Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно, фала му за се досега направено, но време е за нови дечки..
На среден ред веројатно ова ни се опции Здравковски (5 год на кипар игра мислам капитен е на Лимасол), Атанасов, Станковски, Тодоровски, а зошто и да не му се даде шанса на некоја пријателска на Мартин Ѓоргиевски или Елези, како тогаш Мрме кога даваше шанси уште на 16-17 години на Елмас, Чурлинов..
zdravkovski kako sto imam kazano uste pred godini (i mnogu mi kontraa deka igra standardno na kipar od mladi godini) e prilicno ogranicen igrac. deka od mladi godini e cvrst i borben i igra disciplinirano rano se probi, ama za povisok level e limitiran.

elmas i churlinov se druga prikazna. elmas e elmas, a churlinov go piknaa predvreme za da bide najmlad debitant, tek pokasno zaigra poredovno.

kaj veznite atanasov e mlad a veke na soliden level i so talent, taka sto dobro bi bilo on da dobie se pogolema minutaza. kaj nego i ne gledam golem problem sto ne igra standardno za hajduk bidejki tamu konkurencijata e golema, a ok fizicki e dobro podgotven igrac, i bez da igra redovno moze da pruzi solidni partii.

Да не знае некој кога ќе биде познат распоредот?
Не, ама Италија сигурно ќе биде слободна во јуни месец (двете кола), затоа што тогаш ќе играат во она топ4 од Лига Нации со Хрватска, Холандија и Шпанија. Веројатно тогаш би играле со Англија.

Значи БАШ немаат среќа Италијанците... Познато е дека не ни оди во јуни :LOL:

Ако некој го знае целиот распоред нека напише...

19 јуни Англија - Македонија

9 септември Македонија - Италија

17 ноември Италија - Македонија

20 ноември Македонија - Англија

Последно уредено:
Ако некој го знае целиот распоред нека напише...

19 јуни Англија - Македонија

9 септември Македонија - Италија

17 ноември Италија - Македонија

20 ноември Македонија - Англија
1 коло: Македонија - Малта (23 март)
2 коло: Македонија е слободна
3 коло: Македонија - Украина (16 јуни)
4 коло: Англија - Македонија (19 јуни)
5 коло: Македонија - Италија (9 септември)
6 коло: Малта - Македонија (12 септември)
7 коло: Украина - Македонија (14 октомври)
8 коло: Македонија е слободна
9 коло: Италија - Македонија (17 ноември)
10 коло: Македонија - Англија (20 ноември)

Во прво коло играат Италија - Англија. Ќе заврши нерешено, ние ќе ја победиме Малта дома, и први во група со 3 бода. И ко по обичај, сите одма ќе ја видат Македонија на Европско... Арно ама, после тоа којзнае дали уште една победа ќе имаме!

Не е лош распоредот. Супер што во март ќе играме само една официјална утакмица (веројатно и една пријателска после тоа), затоа што до тогаш тешко дека ќе бидеме консолидирани. :icon_lol:

Да бевме во петтиот шешир место Словачка, сто пати полесна група ќе добиевме со Луксембург, Лихтенштајн, Исланд и Босна. :Кезец:

italija na gosti ja rokame za zaverka na plasman, posle so englezite dvete plasirani ke si proslavime miroljubivo :D

Може некој да пушти линк од целиот распоред за сите групи?

10 коло: Македонија - Англија (20 ноември)

Панки е слободен тој ден ... :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom