Max Payne 3

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
http://www.gametrailers.com/side-mission/2012/06/26/max-payne-3-gets-a-new-patch/

Finally, the single player campaign also gets a desperately needed bug fix. The patch makes it impossible for the game to autosave right before a death screen, which had been driving some players crazy. A minor control bug that switched control sticks on scoped weapons for players who had inverted axis on has also been fixed.
Console players can download the patch right now; PC users will have to wait until later today.

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
312
Поени од реакции
167
Може ли линк од торент кој работи во порака да ми прати некој и соодветен крак што работи пошто гледам големка е играва да не се зезнам . :)

Член од
18 јуни 2008
Мислења
50
Поени од реакции
16
Инсталирај на BlackBox верзијата и гајле немаш. После тоа само ќе го блокираш тоа PlayMaxPayne3.exe во firewall за да нема пристап до интернет и шибаш. Поздрав.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.696
Поени од реакции
34.217
На која резолуција планираш да играш, срање се филмчињата од BlackBox. Препорачувам да не штедиш, симни ја од 25 гига, сите што чекаа дочекаа.
Мислам дека има working крак.

Член од
18 јуни 2008
Мислења
50
Поени од реакции
16
А зашто му се филмови со огромна резолуција? Битен е гејмплејот, играта не е филм. Тоа што треба да се види ќе се види и во BlackBox.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.696
Поени од реакции
34.217
А зашто му се филмови со огромна резолуција? Битен е гејмплејот, играта не е филм. Тоа што треба да се види ќе се види и во BlackBox.
Добро де, не ти влегов дома насила и реинсталирав Reloaded верзијата.
Битен е гејмплејот. Ок. Ама грешка си за другото, можеби не е филм, пола е филм.
Кога веќе не ја купувам, не давам пари за играта, можам барем (повеќе)оригиналната верзија да ја симнам

Можеби со филмовите (а поготово ако не се пиксализирани *(се' над 1024x800 резолуција)) повеќе ќе се поврзеш со приказната, а општо и ќе имаш поубаво искуство.
Оти и да ја играш стриктно ради акцијата, и си од тие кои скокаат сцените, кај оваа не се скока и принуден си да гледаш.

Дефинитивно не се гледа исто од тоа што треба со BlackBox.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ова ти е школски пример за филм-игра.

Член од
20 ноември 2011
Мислења
68
Поени од реакции
11
Пошто многу луѓе сеуште имаат проблем со инсталирување/пуштање, еве ви едно упатство за што треба да направите за да може да ја играте. Ова се однесува на RELOADED верзијата.

-Unplug or disable LAN card
-Install the game to the C drive
-Once installed and prompt is shown to download updates click cancel.

-The game is now installed uncracked

--From the crack folder on DVD 4--
-install the rock star social club application
-run the 'MP3_Patch_Update_1_0_0_17.exe' update first
-run the launcher update 'MP3_Launcher_1_13_0_0.exe' file second
-copy cracked files over to C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Max Payne 3 (или кај и да ви е инсталирана)
-run the game through the launcher 'playmaxpayne3.exe'.
When it can't connect to the Internet click on the 'Offline mode' button.
-exit the game when rockstar social club pops up
-copy the profile folder to C:\Users\[USER]\Documents\Rockstar Games\Social Club\
-start the game again and play

To know that the game is working, when the title screen shows up and the loading message is displayed you should see the social club symbol in the top right corner of the screen logged in as 2012RLD see image below:
http://tinypic.com/r/rmk41i/6

Значи битен момент е кога ќе инсталирате пачови и го наместите кракот, да ја пуштите играта за да може да се креира "rockstar social club" фолдерот. После тоа ќе го копирате 2012RLD фолдерот во него, ќе ја пуштите играта и ќе може да ја играте. Исто така, во ниеден момент не се пуштајте на интернет. Откога ќе ја инсталирате сосем пачови и кракови блокирајте ги MaxPayne3.exe & PlayMaxPayne3.exe преку firewall (inbound & outbound rules). На тој начин кога ќе ја пуштате преку PlayMaxPayne3.exe одма ќе ви се појави прозорецот дека не може да се конектира на интернет и да стиснете offline.
Што се однесува до пачот што излезе пред некој ден, откако ќе ги направите сите овие работи слободно инсталирајте го и нанесете го новиот крак. Ќе важат истите firewall правила и за него (т.е. нема да мора пак да ги правите).

Исто така, осигурајте се дека ги имате последните драјвери од AMD/nVidia.

Иначе, јас сум до 7ми чаптер и сум преимпресиониран од играва. Све си мислев дека попрво Valve ќе почне да прави игри за конзоли отколку Rockstar да направи асална игра за РС. Али ете, се деси и тоа. Ако го користат истиов енџин и за GTA V може конечно ќе видиме и асална GTA. Ко ќе ја завршам играва ќе напишам едно ревју во подфорумот за ревјуа.
Зошто е битно да се исклучи интернетот кога се игра играта и да се блокираат тие ехе фајлови?
Дали може да се игра и без тие чекори?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Зошто е битно да се исклучи интернетот кога се игра играта и да се блокираат тие ехе фајлови?
Дали може да се игра и без тие чекори?
Нигде не пишува дека мора да ти е исклучен интернетот дур играш, туку додека ја инсталируваш и ги правиш пачовите. Откако ќе завршиш со се' тоа и ги блокираш ехе фајловите ондак можеш да пуштиш интернет.
И битно е да ги блокираш тие фајлови за да немаат пристап до официјалните сервери на рокстар и да не ти видат дека ти е пиратска играта.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Како да ја пуштам да ја играм играва без да ми се појавува тоа Rockstar Games Auto Updater за да направам update ??

Ок сватив но како да ги блокирам тие ехе фајлови ?

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Мене ми крешнува на првиот лоадинг, кога сака да го дофати шишето и тука блокира :S. Некако не можам никако да го средам тој проблем

Kajgana Shop

На врв Bottom