Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Luge neznam zosto gi navreduvate deckite sto igraat so srce za Reprezentacija ednostavno ste ja zgresile adresata so toa pokazuvate kolku ste civilizirani zboram za toj del sto navreduva ne za site zosto ako tolku vi smetaat Albancite ete be druze gi imas vo Sobranije luge kako Ali Ahmetovski koj ubivase masakrirase Makedonci palese domovi makedonski i sve zivo makedonsko ubivase i toj covek sega zima plata od Republika Makedonija a da ve potsetam AGIM IBRAIMI ne palese kuki ne ubivase makedonci on se bori za Makedonija i dava golovi a vie mu vrakate so vreganje Respekt za toa sto go pravite samo da vi kazam deka ako sakate da vi se ispolni dusata imate drugi mesta i drugi faci kade da se obratite nemojte na Fudbalski natprevar na Reprezentacija Sramota e za vas kako Makedonci taka da se ponasate.
А луѓето што си одат после утакмица накај Бит Пазар, Чаир, со обележја Македонија, палеле они куќи, за да бидат тепани и бркани со камења и ножеви?

А луѓето што си одат после утакмица накај Бит Пазар, Чаир, со обележја Македонија, палеле они куќи, за да бидат тепани и бркани со камења и ножеви?

Pa za toa ti napisav pogore deka adresata ste ja zgresile ako sakate nesto so Albancite gi imate vo sekoj del na skopje a ne da go pcuete Agim Ibraimi toa mi bese muabetot zosto ako imas nesto protiv Albancite odi resigo toe so niv ili resete go so niv kade na sekoj metar gi imas a ne na stadion da se deres kako ulav da ne znaes sto pravis toe mi bese muabetot.

Pa za toa ti napisav pogore deka adresata ste ja zgresile ako sakate nesto so Albancite gi imate vo sekoj del na skopje a ne da go pcuete Agim Ibraimi toa mi bese muabetot zosto ako imas nesto protiv Albancite odi resigo toe so niv ili resete go so niv kade na sekoj metar gi imas a ne na stadion da se deres kako ulav da ne znaes sto pravis toe mi bese muabetot.
Ти си еден од ретките со кои може да се прави муабет на оваа тема. Пишав поназад, не бев на стадион, но мислам дека никој не пеел против Ибраими, туку е општо така бидејќи и вашите пеат исто. Дури и на натпреварот на У21 во Албанија се пееше против Македонците, а во македонската селекција има и Албанци. Истото ти е...

А бе никој не го пцуе Ибраими и другите... овие песни се вртат и на утакмици кај што нема ни еден Албанец. Но индиректно се разбира дека ќе ги засегне играчите.

Инаку ова е светски феномен, да пееш слогани кои ти ги демотивираат сопствените играчи. Во нашиов случај таргет се Албанците а имаме неколку а терен. Во други случаи мајмунски крици за црни фудбалери од публика чиј тим е пола црн итн... Fuck logic.

И ова кој-прв-почна и па-оние-вашите-да-не-се-поарни мислам стварно преку на Гоце терасата... дајте бе да одмориме барем 90 минути дури игра репрезентација, напорни сте многу. Малку ли има време и места за препукување?

Стриктно никој не го пцуе Ибраими.

А јас лично, ако сакаш веруј, ако сакаш не, сеедно ми е. Никогаш на репрезентација немам пцуено шошон, ниту пак сум застанал на Запад, или на која било друга трибина да пеам за Македонија...
Апсурдно е да се навредува кога игра репрезентацијата ДА, ама мене ме нервира тоа што тука на форумов почнуваат коментари во стилот: Види ги клошарине што пеат (поентата:навредуваш свој народ, а го браниш народот што индиректно те ебе секојдневно), е тоа ме вади од такт. Или па кога ќе прочитам, Ибраими играл со срце за Македонија. :facepalm: Дечкото си е профеционалец и си ја извршува задачата како што треба. И од тоа еден ден ќе има голема корист...

Ти имам кажано, таквите како тебе што размилуваат се 2 од 20.

Pa toe mi bese muabetot deka barem za Reprezentacija da se trgnat tie slogani a koga igraat klubovite toa se znae ne moze da trgne treba vreme da pomine ama za Reprezentacija milsam deka e dobro toa sto go pravite ne zboram za site ima dosta luge sto go osuduvaat toa peenje protiv Albancite,
Reprezentacijata e na site tamu igraat i Albanci i Makedonci pa ima i publika Albanci sto odat na stadion kako se osekaat i tie luge sto platile karta za nekoj da gi pcue mislam deka nema logika ama so toa go pokazuvate vaseto lice sto znam deka se malce tie luge sto toa go pravat ama toa e ne moze nisto da se smeni site si teraat po svoe ama navistina e neubavo custvoto koga Agim dava golovi a nekoj go pcue

Pa toe mi bese muabetot deka barem za Reprezentacija da se trgnat tie slogani a koga igraat klubovite toa se znae ne moze da trgne treba vreme da pomine ama za Reprezentacija milsam deka e dobro toa sto go pravite ne zboram za site ima dosta luge sto go osuduvaat toa peenje protiv Albancite,
Reprezentacijata e na site tamu igraat i Albanci i Makedonci pa ima i publika Albanci sto odat na stadion kako se osekaat i tie luge sto platile karta za nekoj da gi pcue mislam deka nema logika ama so toa go pokazuvate vaseto lice sto znam deka se malce tie luge sto toa go pravat ama toa e ne moze nisto da se smeni site si teraat po svoe ama navistina e neubavo custvoto koga Agim dava golovi a nekoj go pcue
Прво треба твоите да ги сменат своите навики, тепање невини луѓе, кои после утакмици со своите деца си одат накај дома...

Ни двете страни не се цвеќиња за мирисање, ама ние имаме право да навредуваме,зошто дома можам да ги навредувам гоститите, зошто државава се вика Македонија, а не Албанија ;)
И ако на некој не му се свиѓа нашиот однос према некој друг од друга националност, пасапортот и ајт со здравје. :)

А тие такви скандирања, неможат да се отргнат од репрезентативно ниво, до тој степен е дојдено што веќе нема назад.

Прво треба твоите да ги сменат своите навики, тепање невини луѓе, кои после утакмици со своите деца си одат накај дома...

Ни двете страни не се цвеќиња за мирисање, ама ние имаме право да навредуваме,зошто дома можам да ги навредувам гоститите, зошто државава се вика Македонија, а не Албанија ;)
И ако на некој не му се свиѓа нашиот однос према некој друг од друга националност, пасапортот и ајт со здравје. :)

А тие такви скандирања, неможат да се отргнат од репрезентативно ниво, до тој степен е дојдено што веќе нема назад.

Od kade be samo tvoja drzavata da ne si ja kupil licno pa da pcues kogo sakas so takvi muabeti i so takvi razmisluvanja toa ne vodi nikade aj terajte si go filmot samo napred

Od kade be samo tvoja drzavata da ne si ja kupil licno pa da pcues kogo sakas so takvi muabeti i so takvi razmisluvanja toa ne vodi nikade aj terajte si go filmot samo napred
Не е само моја, на сите Македонци е ;)

Мое размилување, не мора да значи дека мора да биде и твое, или па нечиво друго.

И ај да не бидат задњиве постови само офф топик.
Вчера ги видов, Чеде, Илчо и Петар, и беа насмеани како, после прв секс :D

Не е само моја, на сите Македонци е ;)

Мое размилување, не мора да значи дека мора да биде и твое, или па нечиво друго.

И ај да не бидат задњиве постови само офф топик.
Вчера ги видов, Чеде, Илчо и Петар, и беа насмеани како, после прв секс :D

Од кај знаеш, можда и го имале. Тројцата.

ОВА Е МАКЕДОНИЈА И СЕКОЈ КОЈ Е И СЕ НАРЕКУВА МАКЕДОНЕЦ МОЖЕ ДА РЕЧИ ДЕКА ОВА Е НЕГОВА ДРЖАВА КОЈА ЈА САКА И ПОЧИТУВА!
за останатите ова е РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДРЖАВА во која живеат и КОЈА ТРЕБА ДА ЈА ПОЧИТУВААТ ИСТАТА И НЕЈЗИНИТЕ ЗАКОНИ И УСТАВ-БЕЗУСЛОВНО!

http://puls24.mk/sport/makedonski-f...-musliman-ili-pravoslaven-ja-sakam-makedonija

Кој го врти, Бошњак...

Ќе ги крши колената тој за Новески и Грнчаров... ваков пристап треба да има СЕКОЈ без оправдувања и изговори.
Е кога ќе сфатат што значи играњето за репрезентација, може ќе не бидне.

Честиот победа на сите да ни се множат.
Знам постов се одалечува од Мак фуд Репрезентација но таква ни релноста мора да се замарме со вакви проблеми.
Неможам да прескнокнам преку поствите пишани од етнички Албанци и Македонци.
Како прво да нагласам тотално не го оправдувам скадирајнето на трибини по етничка основа од која била страна - но тоа е грозоморна реалност.
Нема да се впуштам во полемика кој прв почна - него кој прв ке престани.

За Ибраими дечкото си е профисиналец и можам да речам во моментов еден од најдобрите дечкото си го заслужи местото во тимот а исто и Демири.
Вистина каде е малку свеста дечките играат за да ви донесат радост и горделивост , а мала невоспитана багра да ги вгреѓа не заслужуваат за таков однос кон ниф сепак се Албанци кои допринисуваат за афирмација на Македонија.

А пробелмот со скадирајнето е длабоко вграден од дома како иделогија кај Албанците подпален од Албански политичари а во исто време оваа нашаав држава се уште нема спосбност тоа да го смени.
Додека не се создаде добра економска егзистениција ова ке биди проблем број еден во државата.Знам некој ке рече и Македонците се во ист кош но разликата е што ние се чуствуваме Македонци и не влечи нашето име кон државата па колку да е лоша сепак нас ни татковина но тоа е поинаку кај Албаците до некаде тоа го разбирам.
Ќе тргнам од пример од мене живеам раб и егзистирам во Аустралиа оваа држава ми пружа многу повеќе поволности него мојата татковина Македонија затоа сум овде подобар живот но никогаш нема да ја сакам од се срце оваа држава но ги почитувам нивните закони но има мала разлика со Мак Албанци јас сум доселен овде а тие се родени во Мак неколку колена.
Ги почитувам законите и културата на Австралија затоа што имам добра егзестенција и да бидам прифатен од општеството но да дојде момент мојата егзистеција е нарушена ке замнам од овде око нема да ми трепни ист пример да се игра фудбал Мак пртив Аус јас ке навивам за Македонија што е природно. Но на пример син ми поинакво ке се чуствува.
Кај одам со мислејнево е тоа што треба да се смени во Македонија во школите да се учи едистевен Мак јазик но исто да се почитува правото на Мајчин јазик како што е овде во Аус во државна истутуција ако одиш а не го разбираш доволно Анлглискиот ке ти понудат преведувач на овај начин се зближува народот се намалува разликата на не разбирајне меѓу себе да нема посебни школи него сите заедно.Од овде потекнува проблемот и од иделогијата која се пренесува од колено на келено а некои политчари тоа го искористуваат за свои цели.
Има многу други работи да се спомант ама неќам да ја давам темава.
П:С оладете малку сите гледај подалеку од пред нос.
Поздрав
Да се множат победите па иние да почествуваме горди да бидиме учесници на едно елитно репразитивно натпреварувајне во фудбал.

^ Постов требаше да е со големи букви и на латиница. Ќе го имаше шмекот.:icon_mrgr:
Па и тука кога ќе се потенцираат последните две реченици :pos:
Типично дијаспорски.:icon_mrgr:

Без навреда друже, ништо лично :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom