Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат бе, џабе ги, сс силу убавина не бива, не се купуе сфе сс владини паре. Колко пут глеам зјае полупразна сала, нова напраена цакум пакум, а толко се курназесфа сеќам се ке играле АБА лигу, ке пуниле салу, ке биде фешта, а ми остали можемо само да глеамо на телевизор како тој емзете ке гази у АБА лигу, како ке играле сс големи балкански тимови. Глеам глеам како владин проект га еде од кога стигне у туј лигу, глеам како судие ги местиф утакмице у домашну лигу, како сфе се врти около Аеродром и тој јако емзете. Порано ги беше проблем, далеко било Борис Трајкофски, затој е празна сала кд играсфа тамо, а ск глеам имаф салу у сфоју населбу и па џабе, само куде што су Фемили е попунето а овакој поише столчиња глеаш него публику.Ми например ке се летнемо од Куманоо,бензин,путарина и плус на врата ебани двеста денара што е луксуз за спорт у Македониу, а они до кур ги е сала и без паре карте. Овој ти е иста ситуација како сс пенезионери, прчиф си кур, зимаф големи пензие а имаф највише привилегие у овуј државу.
Дај би га број, ке ти се јаву ке ти га прочитам цел текст сс музику у позадинуКое измачување е да читаш на кумановски дијалект![]()
Да се разбериме не ми е целта да навредам,во живо да слушаш симпатичен ми е дијалектот,ама вака "црно на бело" како генг бенг да му се прај на литературниот јазик.Дај би га број, ке ти се јаву ке ти га прочитам цел текст сс музику у позадину
Шопен или Чајкофски?
300 денари ќе бидат билетите за Работнички-Куманово и финалето. Овие нафта пијат од управава на МЗТ.
Па добро, ако е од хуманитарен карактер со 300 денари, ЗОШТО МЗТ - Кожув влезот е бесплатен? Така помалку пари ќе се соберат за донации. СЛЕПЦИ!!!
Кој тепаше?Леле што видов во неделата, РИКАВ од смеење. Гледам младинска лига МЗТ-Вардар и доаѓа утакмицата на минута и 10 секунди до крај, и резултатот е 1 разлика за МЗТ. Промашува Вардар напад, ја фаќа еден од МЗТ и му прават фаул, али мешаница беше па не се виде баш најдобро, али онака 90% над него беше фаулот. И од Вардар се побунија демек не бил над него фаулот пошо он е најдобар шутер на слободни во МЗТ и судииве отидоа да гледаат снимка.Снимка гледаа на утакмица од младинска лига
Инаку секоја утакмица ја снима Томче Дишлиев, со една обична камера.
![]()
МЗТ 1 разлика. Водеше МЗТ 3 разлика на 11 секунди до крај и беа договорени да му прават фаул на Деко ако ја прими топката. И ја зима Деко топката, прави степ бек за да шутне тројка и нашиот го фаулираше иако мислам дека немаше фаул али нема везе, сепак глупо беше што одма не го исече со фаул и да пуца две слободни место три. Деко го утна третото слободно и му направија фаул на 7цата, односно Патак и имаше уште 4 секунди до крај. Првото го утна, а второто намерно го утна и Вардар не успеа да упати удар кон противничкиот кош, т.е. шутнаа ама безвезе, немаше теорија да биде кош.Кој тепаше?![]()