Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Нема врска, и самиот Јаневски неколку пати нагласи дека планот беше Тодоровски и Ристевски да играат овој натпревар а Георгиевски да биде ослободен бидејќи е суспендиран за следниот квалификациски натпревар, па сега ќе треба да најдеме замена за него (меѓу Тодоровски и Ристевски), дека на претходните натпревари само Георгиевски играше па останативе не стигнаа да се покажат...
Незнаев дека е таков планот.;)

17.30 емисија пред натпреварот МКД-СЛО - (вод: Г.СТЕРЈОВ)
17.55 фудбал МАКЕДОНИЈА-СЛОВЕНИЈА - (ком: Ј.КОСТОВСКИ / Г.МИЛКОВСКИ)
жити се на која програма на мтв1 на веб страната на програмата им пишува

Па и не баш. Бабунски ретко игра прва постава и најчесто добива шанса од клупа.
18 годишни играчи кои сеуште не се доволно добри за прва постава во Јувенил А најчесто завршуваат на позајмица. А потоа, во 99% од случаите и продажба во помал тим.

Тоа не значи дека е лош играч, али генерално гледам дека има премногу очекувања од него за некаква промоција во прв тим и слично... Реалноста е, огромни се шансите Бабунски да ја напушти Барселона во следните година-две, бидејки нови играчи доаѓаат од помалите категории и места мора да се ослободат. Типична природна селекција, најдобрите опстануваат.

А тоа и не е којзнае колку лошо за него, бидејки и во помал тим, ако игра редовно има квалитет да ни биде иден предводник во репрезентација.
Уште да знаеше дека во Јувенил А играат 18 годишни деца супер ќе беше а не само да зборите безврска нешто и Бабунски е редовно прва пастава ;) Имаш на еуроспорт нексген куп се вика тоа ти е Лига на Шампиони до 18 години па види дали игра Бабунски или не;)

Има негде со кој состав играт нашите?
Незнам. Јас само резултат пратам. Инаку знам дека повеќето од предходната генерација не играат.

Незнам. Јас само резултат пратам. Инаку знам дека повеќето од предходната генерација не играат.
Мене ме интересира битолчаните дали играт :)

Мене ме интересира битолчаните дали играт :)
Па дека е пријателска најверојатно сите добиле шанса. Кој од Битолчаните е викнат освен Китановски?

Па дека е пријателска најверојатно сите добиле шанса. Кој од Битолчаните е викнат освен Китановски?

58129A0C42F41141881BB7D006DD9CFA.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom