Македонскиот народ е пред демографска катастрофа

Јас пуно се сеќавам од раните девеести па наваму, не се сеќавам како било во Југославија. Тогаш сум викал гугу, сум серел во пелени, сум цицал млеко, сум спиел, негде во меѓувреме Македонија станала самостојна. Тој дел ми го раскажаа(заедно со делот дека албанците не излегле на референдум, со што сами се исклучиле од државотворност, со која потоа се китеа).. Јас не сум виновен за политиките на некојси Ранковиќ, некојси Тито или Милошевиќ. Она на што јас се сеќавам, о Пуно, е еднострана агресија, обиди за мајоризација и нивно успешно, бадентерово спроведување, транзиција од земја на еднакви шанси до земја на "правична застапеност", уставни амандмани кои се косат со ебаната декларација за човекови права и слободи и намерна или генетски оправдана игнорантност не само кај албанскиот народ, туку и кај елитите во толкувањето на тој бизарен, дискриминирачки договор кој се коси со една цела историја на цивилизациски прогрес, во светски рамки.

Ќе ти пратам фб од дечкото во ПП. Не сум јас Алсат, да објавувам имиња и адреси.
Разиел, во секое општество постои дискриминација, некаде помалку, некаде повеќе. Глупо е да се негира тоа, особено во Балканот.
Да не се лажеме, Македонија далеку од тоа дека била земја на еднакви можности, дури денеска не е, само што денеска го делат колачот коал.парт.. Да, мојот одговор би бил безполезен ако би имал право за ова.

Целиот проблем е што Македонија не била земја на еднакви можности, тоа што процентот на застапеност бил ептен премал, кажува доволно. Немаше механизам кој би спречило дискриминација.

Кога почнаа да ги затвораат државни фабрики, не знам дали си слушнал низ вести како кукаа конкретно старици македонки отпуштени, кога плукаа кон политичарите, викајќи како ги викаа на работа скришум ноќе да не чујат ш.иптарите (баш вака викаа).

Вероватно знаеш толку да оцениш што значи голем дел на население на држава да биде комплетно дезинтегрирано.
Зошто никој не помислил што ќе се случи, какво негативно влијание ќе има тоа, туку само позитивното, што помалку работни места за албанци толку повеќе за македонците, така и повеќе ќе се иселуваат, сето тоа не е случајно.

Викаш не знаеш како било на времето на Ранковиќ, некојси Тито или Милошевиќ но со тој терк продолжија и после 91 -ва, никаков чекор не се направи за да се интегрира тој дел на општеството, и беа целосно игнорирани барањата на политичарите албанци. Затоа се бојкотираше референдумот. Дури немаше никаков механизам за асимилирање.

Договоров со првична застапеност можеби има штетни појави краткорочно, но во долгорочен план е за доброто на Македонија.[DOUBLEPOST=1392667836][/DOUBLEPOST]
Не ме разбра,татко ти и пред војната и сеа си е професор според муабетов.Да имале желба и останатите твои сонародници да се образоваат а не да дилаат дрога и шверцаат органи сеа немаше да праиме никаков муабет за војна.Веројатно борбата за права би се водела на друго ниво.
А колку беше борба за права е друг муабет што џабе ќе го разглабаме,ја сум убеден дека војна се води за ослободување/територија според примерит од герилски војни низ светот борец за права да убива до сеа не сум сретнал.
Работата е што во ЕЛЕМ албанци вработени нема затоа што нема електроинженери, демек...

Безполезно е да дискутираме за што беше конфликтот, лично јас мислам дека од првиот ден било планирано вака, за овој резултат.

Ова огромно албанско знаме е закачено после стоковната куќа Илинден во центарот на Скопје. Погледнете колкаво е:

wpid-20140217_173508-picsay.jpg

И ова е дел од промовирањето на соживот така?[DOUBLEPOST=1392668358][/DOUBLEPOST]Се додека се говори за македонци, албанци, и потоа истите се делат и на тоа на која политичка провиниенција припаѓаат, нема напредок. Пирамидата на вредности кај нас е поставен наопаку, како тоа да не е доволно, уште по етничко-религиозна основа се прави раздор...

И ова е дел од промовирањето на соживот така?[DOUBLEPOST=1392668358][/DOUBLEPOST]Се додека се говори за македонци, албанци, и потоа истите се делат и на тоа на која политичка провиниенција припаѓаат, нема напредок. Пирамидата на вредности кај нас е поставен наопаку, како тоа да не е доволно, уште по етничко-религиозна основа се прави раздор...
Ова ме потсети на нешто што се случи пред мојата куќа. Албанците си се возеа во мојата населба и една жена беше излезена со детето в раце и овија паметњаковци со пластичен пиштол се обидуваа ( гаѓаат ) да го погодат детето ( а детето нема ни една година ) за среќа не го погоди. Ма дај што ти сторило едно невино детенце па да го гаѓааш ? Ма дај, који к...

Ова ме потсети на нешто што се случи пред мојата куќа. Албанците си се возеа во мојата населба и една жена беше излезена со детето в раце и овија паметњаковци со пластичен пиштол се обидуваа ( гаѓаат ) да го погодат детето ( а детето нема ни една година ) за среќа не го погоди. Ма дај што ти сторило едно невино детенце па да го гаѓааш ? Ма дај, који к...

Тие се пред се идиоти, психопати, во случајот биле албанци, не значи дека тоа е типично само за нив како етникум, сигурен сум дека има доволно избегани македонци, или јапонци кои може да го направат тоа...им судиме за тоа што го направиле, а не за тоа што се. Целото незадоволство од лошата социо-економска состојба се каналилизира во конфликти, по различни основи, најчесто етничка, религиозна, политичка и сл, а тоа е само манипулација, дефокусирање од вистинскиот проблем, а тоа се политичарите...

Тие се пред се идиоти, психопати, во случајот биле албанци, не значи дека тоа е типично само за нив како етникум, сигурен сум дека има доволно избегани македонци, или јапонци кои може да го направат тоа...им судиме за тоа што го направиле, а не за тоа што се. Целото незадоволство од лошата социо-економска состојба се каналилизира во конфликти, по различни основи, најчесто етничка, религиозна, политичка и сл, а тоа е само манипулација, дефокусирање од вистинскиот проблем, а тоа се политичарите...
Беа средновечни мажи ....

Беа средновечни мажи ....

Возраста влијае само на (не)промисленоста, легално ако е полнолетен...не треба да се гледа поинаку на самиот акт, и не смее, слободно може да очекуваме предизборно зголемување на меѓуетничките тензии.

334 бебиња родени во Куманово
bebinja-tri.jpg

Во последниот квартал од 2013 година во Куманово се родени 334 бебиња, стои во соопштението на Државниот завод за статистика.

Во Крива Паланка се родени 43 деца, во Кратово 16, во Липково 95, во Ранковце 13 и во Општина Старо Нагоричане 11.

На ниво на држава бројот на новороденчиња во последниот квартал во 2013 во однос на истиот период во 2012 година е зголемен за 3,5 отсто.

http://www.kumanovonews.com/dnevni-vesti/334-bebinja-rodeni-vo-kumanovo

Но ти не сфаќаш, тоа детенце е каурче и Алах ќе ги награди тие маченици што го прскале, исто како овие кои на Велигден им покажаа убаво на кафирите на Смилковско. Разбери ги и Пуно и Дарданија, кога ги бранат, оправдуваат или едноставно сесрдно им бараат алиби на таквите - должноста на секој Муслиман е да застане во одбрана на ликот и делото на мачениците.

Во Данска во тек е еден забавен стимул за подобрување на демографската ситуација во државата - во неа се вклучени и туристичките агенции -кои им предлагаат на своите клиенти -подарок за зачнување на бебе за време на одмор ако се докаже дека жената за време на патувањето од купената тура од агенцијата забременила - тогаш одморот на било која дестинација им е бесплатен и по раѓањето на детето , а агенцијата до 3 годишна возраст на детето му обезбедува буквално се’
е сега незнам како само ќе докажуваат дека жените забремениле баш за време на тоа патување(одмор):unsure:
инаку, стварно забавен поттик;)

Во Данска во тек е еден забавен стимул за подобрување на демографската ситуација во државата - во неа се вклучени и туристичките агенции -кои им предлагаат на своите клиенти -подарок за зачнување на бебе за време на одмор ако се докаже дека жената за време на патувањето од купената тура од агенцијата забременила - тогаш одморот на било која дестинација им е бесплатен и по раѓањето на детето , а агенцијата до 3 годишна возраст на детето му обезбедува буквално се’
е сега незнам како само ќе докажуваат дека жените забремениле баш за време на тоа патување(одмор):unsure:
инаку, стварно забавен поттик;)

Нека ги донесат во Охрид на одмор, Грујо ќе им дајт субвенција ем за ново дете ем за странски турист пљус државјанство и ете ти демографски раст во две држави :pos:

ДЗС: Највеќе новородени во Тетово, Чаир, Сарај, Куманово и Студеничани-најмалку Карпош, Охрид, Битола и Прилеп
http://lokalno.mk/dzs-najvekje-novo...chani-najmalku-karposh-ohrid-bitola-i-prilep/

Најмалку деца во првото тромесечје во Македонија во оваа година се родиле во Карпош, Охрид, Битола и Прилеп, покажуваат податоците од Државниот завод за статистика на Република Македонија.

Општини со најголем наталитет се Тетово, Чаир, Сарај, Куманово и Студеничани.

Според податоците, најмал наталитет имаат општините со голем број на разводи како Карпош, Охрид, Битола и Прилеп. И обратно, општините со помалку разводи како Чаир, Сарај и Студеничани имаат одличен наталитет.
http://lokalno.mk/dzs-najvekje-novo...chani-najmalku-karposh-ohrid-bitola-i-prilep/

http://www.stat.gov.mk/pdf/2014/2.1.14.12.pdf

Општини со најголем наталитет се Тетово, Чаир, Сарај, Куманово и Студеничани.

http://www.stat.gov.mk/pdf/2014/2.1.14.12.pdf
Ајде лапај си го и Скопје.
Ќе дојде ден кога Македонците ќе ги молат Албанците за да си го земат западот,али нема шанси веќе такво нешто да прифатат.
Скопје е главната награда и идат на нејзе.Додуше тешко ќе им иде тоа....многу тешко затоа што е крупен залак,но ако не дојде до некое изедначување на фертилитетите во поблиска иднина и те како изводливо.
Ако не,пак е за нив супер ваква ситуација.Не е Албанија и со малце малки е,но практички имаат контрола врз целата држава до бугарска граница.

Скопје не ме плаши од проста причина што има енормно голем прилив од сите краишта на државава.
Најмногу што треба да не загрижува во моментов се општините Зелениково,Долнени,Чашка,Крушево,Петровец во кои веќе има зголемен наталитет кај Албанците кој за жал го надмина тој на Македонците.
Во Дебар очекувам за 5-6 години да не се роди ниту едно Македонче :(

Но и така и така овие општини и градови за педесетина години полека полека ќе изумираат и луѓето или ќе се иселуваат во странство или ќе се доселуваат во поголемите градови и ќе гравитираат околу нив.
Источна Македонија ќе бидат Штип заедно со Струмица.
Доле Битола и Прилеп а кај браќава тоа ќе биде Тетово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom