Serpico
Сковинистратор / I'm Batman
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 11.167
- Поени од реакции
- 702
Ти сам кажуваш дека во пиринот са бугари, или не разбраф?
Да бе. И во Америка се само португалци.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Никои не кажува дека песната е бугарска. Песната си е македонска. Ного е убава и се пее по меани и сватби. Шо има лошо во ова? И на великанот Васка Илиева се пеат. Убавото си е убаво.Очигледно е дека не си разбрал!
Прво слушнете ги стиховите на песната и каква порака воопшто носи истата па тогаш ќе сватите дека пеење од страна на Бугарин и присвојување на песната како бугарска е еднакво со научна фантастика!
Но за Бугарите се е можно, нели?
Никои не кажува дека песната е бугарска. Песната си е македонска. Ного е убава и се пее по меани и сватби. Шо има лошо во ова? И на великанот Васка Илиева се пеат. Убавото си е убаво.
Има секакви на интернет. Исклучоците не формират правилото. Нели?Абе ајде бе. Тоа кажувај го на друго место. Многу добро ве знаеме. Ова бугарските коментари под песната друго кажуваат:
http://vbox7.com/play:1f10a87a
orfei : poklon pred svetlata pamet na smeliq balgarin
koko_dimov : makedoniq cela da si e na6a
Ниту Гоце Николовски беше Бугарин, ниту Македонија е ваша!
Пусти Бугарски желби...
Има секакви на интернет. Исклучоците не формират правилото. Нели?
Моето мислене на македонците не е от интернет, а от контактите со лугето.
Аиде со здраве на сите.
@Бисер Балкански
Не си ја разбрал песната Бисер Балкански. ПРЕВОД: Плаче срце од ТРИ СТРАНИ значи ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА (Педерленд), ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА (делот што го имате Вие во Татарленд) и МАЛА ПРЕСПА (Албанија). Значи песнава воопшто не треба да ја пеете, не е убаво да пеете нешто што не разбирате. Тоа е исто ко што ја најавувате народната Бугарска песна Македонско девојче а таа е напишана од Јонче Христовски за Весна Томовска, ќерка и на Виолета Томовска, за каква народна песна зборувате? ТАЖНО!!!
Успори бе Хич бе, атомски.... кој педерленд татарленд, за делови од Македонија каде сеуште живеат етнички Македонци?! Дај мислете 100 пати пред да пишувате сешто!!!
Чекаи малко момко. Алоооооо. Шо лошо кажах?не мислам бе ја препеале бисер балкански па ја поставил да ме малтретира ич нема да мислам
Чекаи малко момко. Алоооооо. Шо лошо кажах?
1. Кажах дека песната е македонска.
2. Дека песната е убава. Мелодиа и текст.
3. Дека се аресова на лугето во Пиринско и се пее.
jас не гледам да има нешо лошо от ова. А вие като нема за шо да се зачепкате от 10 дерета вода носите да плукате.
Абе вие (сборовите ми са за два колеги во форума. не за сите) от тиа ора сте. Ти му викаш добарден, а он си мисли. Шо па саа тоа, шо сака да каже, сака нешо да ме навреди. Ai da mu teglam edna pcuvna.
Е пак ке повторам, ама бавно, оти брзо не свакате арно. ПЕСНАТА Е МАКЕДОНСКА. СО УБАВ ПАТРИОТИЧЕН ТЕКСТ.:smir:
А Македонија, Блгарска ли е?Чекаи малко момко. Алоооооо. Шо лошо кажах?
1. Кажах дека песната е македонска.
2. Дека песната е убава. Мелодиа и текст.
3. Дека се аресова на лугето во Пиринско и се пее.
jас не гледам да има нешо лошо от ова. А вие като нема за шо да се зачепкате от 10 дерета вода носите да плукате.
Абе вие (сборовите ми са за два колеги во форума. не за сите) от тиа ора сте. Ти му викаш добарден, а он си мисли. Шо па саа тоа, шо сака да каже, сака нешо да ме навреди. Ai da mu teglam edna pcuvna.
Е пак ке повторам, ама бавно, оти брзо не свакате арно. ПЕСНАТА Е МАКЕДОНСКА. СО УБАВ ПАТРИОТИЧЕН ТЕКСТ.:smir:
Коja Македониja?Географска или државата Македониja?А Македонија, Блгарска ли е?