Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Mene najvise mi e krivo sto edna Crna Gora koja e skoro troduplo pomala i troduplo pomlada(vo odnos na nejzinoto osamostojuvanje) od nas tolku mnogu naprednale i se borat bre za prvo mesto pored edna Anglija vo grupata.
Alal da im e,so srce igraat...Moldavija ne e kojznae kolku jaka ali ti so crven karton da gi pobedis na nivni teren bogami treba da si fakman za toa.
Црна Гора знае како да работи а ние овдека се расправаме за фалсификуван глас.

Можеби еден ден и на нас ќе ни тргне кој знае..

Го прочитав постот на Invader и све ми е јасно.

Цар бил :facepalm:
Како што ти е цар бе, како фудбалер, како бојфренд, како што?
И сам незнаеш ;)

Утре требало ФФМ да излезе со соопштение и да го разјасни случајот со гласањето за најдобар тренер и фудбалер.
Којзне што смислиле сега како ќе биде оправдувањето.

Да се надеваш дека македонска репрезентација ќе биде прва или обезбеди бараж во квалификациона група ти е како да се надеваш дека Торес ќе биде најдобар стрелец...секогаш на почеток малце ќе запнат, ама после за никаде.

Ај јави се кога ќе сфатиш две прости реченици.

Зошто сте бе олку негативни? Никогаш немало да се пласираме, не требало да се надеваме. Исто ко пред утакмицава, ги имале овој , оној, Митре, Јанко во екипа, 5 ќе ни даделе, нема топка да чепнеме. И од кукање за дебакл се префрливте на "ее да дадевме гол на почеток топ ќе беше". Е да ми извините ама кога еден Хондурас успеа да отиде на СП зошто не и ние?

Конечно имаме селектор што е авторитет, играчи што се трудат иако губиме и не губат надеж вие викате мали шанси сме имале. Овој циклус отиде јабана ама откај знаете за наредниот? Исфрлете ја таа негативност веќе еднаш.

Хехеехе може бе.

Настрана играта,друга работа не ми е јасна,едно другарче имаше карта за на запад,и он мртов ладен вика ја ќе си влезем на север:confused:,ужувајте си вие.Тиа што беа на врата редарите,не се ни потрудија да ја погледнат картата,ама и он вешто се пикна.ја куцна карта за на север и си се пикна со една карта двајца(y).Ипак мислим дека тоа беше,ради тоа што не беше пун стадионот,инаку нема шанса да го пуштат.И дај те бе нека се среди малу присупот до северната трибина,ова на ништо не личи.

За наредниот циклус, Новевсски, од кај знаеш може ќе е и пензиониран, Пандев на 29 години, неможе да издржи едно исто темпо барем70 минути.

Не сум негативен, зборам реално, не си прам филмови го глава дека ќе играме на светско со Бразил и со Италија по групи.

Овој циклус отиде јабана ама откај знаете за наредниот?

Мислам дека во 2016 конечно ќе заиграме на ЕП. Нормално Чеде да остане и да продолжи така со работата.

Ќе се врати Горан Славковски, имајте надеж.....сега бил во `Роки` филм со тренинзите :))))

Се беше ок вчера дур не почна да се пее химната ... Зошто толку ја развлекуваат и даваат на некои второкласни пеачки да ја пеат .. се се ама картончињата што ги даваа демек за да ја пееме химната се пее "Одново сега знамето се вее...." таа фати "Старо младо , машко и женско ..." катастрофа , иначе за натпреварот имавме добри шанси штета што не видов гол во првата минута а од кај што бев на јужна си помислив дека ќе го даде 100% ама ништо . :D

Остајте бе, сите се будали и ретардирани што пуштаат само инструментал од химните и оставаат на публиката да си ја испее химната. Само ние најпаметни, викаме некое “пеачиште“ и се знае, влече дур може, тегне за јајца да забраеш просто до кај дошла химната. Па згора на тоа, фаќа строфа што не е во официјалната химна од времето на Гоце.

Не знам кога сте влегле вие, јас во 8 влегов и никаква гужва немаше. За две минути бев на столчето.

Треба да се создаде култура дека максимум саат време пред почеток на утакмица треба да се биде на стадион. Јас бев таму во 19:50 и за 2 мин влегов, никакви гужви.
Исто.
Бев на стадион саат време пред утакмица. од првата скала, до седнување на столче не помина повеќе од 2 мин. Сигурен сум. Немаше никаква гужва.

Во други земји клање се случува кога троица репрезентативци не ја пејат химната, само кај нас тоа е нормално, еве и текстот им го прилагодија, нема “Македонцие се борат за своите правдини’’ и пак шконовите си гледаат во празно коа се интонира. Љаич и Бензема за малку ќе ги распнеа за ова, ние уште Рока Мандољин да им ја запееме.

Разбирам дека се револтирани ради тоа што им се пејат навредливи песни од трибините, ама со овие гестови и тоа малку незгодно што ме фаќа кога ќе чујам како ги вреѓаат- ми се губи.

Бензема рече дека нема жива сила што ќе го натера да ја пее химната на Франција со образложение дека тоа не го правел ниту големиот Зидан. Гледам, го запалија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom