Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Дури сега го видов :D

Najava za meč Makedonija-Srbija

Jedni su imali Aleksandra Makedonskog, drugi su imali Aleksandra Đorđevića, jedni se graniče sa Grčkom, drugi su dobili zemljište u Grčkoj zahvaljujući Palmi iz Jagodine.

Nekada su bili ista država, danas su dve, odnosno šest ali ove četiri ostale ne igraju odnosno igraju ali u drugim mečevima i ne međusobno.

Jednima ne igra Pandev zbog kartona a drugima takođe ne igra Pandev jer kako da igra za Srbiju kada je Makedonac.

Pobednik ovog meča odneće tri boda osim ako ne pobede Makedonci jer onda nemaju gde da ih nose.

Dobrodošli vo Makedonija, dom reprezentacije Makedonije na meč Makedonija - Srbija.
(Namerno piše "vo" a ne "u" jer sam bio na ekskurziji u Skoplju pa znam neke reči na makedonskom, da ne kažem sve.)

Капата долу за Јаневски: Репрезентацијата значи заедништво и респект кон дресот!

Заедништвото и колективниот дух треба да бидат главната одлика на македонскиот национален тим. Дури и во победата, Јаневски реагираше фантастично. Можеби тоа не го видоа сите, но по завршување на натпреварот тој го прекори Даниел Георгиевски да оди и да слави заедно со останатите соиграчи. Десниот бек во прв момент тргна да го смени дресот со српските репрезентативци, но веднаш беше повикан од Јаневски, доби опомена, а потоа им се приклучи на останатите репрезентативци. И тоа без поговор треба да биде така.:cuc: Да се знае кој е шефот, да се знае кој каква одговорност има, а сите заедно да ја претставуваат Македонија.
Ако се продолжи на ваков начин, не само Србија, ќе паѓаат и други, уште поголеми селекции, затоа што националниот тим е светост и сите што ќе бидат во него, ќе треба така и да се однесуваат. Капата долу за Чедомир Јаневски и ја заслужува максималната поддршка од сите нас.
cede%20i%20georgievski2%20golema.jpg

cede%20i%20georgievski%20golema.jpg

И изјава на Ибраими:
„Навистина сум задоволен што сум дел од овој тим на Чеде Јаневски кој во овој квалификациски циклус покажува дека има квалитет за многу поголеми резултати од досегашните. Многу сум среќен што по разочарувачкиот пораз од Хрватска така брзо успеавме психолошки да се вратиме и да стигнеме до победа против Србија која многу ни значи за понатамошните натпревари“ – вели Ибраими кој нагласува дека конечно на вистински начин се наоѓа во оваа репрезентација.

„Од поодамна сум во репрезентацијата, но чуствувам дека Јаневски за првпат некако вистински ми верува, и ја добивам соодветната шанса. За првпат вистински се пронаоѓам во најдобрата селекција. Имаме тим кој може многу повеќе од претходното. Ја надигравме Србија кога малкумина го очекуваа тоа поради отсуството на дел од најдобрите фудбалери, и промените во тимот. Но сепак славевме што ни носи мотив за понатаму. Убеден сум дека нема да застанеме само на овој резултат во групата“ – рече Ибраими по натпреварот, кој некако уште пред дуелот со Србите го најави триумфот.

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=12067
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=12078

И тоа како ме радува ова што го читам. Секој ќе го добие она што го заслужува, само со добра игра и дисциплина на теренот и надвор од него се заслужува местото во првиот тим. Прав професионалец е Чеде, пример за репрезентативците, за тоа како се работи во фудбалот, за тоа како се постапува со своите играчи. Ја добива почитта од сите за ваквиот однос. Време беше да се заврти нова страница во македонската репрезентација и во македонскиот фудбал воопшто.

за со белгија во март треба да се земе ѓуровски како полушпиц а пандев шпиц, или пандев полушпиц а јаховиц шпиц, мора да се бара напагач што знае да даде гол иначе не праиме вака ништо. Одбраната треба да си остане со грне и лазевски, шуми у аут, ке биде интересно натака ке се бориме со србиве за 3 место али се зависи од нас

Не бе на вас ви сметаат Срби, со Албанците има соживот ова с изолирани инциденти на малолетници!
Мене ми сметаат сите кои не ме сакаат и ме потценуваат (воедно го потценуваат и мојот народ).
Албанците не ги сакам, а тоа што Ибраими даде гол нема ништо да ми промени.
Србите не ги мрзим, далеку од тоа. Кажав дека и ја си имам некои корени од Србија. Ама не ни ги сакам нешто посебно, зошто се нај-самобендисаниот народ од сите. Они се над сите, сите други се за нив сељаци, само они се луѓе. Кај и да влезеш, на кој било српски форум, има и такви кои ја поддржуваат Македонија, но претежно (70%) се оние кои во секој пост кога се работи за Македонија, пробуваат да не омаловажат и да кажат дека се нешто појќе од нас.

Со еден збор, кој ме почитува мене - и јас го почитувам него. Кој ме плука, враќам дупло.

Мене ми сметаат сите кои не ме сакаат и ме потценуваат (воедно го потценуваат и мојот народ).
Албанците не ги сакам, а тоа што Ибраими даде гол нема ништо да ми промени.
Србите не ги мрзим, далеку од тоа. Кажав дека и ја си имам некои корени од Србија. Ама не ни ги сакам нешто посебно, зошто се нај-самобендисаниот народ од сите. Они се над сите, сите други се за нив сељаци, само они се луѓе. Кај и да влезеш, на кој било српски форум, има и такви кои ја поддржуваат Македонија, но претежно (70%) се оние кои во секој пост кога се работи за Македонија, пробуваат да не омаловажат и да кажат дека се нешто појќе од нас.

Со еден збор, кој ме почитува мене - и јас го почитувам него. Кој ме плука, враќам дупло.

Свите бе сте тетовци стари срби ебаго, од Црног Џорџа наовамо.

Свите бе сте тетовци стари срби ебаго, од Црног Џорџа наовамо.
А кој рече дека сум Србин? Ја по мајка не важим, по татко сум стар тетоец и чист Македонец :)

Индивидуално гледано имаат поквалитетен состав(играчи кои играат во топ лигите во Европа).Загубата со Белгија беше искрено несреќна-имаа шанси да ги напунат но куртоа беше брилијантен вечерта.Србија има состав и михајловиќ не е лош тренер(ако гледаме генерално)-има играчко и тренерско искуство во една од најсилните лиги во Европа).
По тој основ...
Индивидуално се јаки во одбраната, во средината и така и така, а во нападот се тенки. Впрочем, бројот на постигнати голови кажува се (Велс повеќе “квари просек“). Додуша последниот нивен натпревар што го гледав (до овој со Македонија) беше пријателската со, веројатно, третиот или четвртиот состав на Шпанија и таму изгледаа смешно. Можеби во меѓувреме се поправиле драстично, но според она што го пишуваат српските медиуми, не би рекол.

А Михајловиќ си е приказна за себе. Никаков успех немаше како тренер во Италија - напротив, имаше баш неуспеси, но дури кога го ставија за селектор и почна со оние глупости за пеењето на химната, па сомнителниот избор на играчи (Суботиќ и Ивановиќ на клупа???), па влегувањето во конфликт со играчите околу баналности (на Коларов му забранува да носи 11-ка оти бил бек???) - се виде дека е тотално тенеќе за фудбал и повеќе глуми некој авторитет со тоа што измислува проблеми кои демек он потоа ги решава, а не оти го работи она што навистина треба да го работи. Додека е тој селектор тешко Србија да направи нешто - може само да се доиспокара со главните играчи, па да избегаат од репрезентацијата - како што направи Видиќ, на пример.

Ајде бе не се замарајте со комшииве и така ќе ги кикнат изгледа заради расизам, дај кажувајте пофалби за Чеде, конечно добивме авторитет.

Ајде бе не се замарајте со комшииве и така ќе ги кикнат изгледа заради расизам, дај кажувајте пофалби за Чеде, конечно добивме авторитет.
Пофалби за Чеде, конечно добивме авторитет :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom