Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1. Излажи ме уште еднаш
2. Писма неотворени :)

Сега се се знае,сега се се гледа,(песна од група ЦД)ама сепак
Лице и опачина
Долга ноќ
------------------------
кога помина денов не гласав за Генерацијата(а секако и за Д.и К.)
а имав и што да кажам.Човекот со овој домашен број си имаше тешки маки таа година па мораше со молба да го менува бројот-не го оставаа на мира.
Зошто Драган не успеа во бивша ЈУ. Со гласот беше над многумина тогаш.
Не се сеќавам дали некогаш учествуваше на Опатискиот фестивал. Но сепак имаше тогаш некоја јазична бариера за успех во таа Ју,ние и словенците ја имавме таа кочница,го немавме службениот јазик. А Драган проба нешто и на српски и издаде неколку такви сингл плочи. Иди иди душо моја постигна солиден успех и популарност.

1. Тоше Проески
Нема потреба од коментар - Тоше е класа во однос на Лидија Кочовска (особено што изведбата на Лидија баш не е за машала, барем не на ова видео).

2. Жаклина Стефковска
И покрај тоа што Маргарита Христова има подобар глас, особено во оваа песна, песната на Жаклина Стефковска како целост е подобра и според текстот и според аранжманот (според мене). Затоа гласот за неа.

1.Тошка
2.Жаклина

Ало управа! Имате некоја шема на кој со кого ставате во дуел? :)

1.Тоше Проески - сакал нејќел гласам мејнстрим, Лидија ми е еднаква на шајка в око.Остај то не поминувале родендени, нова година и сл. без ова :icon_mrgr:

2.Џаклина - иако имам мислење дека Маргарита е далеку појак вокал, ама поради гласот на Жаклина кој сепак не е за фрлање и музиката на Венко.2 во 1 пакет.

Дуел 1. Излажи ме - првата песна од Тоше со која покажа дека не е точно дека е успешен само при изведбата на баладите кои пред тоа ги имаше во изобилство. Лице и опачина не е лоша, но Лидија има далеку подобри и поуспешни композиции.

Дуел 2: Две убави песни. Жал ми е што нема да гласам за Долга ноќ, иако е одлична песна која ме потсетува на детството (не знам зошто, ама тогаш Маргарита Христова ми беше антипатична пејачка, и ја мразев :D), но Писма неотворени е едно мало ремек дело.

1. Тоше Проески - Излажи ме
2. /

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom