Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знае некој карта колку ќе биде ? Ако имам време би сакал да отидам да гледам :)

100че најмногу.

Cestitki za devojkite za vcerasnata utakmica prvoto poluvmrem bese re3cisi sovrseno i odamna gi nemam nasite rakometarki gledano taka motivirano da nastapat
Siguren sum deka ke gi tepame holndgankite vo kale i uste ednas ke izborime plsman na evropsko kade sto ke ima nasi iselenici da gi bodrat
Ovaa generacija mi se cini deka e podobra duri i od taa na kastratovic naceva radulovic so bajramovska portjanko i site drugi da ne gi redam sme top ekipa edino sto ni fali e krilo i toa desno kade sto se vrati todorocvska samo za ovi dva meca inaku za drugite pozicii selektorot petkovic e na slatki maki
uste ednas da mu se zablogodarm za pobedata i sto mi go raspolozija denot vcera :smir:

Dali e podobra od taa na Kastratovic ne znam, ama sigurno imame kvalitet...Levo krilo-Pecevska e nezamenliva, osobeno koga ima dobar den...za kontri e odlicna...I Despodovska bese dobra, iako nema igrano mnogu za reprezentacija, ke vidime kako ke bide koga ke se vrati posle povredata...Bekovi: Bajramovska - neverojatna! Mnogu mislea deka ne i e mestoto vo reprezentacijata, ama sezonava pokaza kolku e dobra...Portjanko, mislam deka nema potreba da komentiram...i napad i odbrana...se...Kresoja i Crvenkovska se super...ako na ednata ne i e denot tuka e drugata...Gjorgievska ne ja sakav porano ic, ama i taa moze da pruzi mnogu dobri partii...Mecevska i Mladenovska isto se solidni...Todorovska, mojata omilena, ne znam sto ke praime koga ke si ide, ama selektorot ke ima vreme nekolku meseci do evropskoto da najde nekoja kakva takva zamena za nea...i doagame do Andrejeva...toplo-ladno...znae odlicno da brani, ama znae i topka da ne fati...
Se na se, spored mene, timot ni e i poveke od soliden, samo desno krilo da se najde, i golman...Holandija mozeme da ja pobedime, pa posle ke gledame na evropsko so ke praime :)

Znaes vo koj smisol podobra toa sto naa genaracijata na kastratovic site cekaa na nea da zavrsi i sutne vo presuden moment
a tuka vo ovaa genreacija site se lideri i sekoj moze da ja resi utakmicata iako portajnko ima najgolemo iskustvo ne vbrojuvajkija todorovska koja ke bega posle ovaa utakica so holandija i siguren sum deka so dobri podgotovki ke bidat vo prvite deset na kontinetot
ps se nadevam deka kale ke bide polno i ke mu ja dadete podrskata

Znaes vo koj smisol podobra toa sto naa genaracijata na kastratovic site cekaa na nea da zavrsi i sutne vo presuden moment
a tuka vo ovaa genreacija site se lideri i sekoj moze da ja resi utakmicata iako portajnko ima najgolemo iskustvo ne vbrojuvajkija todorovska koja ke

Да,во пресудните моменти топката бше кај Кастратоиќ,бидеќи немаше промашај.Можеби младинкиве сакаат да бидат лидери,но не се.Имаат уште да учат,ете и Портјанко е толку добра,но никогаш не била лидер.Тоа го има или го нема во играчот.
Генерацијата на Кастратовиќ не заборавај имаше крила како Кисељева и Радуловиќ,кои редовно беа во дрим тимот.Пикер како Велкова која по две ги држеше,центар како Мими која специјалност и беше фластер.
Не е тој тим,ама и оваа генерација е добра.Некогаш ме лути што сакајќи да се докажат (ако Мечевкса) одат на шут,претежно неизграден.И Црвенковска го има тој проблем.Пецевкса ми е класа во овој тим,играч со техника,брзина и е во одлична форма.

Знам дека не играа, доколку играа во Скопје ќе ги победевме сигурно. Охоланга наводно била повредена, но факт е дека нема голема желба да игра за нас.

ламбевска нема желба да игра за нас, а за охоланга мислам дека има некој проблем со селекторот. на првиот натпревар со хрватска дома воопшто не ја играше, па затоа и толку многу изгубивме. ѓорѓиеска се загуби на тој натпревар. на реваншот охоланга изигра фантастично и сакале да признаеме или не, таа е најдобриот десен бек кој го имаме моментално. решение гледам во металург или жито прилеп (најави дека за в година многу ќе се засили) да ја земат назад. им фали таков профил на играч-КЛАСА!
ако победиме со холандија, за на еп ни е потребна и ристовска, па и со неа мора да се разрешат некои несогласувања, па пецеска да игра десно оти друго решение во толку краток период неможи да се најди. за лево имаме играчи, ама десно не!
и ако се убедат ламбевска (родена е за овој система на игра кој го применува петковиќ) во одбрана да дојди и локи, мислам дека имаме конкурентна репрезентација!

ламбевска нема желба да игра за нас, а за охоланга мислам дека има некој проблем со селекторот. на првиот натпревар со хрватска дома воопшто не ја играше, па затоа и толку многу изгубивме. ѓорѓиеска се загуби на тој натпревар. на реваншот охоланга изигра фантастично и сакале да признаеме или не, таа е најдобриот десен бек кој го имаме моментално. решение гледам во металург или жито прилеп (најави дека за в година многу ќе се засили) да ја земат назад. им фали таков профил на играч-КЛАСА!
ако победиме со холандија, за на еп ни е потребна и ристовска, па и со неа мора да се разрешат некои несогласувања, па пецеска да игра десно оти друго решение во толку краток период неможи да се најди. за лево имаме играчи, ама десно не!
и ако се убедат ламбевска (родена е за овој система на игра кој го применува петковиќ) во одбрана да дојди и локи, мислам дека имаме конкурентна репрезентација!

Како што се сеќавам Охоланга на натпреварот против Хрватска во Скопје беше во првата седморка што излезе на терен, ама беше жива катастрофа...Неколку пати шутна и цел гол го промашуваше...Да бев селектор и јас ќе ја извадев од игра...Али морам да спомнам исто дека беше одлична на вториот натпревар што го игравме на гости...
Инаку и јас мислам дека не сака да игра за нас...Се зачудив кога ја видов во Скопје последниот пат...Не очекував да дојде како што многу пати претходно не се појавила (Австрија, и првите утакмици со Литванија и Холандија) без никаква најава за нејзино недоаѓање...И сега ме интересира баш што ќе кажат, зошто не дошла...Се нешто повредена е...А да беше до толку играч-КЛАСА ко што викаш ќе играше во појак клуб, а не во плеј-оут разигрување од француската лига, која што сите знаеме е далеку од некоја јака лига...

Охоланга беше класа играч, но додека играше за Кометал многу често имаше проблем со повредите, мислам дека најмногу поради прекумерната тежина и слабите колена. Наводно не сака да игра за Македонија, не се однесувале добро спрема неа тука или така нешто. И не гледам причина да доаѓаат Ламбевска и Охоланга, нема потреба да им зафаќаат место на наши ракометарки, а очигледно е дека не играат со љубов за Македонија.

охоланга Е класа играч, само што имаше тешка повреда и и е потребно време да се врати во онаа стара форма.
за една година ќе игра во далеку појак тим, а и пишав немам ништипротив и да се врати и да игра во мак клуб, затоа што и сега каква што е, е подобра и од новеска и од ѓорѓиоска, само што мислам дека петковиќ ја трга настрана и не и дава шанса...
едно е јасно, со неа репрезентацијата ќе биде далеку посиллна!
позз

Има некој точна информација колку ќе биде карта ?

Сигурно ќе биде 100 денари, секогаш се по толку.

Јас ќе тркнам денес до центар ако има ќе си купам 2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom