Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Да, тотално непрофесионално. Но, заради тоа да седи? Не ве сфаќам, само у круг вртите...
Да, нека остане, нека докаже дека стварно добил картон ради приговор, а не како платена курва, трк назад во Италија на умилкување.
Ја остави репрезентацијата на цедило со тој потег, барем искупи се малце, и дај поддршка од клупа.
Од Наполи фактички бил ослободен до четврток, под претпоставка дека ке игра и против Србија.

Смешна ми е изјавата на нашиов селектор, Пандев ке ја бодри репрезентацијата од Италија.
Ајде сите да ја бодриме репрезентација од пред телевизор, што воопшто да идеме на стадион.

И фудбал се подобри а и во ватерполо ги плеснаа на олимпијада.

Единствениот тимски спорт во кој Хрватска традиционално губи од Србија е кошарка али Србија веќе исто така станува тежол просек и незначајна.

.
И Македонија ја плесна Литванија у баскет, just sayin'.

Не лажи бе! Кажи срам ми е да одам да гледам дрвца, а не се вадиш со тренинг ова она :D
Ех што сакам да беше така ...колку и да сме дрвца какви и да сме...горам за репрезентацијава,фудбал посебно...штета само што нема можност да се радувам на некој поголем успех,освен на некои блиц моменти кои ги имаме....
Е нема! Има да идеш на стадион и да гледаш дрва како и ние :D Ко можам јас од Прилеп да се закренам да идам, можеш и ти :LOL:
Па да ти кажам ќе излезам на тераса поблизу ми е ,имам еден куп дрва во парков:D

Како бе го оправдуете Пандев за тоа што се вратил одма во Италија? Ослободени се од клубот откако им заврши последната утакмица, па се додека не им завршат натпреварите за репрезентацијата. Без разлика дали ќе игра или не, Пандев е слободен до среда. Не го вртите муабетот, морал да се врати.

КАПИТЕН е на оваа репрезентација, и ако стварно не го напраел намерно жолтиот картон, ќе останеше и ќе го покажеше тоа. Ама ете, и повеќе од очигледно е дали намерно доби жолт картон или не. Си го фати првиот авион и се изгуби како најголемо пиченце.

п.с И тој што ќе сака да ми реплицира у стилот: Пандев е наш најдобар играч, Пандев ова, Пандев она, Пандев тоа...подобро нека не го прае тоа. Добро ми е познато кој е и како е Пандев, дека е нашиот најдобар играч без конкуренција. Ама и дека е најголема ПИ*КА, и тоа многу добро го знаем.

И само да ве потсетим дека ова не му е прв пат, добро паметам дека и пред 2-3 године го напрае истово со жолтиот картон во последните минути (дали против Шкотска, или не, не сум сигурен). Така да, кој се сложуе со мене океј, кој не - кажав. Нека не се мучи да ми реплицира.

Инаку од сигурни извори, Попов се има искарано со Чеде уште на првиот тренинг од кога е Чеде поставен за селектор. Затоа Попов си игра ку*ташак на терен...
Пак ќе повторим, од сигурни извори е ова ;)

Утре нека го стае Лазевски, на ова клошаров ако не му се игра заедно со Пандев нека си ги соберат куферите и да си ебат мајката слободно. Па после треба да го жалимо заради тоа што неможеше да напрае трансфер у Англија? Море да си ебе пичката мајчина, се дигнале до небо мислат Господ за муда го фатиле.

Тогаш е најголемиот клошар на сите времиња и се надевам дека вакви ликови никогаш нема да заиграат за репрезентација.
Кога играш за репрезентација играш за својот народ а не за селекторот.

Тогаш е најголемиот клошар на сите времиња и се надевам дека вакви ликови никогаш нема да заиграат за репрезентација.
Кога играш за репрезентација играш за својот народ а не за селекторот.
А такви не има многу овде, за жал. Еве и по коментариве на форумов можеш да го заклучиш тоа, по тие што го оправдуваат Пандев за тоа што заминал во Италија. Секој си гледа за себе, за другите кој ги ебе.
Ама јебига, парите го вртат светов. Порано било гордост да се носи дрес на репрезентација (кај некои и се уште е така, посебно кај оние поуспешните, затоа и имаат успех). Ама овие денешниве репрезентативните настапи си ги користат како одмор и шанса да се видат со фамилијата, за репрезентацијата ги заболе долниот. Па уште кога ќе видиш дека некој се жали и дека ја криви државата за тоа што неможел да напрае трансфер у појака лига, а кога ќе дојде овде си игра курташак, ти иде да повратиш.

Ама ајде, затоа ни смо имале успех у фудбалов, ни пак некогаш ќе имаме.

Јас не знам зошто пишите глупости...Пандев игра за Наполи и сега кога веќе неможи да игра против Србија нормално е Мацари да му нареди да се врати во Наполи и да тренира со тимот бидејќи има битни натпревари за екипата..и сега замислете Пандев да размислува како одредени членови во кајгана форумот и да му одбие...и што ќе се случи подоцна за Пандев??..разберете еднаш дека него наредено му е да се врати од клубот каде што зема плата односно каде што работи..тоа ти е исто како да работите во приватна фирма и ве викаат во сабота и морате да одите како да ви објаснам поинаку

Две работи:
1. Пандев намерно доби 2 жолт.
2. И јас би го направил истото да морам да играм со морони.

Па уште ве читам дека Пачовски сме го имале на клупа. Не беше тој истиот што месечареше минатиот циклус? Што го прими со Норвешка уште не почнат натпреварот? Не памтам пошто имавме еден месечар и едно време го заменивме со друг. Сега имаме трет.

Немаме голман што знае да истрча на нафрлена топка, алоооо? За што воопшто се мачиме?

Од љубов за репрезентацијата и од глад за фудбал ќе се гледа и навива и понатаму, ама поштено за никаде сме. Жал ми е за Чеде, човекот се обиде да направи нешто, одигра два одлични натпревари во кои извади 100% од екипата. За жал овие ќе го свлечкаат во калта и репрезентацијата за него ќе биде уште еден неуспех. Останува да се надеваме дека Србите сеуште се во нокдаун, пошто надежта последна умира...

Две работи:
1. Пандев намерно доби 2 жолт.
2. И јас би го направил истото да морам да играм со морони.

Па уште ве читам дека Пачовски сме го имале на клупа. Не беше тој истиот што месечареше минатиот циклус? Што го прими со Норвешка уште не почнат натпреварот? Не памтам пошто имавме еден месечар и едно време го заменивме со друг. Сега имаме трет.

Немаме голман што знае да истрча на нафрлена топка, алоооо? За што воопшто се мачиме?

Од љубов за репрезентацијата и од глад за фудбал ќе се гледа и навива и понатаму, ама поштено за никаде сме. Жал ми е за Чеде, човекот се обиде да направи нешто, одигра два одлични натпревари во кои извади 100% од екипата. За жал овие ќе го свлечкаат во калта и репрезентацијата за него ќе биде уште еден неуспех. Останува да се надеваме дека Србите сеуште се во нокдаун, пошто надежта последна умира...
Кристијан Наумовски е голманот.Ја би го ставил него.Бар има висина.

Не знам зошто не му е дадена шанса но голман треба да се проба еднаш со Марко Јовановски. Дечкото заслужува шанса, за мене нема подобар од него за репрезентацијата!

Не знам зошто не му е дадена шанса но голман треба да се проба еднаш со Марко Јовановски. Дечкото заслужува шанса, за мене нема подобар од него за репрезентацијата!
Нели до пред една година не ви чинеше? :D Ама како и за све друго теравте инает, Суат Зендели тогаш ви беше подобар :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom