Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
играта со андора и не ветува успех против русија, ама јонуз крие адути (имаме такви??? :pos2:) од русите!!!
ако се оствари то да од вторник нов селектор биде хаџиески, тогаш можи да се сврти нов лист во нашиот фудбал и со последните резултати можиме да очекуваме и подобар пласман!

Хаџиевски тренер од вторник? :pos2:
Извини вака да не ти е вујко? Инаку не дека го бранам Јонуз ама на два дена пред клучен меч во група ни Ц селекција на Шпанија не менува селектор. Инаку Македонија ФАКТ нема ШКОЛА за тренери. Кај нас по навика било кој што бил фудбалер може да биде и тренер. Делумно и тука е неуспехот

Нешто се збори дека ако Јонуз не ја тепа Русија (а не само што нема да ја тепа туку здраво ќе пукне), ќе добие отказ и Хаџиески ќе го замени. Што е во ред, мислам за лош старт многу селектори добиваат отказ. Само не знам кога ќе добијат отказ оние кои ги бираат селекторите, пошто од Сантрач наваму не се знае кој од кој е полош...

Хаџиевски тренер од вторник? :pos2:
Извини вака да не ти е вујко? Инаку не дека го бранам Јонуз ама на два дена пред клучен меч во група ни Ц селекција на Шпанија не менува селектор. Инаку Македонија ФАКТ нема ШКОЛА за тренери. Кај нас по навика било кој што бил фудбалер може да биде и тренер. Делумно и тука е неуспехот

пишуваше во спорт!!! а ако следиш фудбал и македонски спортски случувања, тогаш сигурно знајш дека тоа кај нас е практика!

Се гледа кој сме без Пандев... Нема кој да задржи топка.

Oстајте го Пандев сега на страна, со Шиков десно против Арша и Жирков ке биде весело, ја незнам како двометрашот ке се справува со овие двајца, а денес искинаа лево за Русија ...
И сега одма ми текнува на Јонуз и неговите тактички способности и милион ????? у глава ми се појавуваат за начинот на кој тој ке се справи против едно од најмоќните оружја на рускиот тим.
Али ајде, останува да се надеваме на оној посакуван епилог, се гледаме на стадион !

п.с. Денес Џагоев го откорнаа од терен при крај со Ирска, видов дека го извадија на носилки и беше у грда болка, незнам колку ке биде оспособен за игра за нареден меч, ме мрзи сега да барам информации за тежината на повредата но по првичната слика тешко дека за толку краток временски период ке биде фит. Неговото евентуално неиграње е мал плус за нас, и мал минус за нив ...

Абе луѓе убаво е да бидеме оптимисти... не дека неможеме, сме можеле да изненадиме и сме изненадиле селекции многу посилни од Русија. АМА со ОВОЈ тим и со ОВАА игра ама немаме апсолутно никакви шанси... свестете се малце бе алооо против една Андора до 70та минута неможевме да сврземе повеќе од 10 додавања, среќа Нурединовски беше сконцентриран иначе ако влезеше некој шубе гол за нив ќе беше смешно...
Двата гола ги дадовме по корнери и немавме ниту една солидно изградена акција, секоја чест за Ѓуровски само тој има муда да шутне од далеку (и да го погоди голот воедно). Па руската одбрана не е Андора бре, каков гол од корнер не си правете илузии видете само колку голови имаме дадено од корнер против солидни селекции па тогаш да збориме за тоа...
Искрено се плашам само да не биде дебакл...

П.С. Ајде сега одма наречете ме антипатриот и све и свашта, вистината е јас сум реалист...

Ja iskreno ne veruem ni vo remi so Rusija, edino ako igra Tasevski (ima nekoj informacija dali ke bide fit do vtornik?) i ako Shikov i Lazarevski gi smeni so Todorovski i Lazevski, ondak mozda neszo podobro ke se drzime, ali u sekoj slucaj neame sansi...

Само не ми е јасно зошто дури и со Андора инсистираат на игра со нафрлување од пред наш шеснаестеник до пред нивниот. Значи играме со одбрана и напад, среден ред ???

Oстајте го Пандев сега на страна, со Шиков десно против Арша и Жирков ке биде весело, ја незнам како двометрашот ке се справува со овие двајца, а денес искинаа лево за Русија ...
И сега одма ми текнува на Јонуз и неговите тактички способности и милион ????? у глава ми се појавуваат за начинот на кој тој ке се справи против едно од најмоќните оружја на рускиот тим.
Али ајде, останува да се надеваме на оној посакуван епилог, се гледаме на стадион !

п.с. Денес Џагоев го откорнаа од терен при крај со Ирска, видов дека го извадија на носилки и беше у грда болка, незнам колку ке биде оспособен за игра за нареден меч, ме мрзи сега да барам информации за тежината на повредата но по првичната слика тешко дека за толку краток временски период ке биде фит. Неговото евентуално неиграње е мал плус за нас, и мал минус за нив ...

треба да игра Лазаревски десно а лево Лазевски но нашиот стручњак игра со двометраш на бековска позиција кој трча 2 на саат ќе го мезат во вторник русите

треба да игра Лазаревски десно а лево Лазевски но нашиот стручњак игра со двометраш на бековска позиција кој трча 2 на саат ќе го мезат во вторник русите

Се знае брат како треба,Лазаревски си останува десно,Шиков би можел како штопер да го пушти,на местото на Новевски, а Лазевски останува на левата позиција.А иначе што е со Стојков зашто го нема во репрезентацијата може да ми каже некој :toe:

Stojkov bese povreden minatiot mesec i najverojatno uste e, stom ne go ni pokanija na treninzi za ovie dva meca...

Nego, dali sum ja edinstven sto ustvari ne go bendisuva Lazarevski tolku? xD mnogo losi pasovi praese vcera...

Stojkov bese povreden minatiot mesec i najverojatno uste e, stom ne go ni pokanija na treninzi za ovie dva meca...

Nego, dali sum ja edinstven sto ustvari ne go bendisuva Lazarevski tolku? xD mnogo losi pasovi praese vcera...
Не си единствен немај гајле... Се надевам дека нема да игра со Русија.

Неиграњето на Џагоев е малку поголем плус за нас, иако е толку млад ја држи репрезентацијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom