигурајте се дека ги имате последните драјвери од AMD/nVidia.
Иначе, јас сум до 7ми чаптер и сум преимпресиониран од играва. Све си мислев дека попрво Valve ќе почне да прави игри за конзоли отколку Rockstar да направи асална игра за РС. Али ете, се деси и тоа. Ако го користат истиов енџин и за GTA V може конечно ќе видиме и асална GTA. Ко ќе ја завршам играва ќе напишам едно ревју во подфорумот за ревјуа.