Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Бабунски ќе го соберела шпанската репрезентација :pos: Уште нешто посмешно да прочитав? Филе знам дека се интересира многу и сака човеков да си коментира, немам ништо против, ама нека престане бе со ваквиот пристрасен однос што го тера.
Има проблеми и во други спортови, ако веќе толку сака да пишува за проблематики нека се насочи по другите, вака пишува за што му одговара.
Шпанската не ама Каталонската ќе го земе :pos:

Словенија наводно ќе сменеле формација за натпреваров од 4-2-3-1 во 1) 4-3-1-2 или 2) 4-3-3. Првата опција била поверојатна.
Голманот и одбраната најавени од страна на селекторот: S. Handanović; Struna, Maroh, Šuler, Jokič. Во напад најверојатно ќе игра Matavž во тандем со Berić. Во средина 3ка од Kampl, Krhin и Kirm; и плејмејкер или "trequartista" - Iličić.

Бабунски ќе го соберела шпанската репрезентација :pos:
Шпанската не ама Каталонската ќе го земе :pos:
Ќе го земат, ако има среќа да биде еден од илјадниците со квалитет како неговиот :D

Вие се драпате, ама ако прочепкате по каталонски и шпански портали ќе видите дека Бабунски е ценет во Шпанија многу повеќе одколку тука, а и двајца(Сампер и Рамирез) од Барса Јувенил А се повикани за Шпанија под 19, а во Јувенил А Бабунски е меѓу најдобрите па по таа логика е можно да добие повик за во младинските селекции на Шпанија :)

Она крмакон Филе зашто не се распраша за Урдинов и за Стефан,зашто не се повикани?

Нека собере прввин веродостојни информации,па нека јаде говна,дибек еден...

Она крмакон Филе зашто не се распраша за Урдинов и за Стефан,зашто не се повикани?

Нека собере прввин веродостојни информации,па нека јаде говна,дибек еден...
И мене исто ми падна во очи што се буни зошто Стефан Ристовски не е повикан, кога он не е во составот дека има натпревар за својот клуб, а иначе требаше да биде на местото на Георгиевски...

Али зошто па не е повикан Урдинов, не сум чул да има некое објаснување и за него??

"а во Јувенил А Бабунски е меѓу најдобрите па по таа логика е можно да добие повик за во младинските селекции на Шпанија :) "

Па и не баш. Бабунски ретко игра прва постава и најчесто добива шанса од клупа.
18 годишни играчи кои сеуште не се доволно добри за прва постава во Јувенил А најчесто завршуваат на позајмица. А потоа, во 99% од случаите и продажба во помал тим.

Тоа не значи дека е лош играч, али генерално гледам дека има премногу очекувања од него за некаква промоција во прв тим и слично... Реалноста е, огромни се шансите Бабунски да ја напушти Барселона во следните година-две, бидејки нови играчи доаѓаат од помалите категории и места мора да се ослободат. Типична природна селекција, најдобрите опстануваат.

А тоа и не е којзнае колку лошо за него, бидејки и во помал тим, ако игра редовно има квалитет да ни биде иден предводник во репрезентација.

Вие се драпате, ама ако прочепкате по каталонски и шпански портали ќе видите дека Бабунски е ценет во Шпанија многу повеќе одколку тука, а и двајца(Сампер и Рамирез) од Барса Јувенил А се повикани за Шпанија под 19, а во Јувенил А Бабунски е меѓу најдобрите па по таа логика е можно да добие повик за во младинските селекции на Шпанија :)
Ако се оддели каталонија официјално од Шпанија тогаш може да го земат каталонците а иначе како него и подобри од него во цела шпанија има 1000 други фудбалери на негова возраст . Нема само барса младинска школа сите екипи имаат.
Eдинствено не знам што им е фрката на селекториве што не го викаат Марио Ѓуровски ?

И мене исто ми падна во очи што се буни зошто Стефан Ристовски не е повикан, кога он не е во составот дека има натпревар за својот клуб, а иначе требаше да биде на местото на Георгиевски...

Али зошто па не е повикан Урдинов, не сум чул да има некое објаснување и за него??
Да беше Рики у комбинација,ќе испаднеше ваљда Тодоровски.Нема шанси да испадне Ѓеорѓиевски,со Ибраими под палка на Чеде они двајца најдобро се покажаа.

А за Урдинов,како прво не е повикан зошто имаме веќе доста квалитетни сељаци како Величе,а тука полела полека и Попов конкурира за таа титула.:icon_mrgr:

Урдинов демек испаднал поради тоа што кога играа младите со Србија,се бунел зашто не е во прв состав,урлал нешто,и на крај ги изел клоците.Ама ништо не е официјално.
Чаршиски муабети.:icon_lol:

Не верувам дека Урдинов ќе го викнат во брзо време.
Правел нешто проблеми во младинската репрезентација т.е. се бунел за изборот на играчите, па после и на ФБ кокодакаше против соиграчите.
Така да уште во младинска категорија го избација од составот, а дур е Бабунски при ФФМ не верувам дека воопшто ќе го повикаат некогаш.

Да беше Рики у комбинација,ќе испаднеше ваљда Тодоровски.Нема шанси да испадне Ѓеорѓиевски,со Ибраими под палка на Чеде они двајца најдобро се покажаа.
Нема врска, и самиот Јаневски неколку пати нагласи дека планот беше Тодоровски и Ристевски да играат овој натпревар а Георгиевски да биде ослободен бидејќи е суспендиран за следниот квалификациски натпревар, па сега ќе треба да најдеме замена за него (меѓу Тодоровски и Ристевски), дека на претходните натпревари само Георгиевски играше па останативе не стигнаа да се покажат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom