Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Сега со секаква победа одиме или гол разликата ќе игра улога доколку недајбоже победат Холандија?

Јас мислам со секаква победа.
Не сум навикната во уживање да гледам женски ракомет без срцев удар завршица.Баш убав рилекс ми направија после работа.Секоја чест девојки,јас секогаш се гордеам со вас,еве веќе 13 години со ред.

Колку е моменталниот резултат или заврши натпреварот?

Ако вечер победи Холандија против Хрватска тогаш ќе ни треба било каква победа против нив во недела...Ако победи Хрватска, ќе ни одговара и нерешено, но под услов Холанѓанките да постигнат помалку од 20 гола(колку што ние постигнавме таму)...Значи моментално:
1.Хрватска 8 (-1 натпревар)
2.Холандија 5 (-1 натпревар)
3.Македонија 5
4.Литванија 0

Холандија ја победи на Хрватска со 25:24, иако Хрватска на полувреме имаше водство од пет гола разлика. Така да, не доаѓа во предвид ништо друго освен победа над Холандија.

По овој натпревар, сигурен сум дека на домашен терен ја победуваме Холандија, таму искаравме нерешено, така да не би требало да имаме ГОЛЕМИ проблеми за да ја совладаме.

Сигурен сум за победа!

продаени хрватски п...и...:pusk:
ама то е то... со победа во скопје над холандија одиме на ЕП секако, што за оваа генерација би бил одличен успех!!! и истовремено и поттик за сите, не само во федерацијата, туку и до самите ракометарки да продолжат со добри игри, а и младите да се потрудат повеќе за и понатаму да имаме конкурентен состав!!!

По овој натпревар, сигурен сум дека на домашен терен ја победуваме Холандија, таму искаравме нерешено, така да не би требало да имаме ГОЛЕМИ проблеми за да ја совладаме.

Сигурен сум за победа!
И јас се надевам на победа, ама таму нерешеното го извадивме со гол во последната секунда, каков што примивме вчера. На полувреме губевме и шест разлика, а на четири-пет минути пред крај имавме и предност од два. Само да играме како вчера во одбрана и не верувам дека ќе биде проблем да победиме, а Хрватките, не знам зошто, но и со нас не покажаа некоја добра игра, така да ништо чудно ако загубиле во Холандија, да бевме и ние комплетни сигурно ќе ги победевме на Кале.

Би требало да играат сега во БТ,ќе има многу навивачи за во Кале.:toe:

И јас се надевам на победа, ама таму нерешеното го извадивме со гол во последната секунда, каков што примивме вчера. На полувреме губевме и шест разлика, а на четири-пет минути пред крај имавме и предност од два. Само да играме како вчера во одбрана и не верувам дека ќе биде проблем да победиме, а Хрватките, не знам зошто, но и со нас не покажаа некоја добра игра, така да ништо чудно ако загубиле во Холандија, да бевме и ние комплетни сигурно ќе ги победевме на Кале.

на натпреварот против хрватска игравме без портјанко, тодоровска, бајрамовска, а во ревансот не играше ни црвенкоска, така да поразот беше и донекаде очекуван. во ск да играа сите тие немаше дилеми дека ќе победевме, САМО холандија е послаба и од нас, па мислам дека хрватките им пуштиле, ама нема врска (тн. пријатели стално не еб....т). добро е што сеуште самите си ја решаваме судбината!
само едно ме буни, што е проблемот со локи и дали има некое нетрпение меѓу неа и петковиќ???

Стварни зошто не се игра натпреварот во Борис Трајковски? Како може еден таков одлучувачки натпревар за кој ќе има огромен интерес да се игра во Кале каде сигурно ќе биде 40 степени. Не ми е јасно.....:toe: И плус ќе има повеќе публика.

на натпреварот против хрватска игравме без портјанко, тодоровска, бајрамовска, а во ревансот не играше ни црвенкоска, така да поразот беше и донекаде очекуван. во ск да играа сите тие немаше дилеми дека ќе победевме, САМО холандија е послаба и од нас, па мислам дека хрватките им пуштиле, ама нема врска (тн. пријатели стално не еб....т). добро е што сеуште самите си ја решаваме судбината!
само едно ме буни, што е проблемот со локи и дали има некое нетрпение меѓу неа и петковиќ???
Знам дека не играа, доколку играа во Скопје ќе ги победевме сигурно. Охоланга наводно била повредена, но факт е дека нема голема желба да игра за нас.
Стварни зошто не се игра натпреварот во Борис Трајковски? Како може еден таков одлучувачки натпревар за кој ќе има огромен интерес да се игра во Кале каде сигурно ќе биде 40 степени. Не ми е јасно.....:toe: И плус ќе има повеќе публика.
Нема шанси да има повеќе од 1.000-2.000 публика, а трошоците за БТ се далеку поголеми од оние за во Кале, така да зашто да фрлаат пари за џабе, БТ нема шанси да се наполни.

Кога се игра натпреварот со Холандија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom