toa ne e spekulacija, toa bese od portugalskite mediumi. trenerot veke posle nekolku natprevari kaza deka dolgorocno planira so drug fudbaler na RB/RWB i letoto go potpisaa pedro porro od manchester city koj im igra kako RWB (imaat sistem so trojca stoperi i RWB/RM). od koga dojde toj fudbaler letoto stefan bese celosno vo aut, ama trenirase so prviot tim. nekolku dena pred kraj na transfer periodot stigna ponuda od rusija, ristovski ja odbi i sporting oficijalno go prefrli da trenira so vtoriot tim. sakaa da go otkacat bidejki im bese preskap kako rezervist, pa go isfrlija od prviot tim za da mu stane jasno deka nema idnina i nema poveke da igra.Па со оглед на целата ситуација која му се деси и други изливи на нервоза, не верувам дека било само зезанција, што знам мислам дека сепак има во позадина и некое негово неодговорно однесување, не ми е убедлива приказната дека поради неправда од тренерот или неприфатен трансфер му се дешаваше сето ова со Спортинг.
da, ama na prijatelska, koj znae so sto sostav igrale. baska toa bese pred propadnatiot transfer vo rusija, znaci vo period koga trenerot ne go igrase deka ne mu bese po vkus, taka sto ako nedostigale 2-3ca klucni fudbaleri ne bilo nisto cudno sto ja imal kapitenskata lenta.беше капитен како стартер на пријателска. за тоа доби и честитка од Фернандеш:
![]()
Фернандеш до Ристовски: Заслужи да бидеш капитен
Играчот на Манчестер Јунајтед упати пофалби и честитки до нашиот Стефан Ристовски кој доби чест да биде капитен на Спортинг.kajgana.com
ete ardit sakiri kaj struga poslednite 2 godini voopsto ne igrase, cat pat po 5 minuti od klupa, ama koga igrase im bese kapiten. toa sto eden trener ne ferma nekoj igrac ne znaci deka ke go isfrli od rankingot na kapitenite, posebno koga se vo prasanje rezervnite kapiteni. stefan verojatno od prethodno im bil kapiten broj 3-4 ili nesto vo toj pravec, pa zaradi toa na prijatelskata ja nosel lentata (najverojatno ne bile starteri tie koi voobicno ja nosat).