Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Дилема за полаѓање меѓу Математика и Англиски :)
И двата предмети не ми одат баш најмногу, ама моментално Математика знам поќе, Англиски проблем ми е шо треба да се пиши есеј !
Барам совети од вас тие шо учеле стручни школи како си поминале ?

И двата предмети не ми одат баш најмногу, ама моментално Математика знам поќе, Англиски проблем ми е шо треба да се пиши есеј !
Јас средно економски завршив.

Полагав Англиски и можам да ти кажам дека тестот беше навистина двосмислен, но не беше ништо посебно.

Треба есеј да напишеш и формално писмо, тие ти носат најмногу бодови.

Јас знам другари мои што одбраа математика и многу се зезнаа, е сега останува на тебе :)

Кој би одбрал математика пред англиски? :eek:
Прост е англиски тестот, ако ти е есеј проблем, дај му на некого нека ти го напише и научи го на памет. Јас на тестот отидов скроз неспремен и таму го смислував есејот и за малце ке поминев со 5ка.
Потупаџиски предмет од математика не постои. Ја учиш и во средно и на повеќето факсови и после ја баталуваш секако доколку не планираш да станеш професор по математика :cautious:......

Потупаџиски предмет од математика не постои. Ја учиш и во средно и на повеќето факсови и после ја баталуваш секако доколку не планираш да станеш професор по математика :cautious:......
Да не беше математиката немаше да пишуваш на форумов.

Дали да полагам историја или информатика од интерните предмети?

Историја ако ти оди убо со годините (ако ги памтиш, нема проблем да имаш). Информатиката од ова година вежбите се прат во Linux, нив во план му беше уште лани да биди во Linux
ама последна генерација лани беа шо праеја во Windows. Првиот дел од полагањата по Информатика ти се состои од 20 прашања кој биле лесни, а другиот дел прајш вежби во Word, Power Point i Excel

Историја ако ти оди убо со годините (ако ги памтиш, нема проблем да имаш). Информатиката од ова година вежбите се прат во Linux, нив во план му беше уште лани да биди во Linux
ама последна генерација лани беа шо праеја во Windows. Првиот дел од полагањата по Информатика ти се состои од 20 прашања кој биле лесни, а другиот дел прајш вежби во Word, Power Point i Excel
Се мислам дали да се запишувам на Економски или на Техничкио кај вас, ама видов дека и со информатика примаат на Економски така да најверојатно ќе земам информатика.

Се мислам дали да се запишувам на Економски или на Техничкио кај вас, ама видов дека и со информатика примаат на Економски така да најверојатно ќе земам информатика.
Друже ако си за на технички...шо сакаш земај :D нема проблем примен си
само гледај да не падниш..п да се влечкаш по втор пат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom