Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Jas posledniot mec na reprezentacijata go gleav so Irska, tuka doma.. Na stadion i toa. Toa mi e posledniot mec so sum gi gledal, znaci tocno pred 1 godina. Od togas neam gleano ni 1 mec... I ubavo mi e da vi kazam... Top mi e.

522378_10151026197012565_33332967564_12468918_1758466895_n.jpg

Dat ass

Чудо некое денеска се случи. Сите играчи освен играчите од средниот ред беа феноменални според мене Урдинов беше најдобар кај нас многу напади на Португалците одеа по левата страна, честитки и до Тошак за одличната тактика која ја постави, честитки за храброста негова против ваков противник да му даде шанса на нови играчи, се надевам оти се откажал од услугите на Шумуликовски....Се на се едно големо БРАВО до сите наши играчи, можи покажаа дека тие се светлината на крајот на тунелот, се надевам оти сум во право. Баш ќе биде интересно против Ангола како ќе изиграме дали пак ќе продолжиме во ритамот играме одлично против јаки противници па од послаби губиме или сега нешто ќе се смени....

Шуми не бил повикан поради обврски за неговиот клуб во Кина.

Да ти ебам и репрезентацијата...

Коментаторот на Алфа, по завршувањето на мечот Шпанија-Србија го соопшти и резултатот на нашава репрезентација и прокоментира нешо у стил "И нас не може да ни се најде крајот, по поразот од Луксембург играме нерешено со Португалија. Од една крајност у друга" :icon_lol:

Роналдо се жали: Игравме против два автобуси

26
МАЈ 2012​
20:45​

Најдобриот европски фудбалер Кристијано Роналдо повторно најде маана, откако вечерва истакна дека прочина за ремито на Португалија против Македонија, била дефанзивната сгтратегија на избраниците на Џон Тошак, поопладнево на стадионот во Леирија.

Според него, Португалија не можела да се справи со двата автобуси паркирани пред голот на Мартин Богатинов.
„Ова беше подготвителен меч. Нашиот тим играше добро против тим со два автобуси пред голот. Знаевме дека ќе биде тешко, но тоа беше добар тест. Екипата го направи тоа што требаше, а не дадовме гол затоа што немавме среќа. Овој меч нема да ни направи никаков проблем. Имаме уште еден меч за подготовка, но најважен е првиот дуел со Германија“, рече фудбалерот на Реал Мадрид.
Препотентноста на Роналдо одамна е позната, но нејасно е каков е неговиот одговор кога игра десен бек за Реал во десетината „ел класика“ против Барселона.
Ѕвездата на „кралскиот клуб“ која постигна сезонава 60-на голови во сите натпреварувања, беше неверојатно тивок и со неколку обиди од далечина и слободни удари практично не покажа ништо. Тоа што треба да ги израдува македонските играчи е фактот дека Роналдо беше најтивок сезонава токму против Македонија и на првиот меѓусебен меч со Барселона.
„Тоа што го направив со Реал е врв и сега се надевам дека ќе имаме добар евро-шампионат. Не размислувам на ништо друго. Повеќе би сакал да го освојам Евро 2012 отколку ’златната топка’“, рече Роналдо.

Грујо did it again. Не за џабе донесовме двокатни

Ајде сега македонскана работа губиме од Ангола
Фазли јас не го видов
Ибраими копиле само за себе си игра
Хасани незнам ни дали се испоти
ама ако Ташак ваљда виде кој мо=е да игра а кој не
Глигоров ја остави душата на терен пресече 10 топки трчаше како луд и то
..

Ајде сега македонскана работа губиме од Ангола
Фазли јас не го видов
Ибраими копиле само за себе си игра
Хасани незнам ни дали се испоти
ама ако Ташак ваљда виде кој мо=е да игра а кој не
Глигоров ја остави душата на терен пресече 10 топки трчаше како луд и то
..
Добар беше Ибраими, џабе збориш

Глигоров уште поодамна заслужуваше да игра во оваа репрезентација.. ама поради куртонот Величе никогаш не доби шанса.. браво и секоја чест за младите шо изиграа МАШКИ.. Урдинов и Глигоров зверови !!!

да ја тепаме со овие ангола и рипаме едно 15 позиции на ранг листа :)

Добар беше Ибраими, џабе збориш
кажи ми што направи Ибраими едно добро ,одма ке се согласам со тебе дека бил добар колку топки имаше искоција и една акција 5 на 4 он ке шутира од 23 метри а го чекаат на втора статива 2 -ца и ти ми викаш добар бил ...сигурно се шегуваш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom