- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 17.087
- Поени од реакции
- 16.690
добра група за ффм и угостителството во Скопје.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
300к пола Малта е.Од каде бе овие идеи жити се?
Што мислиш, 300к македонци има на Малта?
300к пола Малта е.
5к мислам дека има во Малта ако не и повеќе. Е сега Малта е мала и може многу лесно да си отидеш да си ја изгледаш утакмицата ако се сака. За разлика од нашиве во Германија и Италија каде што треба илјадници километри да поминат.
Е сега колку ќе има заинтересираност да си ја гледаат репката не знам. Плус тоа што овие утакмици секогаш се играат во лошо време.
Романија не го признава “Косово“... и шта чемо сад?
Ништо, ене им Лига на нации, па нека пробаат преку нив да стигнат до ЕП. Но, како сме во пад, ако не дојде до некаков пресврт и тој пат тешко ќе не однесе на ЕП.
Заврши Лигата на нации. Веќе ја прокоцкавме шансата таму.
Инаку го клецнавме ежот со ждрепкава. Немаме реално ни 1% шанса да се пласираме на ЕП. Ако извадиме некој бод против фаворитите и да ја тепаме барем Малта два пати и тоа ќе биде.
stefan ristovski se povredi na natprevarot protiv milan, zaradi toa i izleze pred vreme na toj natprevar. eve ti i izvestaj od natprevarot kade sto pisuva deka izlegol zaradi povreda:На трансфермаркет нема информации дека бил повреден. А и тие 2 утакмици што ги пропуштил не му се врзани туку преку една што најверојатно станува збор за одмор. Паузирал со Горица пред Милан, па играл 80 минути у Милано па со Локомотива одмарал.
Не му се игра ни на овој, игра прва постава у Динамо и не му се ризикува потенцијална повреда играјќи за репрезентација што би можело да значи крај за него у Динамо пошто реално загребчаните се гигант на Балканов и нема да го чекаат него туку ќе си најдат друг бек. Сакам да кажам, игра ЛШ со Динамо и гледа да изигра што е можно повеќе пошто има 30 години и следен клуб би му бил негде у Саудиска Арабија, Катар или некој европски многу послаб тим од Динамо.
Го достигна врвот со репрезентацијата и мислам дека и на него не му се игра веќе. Јас бар вака гледам на ова, можда не е точно и не личи баш на Стефан ваквото понашање али сомнително е.
Како може преку Лига на нации кога нели трети бевме во група таму? За да може да играме бараж преку Лига на нации, треба Казахстан, Грузија, Турција, Грција, Луксембург и Азербејџан да се пласираат на Европско преку квалификации. И тоа сите 6!Ништо, ене им Лига на нации, па нека пробаат преку нив да стигнат до ЕП. Но, како сме во пад, ако не дојде до некаков пресврт и тој пат тешко ќе не однесе на ЕП.
Помина врвот на оваа генерација. ние и со Малта ќе кикснеме...немаме веќе фактор изненадување кај големиве и очекувам да немаат милост по нашиот гол.Можеме до 3то место доколку Русија ја освои цела Украина до крајот на квалификацииве..
Јас мислев дека новиот циклус е квалификациски за ЕП. Зарем уште сега ќе се одреди за првенство што се игра за две години?
Како може преку Лига на нации кога нели трети бевме во група таму? За да може да играме бараж преку Лига на нации, треба Казахстан, Грузија, Турција, Грција, Луксембург и Азербејџан да се пласираат на Европско преку квалификации. И тоа сите 6!
Новиот циклус е за Светско 2026.Затоа што мислев дека нов циклус во Лига на нации ќе биде и квалификациски за ЕП, а не овој што помина.
Зашто навлагате у вакви дискусии никад нема да сфатам. Како жени на чешма се теркате дали ќе сме биле како дома или нема да сме биле дома. Стадинот собира 17 000 може 500 души малтежани да се појават. Може никој да не дојде.Па така де, сам тврдиш дека тука живеат некои 500-600к жители, дека Македонци има околу 5к и слободно си кажуваш дека ќе сме биле на "домашен терен"
Како? Стадионот им е со капацитет од 17 илјади и буквално сите Македонци кои се на Малта да дојдат нема да се осети дека Македонија е на домашен терен.
Максимум 1к-2к Македонци дали ќе има на трибина, а дури и тоа може да е голема бројка. Не гледаат сите фудбал, а и многу ќе пропуштат заради работни обврски.
Играа српски екипи тука квалификации ЛЕ и КЛ, многу мала бројка на трибини иако се во поголем број од Македонците.
Еве една слика од Гзира - Раднички Ниш. Дали 100-150 вкупно беа а Србите кои се на Малта претежно доаѓаат од јужниот дел на Србија.
Прегледај го приврзокот 347640
И Шпанија не го признава па играа лани.
УЕФА тера политика како им одговара иако официјално се "politics out of football"
Покрај Русија, Израел и Азербејџан моментално имаат воени дејствија ама само Русија е избацена од сите натпреварувања.
Да беше Америка и НАТО на страната на Србија во овој проблем, Косово немаше никад да види спортски натпреварувања.