Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Прво нека помине натпреварот, имаме посилен тим од Литванија, но тоа мора да се покаже на теренот.
Се надевам дека добро ќе поминеме таму и после ќе го завериме пласманот на ЕП со победа дома против Холандија. Гладен сум за големи натпреварувања, а веќе пропуштивме неколку и во машка и во женска конкуренција :(

На 30ти Мај во Кале? Па треба во Борис Трајковски да играат подобро ќе биде.

Не знам кај ќе се игра, но нема шанси БТ да се наполни цела, затоа се игра во Кале.

Ок, утре е натпреварот против Литванија, а никој ништо овде не спомнал...Очекувам сигурна победа...Ако добро разбрав отишле 11 ракометарки плус 3 голмани...Портјанко, Бајрамовска, Црвенковска заздравија од повредите, Тодоровска се врати...Ако играат како што знаат нема да има никакви проблеми :)

Од колку саат е?

У среда играа изгледа барем така кажаја на мтв и замислите додека го кажуеја ова у позадина идеја машкиве ракометари:tapp:

Пише дека почнува од 18:00, а за пренос не сум сигурен дека ке дават изгледа ке нема.

Мислам дека оваа е наша утакмица, само треба да не го потценат противникот и да не попуштат физички и психички, верувам дека ке победиме и тоа 5-6 гола разлика, барем моја претпоставка. .)

Да не ја посерат нашиве баш кога се пчекува победа како што знаат не само во ракометот туку во секој спорт.За пренос не верувам дека ќе има,можеби на радио.:toe:

Бидејќи дадоа реклама,а им стои и во програмата веројатно ќе има пренос.Што се однесува до натпреварот не само што очекувам победа туку и висока гол разлика,сепак е ова Литванија сетете се што беше на првиот натпревар да не се опуштеа нашиве тоа ќе беше огромна разлика.Штета што не игра Охоланга баш со Хрватките одигра одлично,се надевам дека Петковиќ и понатаму ќе смета на неа.

На првиот меч до 20-тата минута губевме и тоа не баш со мала разлика, по 3-4 гола... Така да, ништо не е сигурно, не смее да има опуштање.

Сега со секаква победа одиме или гол разликата ќе игра улога доколку недајбоже победат Холандија?

Со секаква победа ќе одиме, бар така јас знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom