Маракана

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
квалитетни бендови свират али МАЛО Е !! а газдите се без исаф и немаат контрола колку пуштаат пример 300 души унутра ке се напуни се и крај "кључ на врата" фул хаус и чао... а не алчен гз горе не се дише овие пуштаат уште ... влагаш плаќаш карта се качуваш до трета скала и остануваш тамо ова се дешава у сабота најчесто ... али јебига пак си идат луге затоа и нема да се смени ништо

Во среда се отвора Кастро, па ќе се распореди народот. Нема сите да се бутаат во Маракана.
Инаку вчера, изгледа затоа што денес е неработен ден, а само Маракана работи во понеделник. Беше многу гужва. Не ко на Бела Ноќ, ама пак беше многу гужва.

Да си пишам пред време јас.
Кој е за оваа сабота да се оди во Маракана? Гледам од темава ниеднаш не сте се собрале онака асално.

Кој бенд свири во сабота? А во петок?

Даме е типот од спотот на Дани со мајца I BEAT ANOREXIA.
Официјално бендот се вика WHY NOT. Некои ги знаат и како Hellstrings.

Сите ги знаат ко даме и васе никој не ги вика Why Not jes да така се викаат али народот ги научил као ДАМЕ И ВАСЕ :)

Ете јас не ги знаев.. како и да благодарам на информација, баш ќе одам да ги слушнам:smir:

Даме што работеше у Браво?
Не сум бил у маракана од дамна.Навремето беше сушер место,идеше одбрана раја,немаше пиздарии и имаше одлични свирки.Од кога реновираа го напраија шанкот ко у некоја социјална кујна да си влегол а и на врата коа ке ги видам црева ми се превртуваат.Беше ок клуб,сега више не ми се свиѓа.

Сите ги знаат ко даме и васе никој не ги вика Why Not jes да така се викаат али народот ги научил као ДАМЕ И ВАСЕ :)
Секоја генерација на посетители на Маракана (по стаж) различно ги нарекува.
Јас сум во поновите и ги знам како Why Not.

Или само како Даме.

- Што има денес у Маракана?
- Даме. :)

Да си пишам пред време јас.
Кој е за оваа сабота да се оди во Маракана? Гледам од темава ниеднаш не сте се собрале онака асално.

Eve jas. Sekoja Sabota sum tamu i stvarno e top. Idam i vecer aj ako ste za. I da marakana e definitivno najdobroto mesto vo gradov za onie koi slusaat rok, i kastro e dobro ama idev samo vo petok na break down band, a marakana se znae vtornik, cetvrtok i sabota

Eh...mi teknuva na koga vo Marakana vo ponedelnik bea kilavaite VIP, vtornik Pileva, sreda Breakdown, cetvrtok Day Off, petok i sabota Session, nedela pak Day off....i ne se naplakjase karta i ne odea probisveti...toa bea svirki!
Najubavite studentski momenti gi imam pominato na toa drago mesto...sea sum diplomiran, bez rabota, vo mojot grad koj ne e Sk...i me fati nostalgija koga ja vidov temata...:)
Ama aj...ako ne izleze nesto nepredvideno...naredniot cetvrtok doagjam da teram rock vikend vo Sk...:)

Ме интересира дали некој би знаел да ми каже дали денеска како ден среда има несшто во маракана,или пак на некое друго место,нешто интересно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom