Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
По информациите објавени во печатот за наводно откажување на Горан Пандев од националниот тим , нашиот интернационалец од Интер го информираше претседателот на ФФМ Хари Хаџи-Ристески и Стручниот штаб на националниот тим дека останува и натаму дел од нашата најдобра селекција и по заздравувањето од повредата ќе се стави на располагање на селекторот Мирсад Јонуз. Во продолжение го пренесуваме неговиот став кон националниот тим:

- Точно е дека разговарав со новинарите, но единствено на тема односот на дел од фановите на македонската фудбалска репрезентација и нивниот навредлив однос кон фудбалерите и кон мене во моментите кога националниот тим пројавува криза во играта. И тука барам и ќе барам нешто да се смени бидејќи репрезентативниот дрес е светост и за мене а верувам и за моите колеги и секогаш со гордост настапувам за Македонија . Репрезентацијата затоа мора да биде почитувана и од навивачите. Од настапите во репрезентацијата ќе се откажам само кога кариерата ќе ми биде во залез или пак под притисок на повредите.

- Барам трпеливост и разбирање бидејќи во овој квалификациски циклус сите ние заедно , фудбалерите , стручниот штаб, раководството на ФФМ влеговме со големи амбиции кои тврдам дека беа реални а тоа е да го поправиме пласманот во однос на претходните квалификациски циклуси и воедно да ги нападнеме првите две места во групата. Морам да кажам дека атмосферата во националниот тим беше и е извонредна. Навистина имаме извонредни услови за подготовки, репрезентативно сместување, професионален однос од генералниот секретаријат и федерацијата во целост. Задоволен сум и од работата на стручниот штаб и токму затоа ние репрезентативците на состанокот на Малта одлучивме да се откажеме од премиите за победи , туку се договоривме да биде валоризиран само вистинскиот успех, односно освојување на едно од првите две места што федерацијата го прифати.

- Мислам дека трагичниот пораз во Братислава остави траги врз сите нас и не поремети пред се на психолошки план и тоа се почувствува на средбата со Ерменија.

- Јас, Горан Пандев и незалечен од повредите сум настапувал за националниот тим бидејќи моја најголема желба ми е оваа генерација фудбалери да заигра на едно големо натпреварување како што е следното Европско првенство.

Демантира дека ќе се откажел...

линк

Како што видов горе ја би на местото на Ибраими би го играл Ѓуровски,и на местото на Наумовски Стојков ако е опоравен од повредата,а иначе за штоперите може и Шиков да му даде шанса, а некој од Новевски или Митревски би го седнал на клупа :toe:

Џабе се изнајадовте лања против Пандев,од една мокана шпекулација која излезе со цел да го зголеми тиражот.Ај барем го исчистивте гневот на него.

Се мислам дека ќе игра со ваква формација

---------------- Нурединовски----------------------
-Лазаревски -Шиков- Новевски -Лазевски
- Шумоликовски-- Ѓуровски-- Деспотовски
---------------- Георгиевски--------------------
------------- Ристич---- Тричковски----

Се мислам дека ќе игра со ваква формација

---------------- Нурединовски----------------------
-Лазаревски -Шиков- Новевски -Лазевски
- Шумоликовски-- Ѓуровски-- Деспотовски
---------------- Георгиевски--------------------
------------- Ристич---- Тричковски----
Еј јака ти е тактикава :)
Лазаревски едвај игра по три-четири минути во тим од Казахстан, а ние да го ставаме во прва постава.
Јас би сакал да игра вака...
-----------------------------Нурединовски-----------------------
----Тодоровски-----Мојсов-------Новески-----Лазевски-----
-----------------Шумуликоски------Георгиевски---------------
--------------------------Ѓуровски-------------------------------
------Наумоски---------------------------Тричковски----------
--------------------------Ристиќ---------------------------------
Доколку се игра со ваква формација (т.е. тој го игра Георгиевски во иста линија со Ѓуровски а Шуми го остава сам) веројатно наместо Мојсов би играл Митрески... ама јас си кажувам своја желба :)
Доколку Тасевски игра, тогаш веројатно би играл со формација 4-4-2 во која би отпаднал Наумоски за сметка на Тасевски, а Тричко би играл шпиц.

Jas poveke se soglasuvam so izborot na Naumdb, ali namesto Mojsov bi go stavil ili Shikov ili Grncharov, a namesto Shumulikovski bi go stavil Despotovski, jes da ni on ne e Bog znae sto...

Еј јака ти е тактикава :)
Лазаревски едвај игра по три-четири минути во тим од Казахстан, а ние да го ставаме во прва постава.
Јас би сакал да игра вака...
-----------------------------Нурединовски-----------------------
----Тодоровски-----Мојсов-------Новески-----Лазевски-----
-----------------Шумуликоски------Георгиевски---------------
--------------------------Ѓуровски-------------------------------
------Наумоски---------------------------Тричковски----------
--------------------------Ристиќ---------------------------------
Доколку се игра со ваква формација (т.е. тој го игра Георгиевски во иста линија со Ѓуровски а Шуми го остава сам) веројатно наместо Мојсов би играл Митрески... ама јас си кажувам своја желба :)
Доколку Тасевски игра, тогаш веројатно би играл со формација 4-4-2 во која би отпаднал Наумоски за сметка на Тасевски, а Тричко би играл шпиц.
Во дефанзивата скоро 95% сигурно е дека ќе игра со Лазевски/Шиков/Новевски е сеа дали Тодоровски или Лазаревски не знам.
Иначе не верувам да игра со Наумоски Ристиќ и Тричковски.

Naumdb кај со Тодоровски у екипа бе :) На претходниот натпревар беше катастрофа, како во одбрана, така и во напад. Јас кажав, десно нека игра Стефан Ристовски до крај, не губиме ништо, и така квалификацииве отидоа јабан како и сите претходни и уште многу наредни.

Во дефанзивата скоро 95% сигурно е дека ќе игра со Лазевски/Шиков/Новевски е сеа дали Тодоровски или Лазаревски не знам.
Иначе не верувам да игра со Наумоски Ристиќ и Тричковски.
I jas ne veruvam da gi upotrebi Grncharov i Mojsov, ama pa i ne sum siguren dali Shikov ke go zeme, nisto cudno uste da tera so Mitrevski na taa pozicija...
I i jas se soglasuvam deka ne veruvam site trojca napagaci da gi zeme, baska i samiot spomna na linkot sto go pustiv deka planiral samo dvajca od niv da gi stavi vo napad, i eventualno Ibraimi (cetvrtiot povikan napagac) da go stavi malce pozadi niv, vo sreden red, na pozicijata Pandev kaj sto igrase...

Nego ima nekoja informacija koj ke bide nov kapiten slednive 2 natprevara? Pretpostavuvam Noveski ili Shumulikovski, eventualno Mitreski ili Naumovski, ali niso neam cueno...

Naumdb кај со Тодоровски у екипа бе :) На претходниот натпревар беше катастрофа, како во одбрана, така и во напад. Јас кажав, десно нека игра Стефан Ристовски до крај, не губиме ништо, и така квалификацииве отидоа јабан како и сите претходни и уште многу наредни.
Па фала богу дека ќе се збуни, за репрезентација имаше изиграно се на се 30 минути на четири средби на кои беше повикан и оп, одма го става во прва постава во нервозен меч. И таков, мизерен беше 100 пати подобар од резервистот во Казахстан Лазаревски. А Стефан Ристовски е играч од средниот ред, а го играат и како бек... ;) Ако веќе се пробува со некој, добро би било да се повика доскорешниот капитен на младата репрезентација, Даниел Георгиевски.

Па фала богу дека ќе се збуни, за репрезентација имаше изиграно се на се 30 минути на четири средби на кои беше повикан и оп, одма го става во прва постава во нервозен меч. И таков, мизерен беше 100 пати подобар од резервистот во Казахстан Лазаревски. А Стефан Ристовски е играч од средниот ред, а го играат и како бек... ;) Ако веќе се пробува со некој, добро би било да се повика доскорешниот капитен на младата репрезентација, Даниел Георгиевски.
Да, Даниел играше одлично за младата репрезентација, само он е централен дефанзивец, не ни врши работи во овој случај.

Не бе, бек е Даниел?! :toe:

А за Тодоровски не зезај, во моментов најдобра опција десно. Лазаревски никогаш не бил добар играч (една добра, па три лоши).
Она што го видов од Митрески беше разочарувачки, спротивно на тоа Мојсов ме воодушеви со последните игри во Војводина.

Значи тотално се согласувам со наумдб, единствено Наумоски ми боде очи затоа што е преспор за да одигра озбилно на таа позиција. И така ќе идеме на контри, можеби Ристовски би можел да биде на тоа место, со офанзивни задачи. Којзнае?! Сепак тоа не е реално.

Не бе, бек е Даниел?! :toe:

А за Тодоровски не зезај, во моментов најдобра опција десно. Лазаревски никогаш не бил добар играч (една добра, па три лоши).
Она што го видов од Митрески беше разочарувачки, спротивно на тоа Мојсов ме воодушеви со последните игри во Војводина.

Значи тотално се согласувам со наумдб, единствено Наумоски ми боде очи затоа што е преспор за да одигра озбилно на таа позиција. И така ќе идеме на контри, можеби Ристовски би можел да биде на тоа место, со офанзивни задачи. Којзнае?! Сепак тоа не е реално.
Зашто ја цело време сум го мешал :toe: Кој беше тогаш тој што играше штопер од Металург ми се чини?

И кога се читам како дебатираме за десниве бекови ми иде да заплачам од тоа што сите се очајни, а ние бараме капка надеж во еден од нив...

Горан Богдановиќ, минимум 10цм повисок од Даниел. :wink:
Мојсов и Митрески? Предност на Мојсов поради физичката спрема и брзината.

Горан Богдановиќ, минимум 10цм повисок од Даниел. :wink:
Мојсов и Митрески? Предност на Мојсов поради физичката спрема и брзината.
Не Богдановиќ, сакав да напишам дека не мислам на него, го знам него лично :)
Е добро де, кој играше со Богдановиќ како централен штопер? Ич не ми текнува, мислам дека тој беше капитен и играл за Металург, или јас лошо сум го разбрал коментаторот....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom