Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој информација за темите оваа година по македонски и по англиски?

Јас полагав минатата година.

Можам да ти кажам само дека никој нема да ги знае темите, истото се случуваше и кога ние полагавме, само ќе се прават фраеришта и ќе шират дезинформации.

Јас полагав минатата година.

Можам да ти кажам само дека никој нема да ги знае темите, истото се случуваше и кога ние полагавме, само ќе се прават фраеришта и ќе шират дезинформации.
Не се баш секогаш дезинформации, кај нас се ширеа гласини за 4-5 теми, на крај падна една од нив....

Има шпекулации дека тестовите и ланската и оваа година се пробиени...

За англиски јас ќе објавам 1-2 дена пред самата матура.

А за македонски ако соберам 69 лајка на овај пост ќе ви кажам која ќе биди темата.

Не туку се лажете, никој нема да ви ги кажи пред да полагате.

За Македонски темата точно дефинирана НИКОЈ, ама баш НИКОЈ не ја знај, на денот кога ќе полагаш ќе си ја видиш, ама ми кажаја дека за оваа година ќе биди нешто од Современа македонска литература, тука нешто опфаќа од: Блаже Конески, Гане Тодоровски, Ацо Шопов, Радован Павловски.

Лани за македонски едната тема (таа што беше од материјалот) ја знаевме и таа мислам треба професорите да ви ја кажат, а за слободната тема уопште не се мачете зошто не верувам дека некој ќе ја дознае.

За темата по македонски ќе ви кажат од кој правец на литературата ќе биди, нема да ви кажат точно за шо ќе биди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom