Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Па повеќе од пола трансфер период помина, а овој е нон стоп надвор од состав.
Шпекулации не знам но во секој случај се очекува да најде нов клуб оти од Спортинг не рачунаат на него.

Па повеќе од пола трансфер период помина, а овој е нон стоп надвор од состав. Досега веќе требаше да биде заминат некаде. Има некакви шпекулации?
na nekoi transferi se raboti so denovi, na nekoi so nedeli, na drugi so meseci. posebno nekoj kako ristovski koj ima dobar dogovor kaj dobar klub i ima semejstvo ne prifaka sekakov transfer nego ceka da se pojavi nesto dobro. problemot e sto mozda nema dovolno kvalitetna ponuda i zaradi toa nisto ne se slucuva. sekako loso za reprezentacijata bidejki on e eden od klucnite fudbaleri.

BTW, дечки, прашуваше некој погоре за албумот на Панини. Официјална информација, од нив: да, ќе има нов албум за Европското првенство, различен од тој Preview албумот од 2020, ама ќе биде достапен кај нас дури средината на април 2021.

na nekoi transferi se raboti so denovi, na nekoi so nedeli, na drugi so meseci. posebno nekoj kako ristovski koj ima dobar dogovor kaj dobar klub i ima semejstvo ne prifaka sekakov transfer nego ceka da se pojavi nesto dobro. problemot e sto mozda nema dovolno kvalitetna ponuda i zaradi toa nisto ne se slucuva. sekako loso za reprezentacijata bidejki on e eden od klucnite fudbaleri.
Стефан Ристовски е пред трансфер во калчолигашот Фиорентина. Спортмедиа дознава дека менаџерскиот тим на Ристовски веќе е во интензивни преговори за трансфер на нашиот десен бек во Фиренца, со што ќе се реши еден голем проблем како за Ристовски така и за сите нас.
Тој е отпишан од Спортинг Лисабон, за него веќе нема место таму, па Ристовски веќе извесно време бара следен клуб. Брага се појави прва како сериозна опција но од тоа нема да има ништо, а сега Фиорентина која има голем проблем сезоанава на играчки и резултатски план, гледа во нашиот репрезентативец решение за дел од проблемите како во одбраната така и во нападот.

Прандели чека на негов потпис
Тренерот на Фиорентина, искусниот Чезаре Прандели веќе е запознаен со потенцијалниот трансфер на Ристовски и тој секако дека има желба истиот да се оствари затоа што неговиот тим во моментов не игра како што треба и силни засилувања се и тоа како потребни.

Специа следна во редот
Освен Фиорентина, заинтересирана во своите редови да го донесе Стефан Ристовски е и Специa. Тоа е клуб во кој секако дека Ристовски ќе ја има полната минутажа и ќе има веднаш статус на стартер она што и тоа како му е потребно по проблемите кои ги имаше во Спортинг.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Ристовски и у Виола ќе игра прва постава со оглед на тоа што и немаат баш некој сериозен првотимец на позицијата десен крилен бек, или обичен десен бек. Мада Прандели у задње време игра со 3ца позади а крилен бек му игра Касерес плус Венути.
Добар трансфер би бил ова за него во секој случај.

Од друга страна Боби Николов во Лече отишол. Браво и со среќа.

Специја би била одличен избор каде секако повеќе би играл отколку Фиорентина, клуб каде многу работи не се во ред, не е проблем само лошата форма.

Во квалификациите за 2023 ЕП у-21 Македонија ќе биде во група со Франција (уф), Србија, Украина, Фарски Острови и Ерменија (пошто мора Ерменија)

143294040_3565618213556350_2834460145804446521_n.png

Автоматски споено мислење:

Не значи ова ништо нели, фала богу, ама на последните квалификации:

Франција беше прва во својата група, Србија беа четврти, Украина беа трети, Фарски Острови беа петти, Ерменија беа петти, Македонија беше втора.

И у19 репрезентациите лани (пошто ваљда ќе има играчи што од лани во у19 оваа година ќе бидат дел од овие)

Ерменија отпаднаа во прва рунда квалификации со еден бод, Фарски острови отпаднаа во прва рунда квалификации со еден бод, Украина беше без пораз во прва рунда квалификаци, Србија со 4 поени се пласираа во следната рунда квалфиикации, Франција со 6 поени се пласираа во следната рунда квалфиикации, Македонија со 4 поени се пласираа во следната фаза квалификации.

Следната рунда од квалификациите беше прекината поради Ковид.

Не дека се разбирам во младински фудбал..ама вака на прва делува дека не би требало да сме ептен исплашени од Србија и Украина. Би требало да ги тепаме Фарски и Ерменија.

Франција прво место, за второ место ќе биде интересно.

Од овие квалификации се сменети некои работи, па така сите второ пласирани екипи ќе имаат шанса за ЕП.

Најдобрата второпласирана екипа ќе игра директно на ЕП, а останатите 8 ќе играат плејоф каде што ќе се дознаат последните 4 патници на ЕП.

Романија и Грузија се директно пласирани како домаќини

Последно уредено:
Фарските Острови редовно ни паѓаат во У21 квалификациите. Па ок, последен пат кога бевме во група со Франција и Украина освиоивме прво место во групата. Мислам подобро ќе беше да се паднеме во група Е на местото на Велс или група Д место Белорусија, иначе горе долу сите групи изгледаат балансирано.
Интересно е што Англија пак е во иста група со Албанија, Косово и Андора, додека Италија е пак со Шведска, Ирска и Луксембург.

katastrofalna zdrepka spored mene, vo ovaja grupa tesko ke bide da zavrsime i na 3. mesto. vo poslednite kvalifikacii bevme vtori, ama grupata bese otepana, osven spanija nemase kvaliteten protivnik, a sega so francija, srbija i ukraina ima 3 kvalitetni protivnici. toa koj kako igral vo poslednite kvalifikacii kaj mladincite ne znaci mnogu bidejki igraat skros drugi fudbaleri (so mali isklucoci), taka sto od generacija do generacija, barem ako ne zboruvame za velesili kako francija, spanija, germanija itn, razlikata vo kvalitetot moze da e prilicno golem.

za francija nema sto da trosime zborovi, so godini nanazad go imaat verojatno najvisokiot individualen kvalitet, kaj niv prasanjeto e kolku se motivirani fudbalerite (bidejki golem del veke igra vo jaki ligi ili za golemi klubovi, pa ne im se igra so golema zelba za U21 se dodeka ne se na zavrsen turnir) i kolku dobro trenerot ke go menagira timot.

srbija i ukraina postojano imaat dobar kvalitet bidejki nivnite U21 fudbaleri ili veke igraat vo solidni ligi ili vo najmala raka igraat dobra uloga vo domasnata liga, a so toa imaat prednos pred reprezentacija kako nasata bidejki edno e da igras za sileks, struga ili makedonija GjP, drugo za ukrainski prvoligas ili za partizan belgrad. tamu kade sto nivnite U21 fudbaleri igraat standardno nasite cesto se rezervisti ili igraat vo poslabi ligi kako slovackata, ili kako sto rekov za nasi prvoligasi.

drug problem e sto nasata nova U21 generacija ima talentirani fudbaleri, ama pogolemiot del se uste ne igra mnogu kvalitetno odnosno na klupski level ne se mnogu daleku. baska na golmanskata pozicija sme mnogu tenki, a taja e mnogu bitna. nemame nitu eden golman koj igra standardno i kolku tolku sigurno makar i vo 1. MFL. se nadevam deka kvalifikaciite ke pocnat tek posle letoto i do togas nekoi od talentiranite ke bidat sposobno da napravat uste nekoj cekor nanapred. ako startuvame slednite meseci ke bide tesko.

Стефан Ристовски во Динамо Загреб кај Адеми.

Стефан Ристовски во Динамо Загреб кај Адеми.
Ааа браво (y)

Подобро вака, него ли да отидеше во некоја лига кај што немаше да се снајде.
Вака тука..сигурно си е сигурно, нека игра барем за ЕП ќе ни треба
Мене ми е ова ок потег за него.

А и генерално, се радувам вака кога ќе видам дека наши играчи создаваат врски во клубовите каде што се па помагаат играчи да дојдат.
Тоа (еве прееска во НФЛ темата го зборев :D ) е малце андеррејтед кога гледаме во успесите.
Еве, сега Пандев игра во Италија, утре ќе помогне некако на некој млад талент да стигне во Серија А.
Еве, Алиоски во Лидс се покажува ок, утре ќе се појави некој талент млад, сигурно ќе го прашаат Алиоски да помогне за трансфер или што ти знам.

Хрвативе буквално вака функционираат, не е дека 0% ефект имаат фаци ко Модриќ, Ракитиќ и што ти знам

Мене па не ми е океј потег. Можеше нешто подобро да најде од Динамо Загреб, но веројатно дај шта даш била ситуацијата.

Мене па не ми е океј потег. Можеше нешто подобро да најде од Динамо Загреб, но веројатно дај шта даш била ситуацијата.
Да де, тоа сакав да кажам.
31.12 сме, можеше да остане и да тренира со Спортинг Б.

Или евентуално да отиде некаде во Русија каде што немаше ни да му се игра ни ништо.

Вака барем ќе игра 100%
Не верувам дека можел да најде нешто подобро каде што би му гарантирале да игра, така да од аспект на тоа дека овие ќе му даваат да игра....е добар, тао ми беше муабетот,добро е дека ќе игра некаде :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom