Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми текнува искрено како изигра со Албанија, ама грев е на Барди да му се замери. И во младинските категории играше на ниво и беше лидер и сега за сениорите игра одлично. Е сеа, ако некој очекува да нема лоша партија некад или да игра на ниво на Меси, тоа е друга работа
Му замерувам како играше со Албанија.Хасани исто симулираше повреди само да не игра против своите.Ама не е тоа е проблемот.Ме нервира непочитување на химната кое трае со години.Ако можат да ја пеат Елмас,Николов,Јахович зошто овие другите да имаат привилегии и да се издвојуваат од тимот.

Му замерувам како играше со Албанија.Хасани исто симулираше повреди само да не игра против своите.Ама не е тоа е проблемот.Ме нервира непочитување на химната кое трае со години.

мн е лесно да му се замери некому. Барди (па и сите Албанци во репрезентација) уште пред да почне натпреварот беше во загубена ситуација затоа што како и да одиграше некој ќе го критикуваше, дали Македонците или Албанците. а да не зборувам и дека за да одиграш лош натпревар не треба едноставно намерно да не се трудиш, некогаш колку и да сакаш едноставно не ти иде.

Хасани има многу натпревари пропуштено поради повреди. тој отсекогаш бил ровит и често се повредува, а до сега имаше и две-три тешки повреди кои и по 6 месеци го вадеа надвор. башка Хасани играше против Албанија на гости.

мн е лесно да му се замери некому. Барди (па и сите Албанци во репрезентација) уште пред да почне натпреварот беше во загубена ситуација затоа што како и да одиграше некој ќе го критикуваше, дали Македонците или Албанците. а да не зборувам и дека за да одиграш лош натпревар не треба едноставно намерно да не се трудиш, некогаш колку и да сакаш едноставно не ти иде.

Хасани има многу натпревари пропуштено поради повреди. тој отсекогаш бил ровит и често се повредува, а до сега имаше и две-три тешки повреди кои и по 6 месеци го вадеа надвор. башка Хасани играше против Албанија на гости.
Кој е твојот став околу прашањето за химната?

Па белците и богатите фамилии не се будали да ги пуштат децата фудбал да играат,нормално е ѓупците да пробаат да направат кариери со фудбал,како прво неможат родителите т.е. луѓето што туку се доселиле во странска држава да му плаќаат на децата факултети,магистратури,докторати...цел систем така функционира а не дека во Франција се само ѓупци...и плус и тие ѓупците се Французи..тоа што имаат потекло од некоја си џунгла не ги прави помалце Французи од белците што живеат таму.
nema vrska, i vo francija i vo drugite zapadni drzavi i belcite skoro site se bavat so sport. tuka da imas dete i da ne go prakas na sport te racunaat kako da si retardiran. vo prosek pocesto decata na najsiromasnite semejstva ne se zacleneti vo sportski klubovi bidejki nivnite roditeli ne se interesiraat, a nekogas i nemaat pari (ili ne im se davaat) da gi zaclenat decata vo sportski klub.

PS
koga e vo prasanje himnata barem kaj pomladite albanci malku nesto se smeni. vo tek na poslednata godina so agron rufati, remzifaik selmani i nehar sadiki imase trojca albanci koi na nekoi natprevari ne ja bojkotiraa himnata, mada se gledase deka ne bese bas so kef tuku povise nekoe slabo sinhronizirano delo so pauzi izmegu :D e sega, toa bese na natprevari od U19/U21, znaci na natprevari na koi ne bea mnogu vo fokusot i kako sto kazav ne bese bas najjasno deka ja peat, prasanjeto e kako bi postapile na natprevar od seniorite koga bi bile povise vo fokus i kaj albanskite gledaci.

Добро бе не замарајте кој курац е со дискусијава,никад нема да се докаже нешто,секој има свое мислење.
Ај шукурац отворете тема за химни па оправајте таму.

@k0k014

Ti se zanimavash zas igraat albanci za Makedonija, a vo himnata imash albanci spomenati !

I sram da ti e da da zboruvash za Hasani koj zaradi toa sto dadeshe 101 % za Makedonija se provredi so Ukraina.

Како Барди шо дае 100% со Албанија.

Da ne si gleall nekoja druga utakmica ?? Bardi i Aliovski bea najdobri, no tebe ocigledno ne te interesira fudballot gleash sosema neshto drugo na utakmicive na Makedonija!

@k0k014

Ti se zanimavash zas igraat albanci za Makedonija, a vo himnata imash albanci spomenati !

кои Албанци се споменати во химната?[DOUBLEPOST=1536846662][/DOUBLEPOST]
Кој е твојот став околу прашањето за химната?

ФИФА нема закон дека играчите мора да ја пеат химната. така да кој не сака може да не ја пее. порано и Пандев ја ќутеше па и 90% од Македонците.

химната е индивидуално прашање. не можеш на некој да му наредиш да ја пее. мене ми е јасно дека не ја пеат затоа што не ја сакаат. факт е дека само на Албанците им смета бидејќи во репрезентација ја пееле и Срби, и Босанци и Турци и Власи. а што точно им смета еве нека кажат албанските членови на форумот. а химната пред сè треба на Турците да им смета затоа што се пее за Крушевската Република и востанието против Турците, а против Албанците нема апсолутно ништо, особено што во тоа востание учествувале и Албанци на наша страна.

што се однесува до мојот став, се додека ФИФА не донесе закон дека мора химните да се пеат, мене не ми смета ако некој ќути. негово лично право си е. Михајлович кога беше селектор на Србија проба да ги тера да ја пеат химната и се испокара со Љајич на кого како Србин муслиман му смета химната бидејќи се пее за христијанство.

Последно уредено:
кои Албанци се споменати во химната?[DOUBLEPOST=1536846662][/DOUBLEPOST]

ФИФА нема закон дека играчите мора да ја пеат химната. така да кој не сака може да не ја пее. порано и Пандев ја ќутеше па и 90% од Македонците.

химната е индивидуално прашање. не можеш на некој да му наредиш да ја пее. мене ми е јасно дека не ја пеат затоа што не ја сакаат. факт е дека само на Албанците им смета бидејќи во репрезентација ја пееле и Срби, и Босанци и Турци и Власи. а што точно им смета еве нека кажат албанските членови на форумот. а химната пред сè треба на Турците да им смета затоа што се пее за Крушевската Република и востанието против Турците, а против Албанците нема апсолутно ништо, особено што во тоа востание учествувале и Албанци на наша страна.

што се однесува до мојот став, се додека ФИФА не донесе закон дека мора химните да се пеат, мене не ми смета ако некој ќути. негово лично право си е. Михајлович кога беше селектор на Србија проба да ги тера да ја пеат химната и се испокара со Љајич на кого како Србин муслиман му смета химната бидејќи се пее за христијанство.

Pitu Guli !

Му замерувам како играше со Албанија.Хасани исто симулираше повреди само да не игра против своите.Ама не е тоа е проблемот.Ме нервира непочитување на химната кое трае со години.Ако можат да ја пеат Елмас,Николов,Јахович зошто овие другите да имаат привилегии и да се издвојуваат од тимот.
Зошто би ја пееле химната ?! Зборуваме за фудбалска репрезентација, не филхармонија. Само нека играат добро, нека имаат добри резултати, дај боже да се пласираат на Европско, на никого нема да му е важно дали ја пееле химната или не.

Ете ги ретардираните и плачковците :LOL:

Screenshot_20180913-170738_Chrome.jpg

Ramos je u 57. minutu postigao peti gol za "Crvenu furiju", a zatim je rukama napravio pokret kojim su reprezentativci Švajcarske albanskog porekla Granit Džaka i Đerdan Šaćiri provocirali naše fudbalere na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

https://www.kurir.rs/sport/fudbal/3...skim-dvoglavim-orlom-i-hrvati-zapanjeni-video

Уште па викаат тоа било симбол на Голема Албанија :place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom