И вчера направи неколку бунари Мекиќ, ама не беше единствен. Лазаревски ја закова таблата со утките од тројка, ама сепак најлегендарен став за игра и шутеви има тој Бешлиовски од Вардар.Апсолутно се слагам со постов, само реагирав пошо имаше пишано дека МЗТ носел играчи само за да освојува титули, алудирајќи на Младеновски и Арсовски, па и Стајиќ, а уствари МЗТ е клуб со најдобри услови во моментов...
Иначе за Мекиќ да, ништо не покажува до сега, ама апсолутно ништо. Кога тепаше МЗТ прошлиот викенд 1 разлика во првенство, Мекиќ имаше фантастични 100 бунари од чиста позиција за тројка.
Иначе овој Андреј е ваљда Патак, бар ја по тој надимак го знам. Океј играч е, само знае да себичи и многу често прави чекори на тргање. Коси искубаа тренериве на младинците со тие негови чекори.
Косоварот е Имами Кораб, играше пред едно 4-5 години. Од кај го ископа Панта (тогаш беше тренер на Вардар) само еден Господ знае.
Со таква поставеност на нозете при шутирање, може уште 300 пати да шутне и никогаш нема да погоди тројка.
Битно му здрви бокс во рамо на Младеновски во еден дуел при крај на натпреварот

Од никаква ситуација се разгореа страстите во тој момент

Вчера мене највеќе ме разочара Ивановиќ, сигурен сум дека никогаш волку лоша шутерска вечер немал. Дечкото има доста прецизен шут, а вчера скоро ништо не можеше да погоди. Слично важи и за Нацевски...
Другите во рамките на можностите.
Иначе Андреј мислам дека Цветановски се презива или Цветковски

МЗТ може има најдобри услови, ама прв потег поради кој претпоставувам дека нема да имате којзнае какви резултати е носењето на Влатче за тренер. Да не испадне дека го серам, долги години беше во Вардар и сите викаат дека многу го сакал клубот, ама човече далеку е од сериозен тренер. Повеќе нервоза има во него, отколку знаење. Жими се да му бев вчера противник на тренеерска позиција, ќе го победев и со тој состав што го имаше Вардар. Ако ги знае сите играчи на Вардар, ако ги тренирал сто години...
Не дека јас се разбирам којзнае колку во кошарка, ама ми се чини дека сто пати подобро би водел еден клуб отколку сите што се тренери во Вардар (вклучувајќи го и Мирковски).
Друга работа е што не можам да сфатам како некои играчи толку време играат и пак се очајни. Човече, јас со маалски баскет имам измислен шут за овие бе, барем обрачот го погаѓам

Дечкото од МЗТ со број 5 или 15, кога извади еден шут за тројка, типичен гаѓа шут, топката од гаќи ја извади. Ќе ја искршеше таблата.
Од Вардар тој па еден а фрлаше десет метра топката во вис, и на крај бунар. Мекиќ направи бунар од слободно, Лазаревски го погоди долниот страничен дел од таблата од слободно.