Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Пачовски
Георгиевски - Грнчаров - Новески - Попов
Демири
Пандев --------Тасевски
Ибраими --------------------------Тричковски
Јахович

Многу сме офанзивни вака ама Тасевски би требало да игра малку поповчено, а Пандев како полушпиц. Реално гледано имаме топ играчи што играат у топ лиги и екипи, ако не ова за Светското наредните квалификации мора да има резултати и на овие да ги додадеме Бабунски, Хасани, мислам дека нема да биде лошо.​

За тие што се прашуваа што ќе рече Филе после победата (ако има такви):

Е ова е тоа за кое зборував. Некои натпревари како оној со Србија ни создадоа погрешна слика за нашиот квалитет. Реалноста е сега многу поблиску, се надевам. Со ваква игра со вакви дупки во концептот (секоја чест на неколку исклучоци) нема да има успех. Тоа сигурно. А тоа за Пандев, допрва ќе го гледаме. Иде Белгија. Белгија. Можеме без Пандев, нели? Тој што му ја спакува кампањата, се надевам дека знае какви последици произведе. Но, тоа е тоа. За жал. И за среќа што Словенците се 46 класи послаби од Србите. А штета што сега имаме погрешна претстава за нашиот квалитет. Значи, сега на ред е Белгија. Селекторот се надевам дека нема да ликува после овој натпревар, туку ќе почне да размислува и да се советува како понатаму...

EDIT:Пред ова стоеше линк со хајлајтс од У21 мечот на Бугарија со МКД ама магично тој пост се смени со овој а сега не можам да го најдам линкот

За тие што се прашуваа што ќе рече Филе после победата (ако има такви):

..

Каде го кажал ова?

Ова е веќе претеризам и очигледно буткање на некоја своја агенда. Еј, до пред некое време не можевме две победи у две години да сврземе, камо ли две победи по ред и сега обид за омаловажување на победата само затоа што Словенија била “46 класи под нас“. Бог да чува и да брани. И јас сум за критики кога треба да се критикува, објективност пред се, ама од изјавава ми се блуе. Па погоре Ацид стави линк од изјавите на Чеде дека не е задоволен од одбраната, очигледно е дека не може се преку ноќ да се смени и одеднаш да станеме Шпанија. Затоа постојат пријателски, за испробување на комбинации, играчи, тактики и слично. На што личи изјавава? На ништо!

Никој не рече дека готово, бум, сега ќе прегазиме се пред себе, ама дека има одреден напредок има и тоа од небо се гледа.

Сега имаме погрешна претстава за нашиот квалитет? Ко демек сите амнезија добивме, па не знаеме на кое дереџе ни е фудбалот или репрезентацијата. Не ми е јасен муабетов, а уште поише не ми е јасно каде беше Филе да пишува за претходните селектори и за време на претходната постава на ФФМ.

Фала Богу дека има уште за работа и развивање, јасно е дека нема уште долго да се пласираме на некое првенство, ама мора од некаде да се почне. Претходната колумна не ја искоментирав, иако не ми се допадна, си викам ајде, негово мислење. Ама и после позитивен резултат да се обидеш да омаловажиш победа, а до вчера губевме од Луксембург, мислам шта реЌи, коју поруку послати? Три гола на утакмица не сме имале со години.

Фала Богу дека не е совршено, ниеден селектор не е совршен, основани критики се во ред, особено аргументираните, ама вакви муабети се излишни и банални. Имаш став, најди начин и избери зборови како да го презентираш, а не на ваков начин.

Crazy in Love на фејсбук.
ако сакаш линк да ти дадам па пцуј го колку сакаш :ROFLMAO: само пази да не се појавиш како скриншот кај него на тајмлајн :)

Јас мислам Филе да биде новиот селектор. Стварно, баш сакам вакви фаци што само ругаат да водат репрезентација на еден меч барем само.

Crazy in Love на фејсбук.
ако сакаш линк да ти дадам па пцуј го колку сакаш :ROFLMAO: само пази да не се појавиш како скриншот кај него на тајмлајн :)
Немам што да се расправам, негово мислење, нека пишува што сака, само треба малце да се замисли што пишува и кажува, затоа што сепак е јавна личност и со вакви мислења само си го намалува кредибилитетот, затоа што пишува статус наменет за омаловажување на победа (ко ние да сме Шпанија, па нон-стоп победуваме), а уствари никаде не дава факти и аргументи, само си пишува онака... Многу ме нервира кога луѓе без потреба имаат потреба да набиваат негативна енергија.
Јас мислам Филе да биде новиот селектор. Стварно, баш сакам вакви фаци што само ругаат да водат репрезентација на еден меч барем само.
Знаеш како е кај нас, секој што гледа фудбал мисли дека знае све и дека го бива за селектор. Лесно е да си селектор со далечинското во рака и со пивото и кикиритките до тебе. Не знам како е воопшто возможно да не сме први на ранг листа покрај 2 милиони селектори, експерти и фудбалери.

Филе, Аргентина изигра 0-0 на пријателска со Саудиска Арабија и Меси не даде гол, у криза се, истово важи и за нив :vozbud:

Кога ќе ми текне како му се улижаваше на Јонуз кај него во емисија… кај беше тогаш да критикува?

Од вакви дебили како свињана Филе сме на ова ниво.
а шо е муабетов, ако не ти е тешко прати ми линк, не сум во тек
фала

инаку за утакмицава... јаховиќ треба дефинитивно да добие шанса и на наредните натпревари, дечкиот дефинитивно, барем по то шо го видов е она шо му требаше на националниот тим во нападот. инаку, за одбраната, шиков тртеба да се тргни ко че се врати новески, а во средина бабунски и марио дефинитивно треба да се повикаат во најкраток можен рок. неам нишо против да видам еден ваков состав

пачоски
георгиески новески грнчаров лазески
глигоров
пандев ѓуроски
ибраими хасани (попов/трајкоски)
јаховиќ

а шо е муабетов, ако не ти е тешко прати ми линк, не сум во тек
фала

инаку за утакмицава... јаховиќ треба дефинитивно да добие шанса и на наредните натпревари, дечкиот дефинитивно, барем по то шо го видов е она шо му требаше на националниот тим во нападот. инаку, за одбраната, шиков тртеба да се тргни ко че се врати новески, а во средина бабунски и марио дефинитивно треба да се повикаат во најкраток можен рок. неам нишо против да видам еден ваков состав

пачоски
георгиески новески грнчаров лазески
глигоров
пандев ѓуроски
ибраими хасани (попов/трајкоски)
јаховиќ

Многу офанзивно е вака.. ќе не отвоарат ко паштета

Не трошете место на форумов со Филе, за него совршена репрезентација ќе се сите наши играчи да се дел од Барселона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom