Македонска Kошаркарска Лига - Сезона 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Yeezus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
los natprevar za oko, fer navivanje, tacno, taka treba da bide.
nego onoj plejon na rabotnicki, pavkovic :facepalm::facepalm::facepalm:, mirakovski, Mirakovski, MIRAKOVSKI za nego e kris pol, u pravo bese komentatorot, Mirakovski gi razigra, on bese glaven vinovnik za vrakanjeto na Rbotnicki vo ovoj mec, steta napravi mnogu glupa 4ta licna pa sedna na klupa, slucajno ili ne ovie pak potonaa.

Ovaa godina ne moze so 100% sigurnost da se kaze koj ke e sampion, treba da se ima u predvid i faktot sto srbo denes gi vodese a kakov trener e znae sekoj koj e zapoznaen so mak basketov, uzasija. So marin daleku podobro ke e. Jane zasto ne igrase denes ? Rotirase samo 6 igraci, pavkovic treba da mu e zadnja opcija za plej, makar i jane igral so edna noga, od 10 zagubeni ovoj 5 imase, ne deka i Mirakovski u toj segment bese bolji, 4, ali 100 pati pokorisen bese toa sigurno, apla i toa.

Gecevski razocara, ali ne si gi iskoristija svoite sansi, na 53-53, i ona utnatnoto polozuvanje u 4ta na sokolov za -4, u sekoj slucaj neka gi razigraat site igraci sezonava, ne moze so rotacija od 6 dusi ti da igras protiv tim koj eve denes site igraci gi imase na terenot, baska sto del od igracive se veke veterani u mak basketov.

cestito triumf btw.

Од неутрална гледна точка утакмицата не беше лоша, имало и подобри чиста си беше победата на мзт немаше чудни судиски одлуки, е сега кога седнав да гледам неутрално утакмицата единствено нешто што ми се бендиса беше кај работнички што изиграа речиси а и така беше само со македонските 5 играчи цела утакмица па со тоа некако ме потикнаа да се потсетам како кога ги гледам металург-вардар од неутрала ама срцево повеќе ги симпатизира македонските играчи. Србиновски катастрофа, Јончевски глумеше стратег иако мислам дека играчите сами си изиграа, самарџиски го изигнорира :D

Аууууу каков крај на првово полуфинале :vozbud:
Сосема заслужено Кожуф го елиминира МЗТ, ама како им го закопаа со тројкава на Пековиќ на секунда до крај :cuc::cuc::cuc:
Многу ми е ќеиф ради Коневски, колку пари фрли, па бесплатни влезови (а празна сала), па скапи карти за противниците, лапај кур сега :kuracc:

МОЧЧЧ....мочај ги сељачињата,пак нека си прават аеродромски куп. Поглуп тренер амин-требаше одма фаул да прави,па да си има после 18 секунди да си организира напад. Ептен ќеиф ми се направи,кешки вечер и Работнички да изгубат па да гледаме убаво финале утре(не дека ги сакам Кожув и Работнички,ама преку кур од близнациве веќе)

1476320_901653359857035_2109291429324955393_n.jpg

За утре :icon_mrgr:

• Ми се допаѓа
Reactions: No9
Машки го одигра Кожув последниот напад и им се исплатеше тоа.

МЗТ разочарува сезонава со слабите игри,а и на крајот мораа фаул да направат за они да го имаат последниот напад.

Опомена и за @Drettica.

Значи, во последниве 10тина дена поделив еден куп опомени, така да од утре, ако видам несоодветно искористен термин, директ применувам казнени мерки. Мора да се воведат малку во ред муабетиве. Зборови како "пуши мзт" ќе си ги оставите за дома.

Голема шанса за Работнички да ја слави првата титула у новата сала на МЗТ, голем удар у ова нивно ривалство. Али однапред не смее да се отпишат Кожуф иако сметам дека Работнички се фаворити за освојување на Купот.
А Ивица шта речи, треба да му се благодарни неколку клубови сезонава што овозможи неизвесност во првенствово.

Голема шанса за Работнички да ја слави првата титула у новата сала на МЗТ, голем удар у ова нивно ривалство. Али однапред не смее да се отпишат Кожуф иако сметам дека Работнички се фаворити за освојување на Купот.
А Ивица шта речи, треба да му се благодарни неколку клубови сезонава што овозможи неизвесност во првенствово.
ИВИЦА!!!:cuc::cuc::D:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom