Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Што се однесува до пеење на химната, денеска освен Тотре сите ја пееа, вклучувајќи го и Ремзифаик Селмани како и Алекс Симовски („црнецон“ од Шведска) и дијаспорциве Амановиќ и Ѓорѓев кои очигледно исто ја научиле.
siguren si za selmani? ako e tocno mislam on e prviot albanec koj ja pee. inaku simovski od poodamna ja pee iako recisi ne znae makedonski, a amanovic prethodno ne ja peese.

siguren si za selmani? ako e tocno mislam on e prviot albanec koj ja pee. inaku simovski od poodamna ja pee iako recisi ne znae makedonski, a amanovic prethodno ne ja peese.
Па ја колку што видов коа ги покажуваа еден по друг за време на химната и он ја пееше, баш и ме изненади. Али нека каже некој друг дали истото го забележал. А Амановиќ и може само отвори уста коа го покажуваа колку да изглеа дека пее лол

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Канте seoski Барди
@Донев
DKwlTG9UEAAEYOm.jpg

Ништо не заебале затоа што понатаму одат и четирите најдобри третопласирани репрезентации (се бројат бодовите освоени само против прво и второпласираните), а тешко е да се верува дека ќе не поминат 4 други репрезентации.
Него, гледам дека Секулов многу мала минутажа имал, освен ако не е повреден чудно најталентираниот играч во генерацијата да не е првотимец.

Што мислите, што стартен состав ќе извади утре Мрме? Ќе менувал формација, најверојатно ќе се врати со 4 во одбрана, односно 4-2-3-1.

Моја претпоставка:
Димитриевски - Алиоски, Ристевски, Муслиу, Ристовски - Барди, Хасани - Трајковски, Пандев, ??? - Несторовски

Десно крило појма неам кој, или Радески или Тричковски или може Ѓорѓев. А можно е и конечно со Алиоски да стартува на таа позиција, а лев бек да игра Ристевски а на негово место како стопер да стартува Зајков. Исто можно е и со Хасани да стартува како крило а Елмас на негово место во линија со Барди.

Ништо не заебале затоа што понатаму одат и четирите најдобри третопласирани репрезентации (се бројат бодовите освоени само против прво и второпласираните), а тешко е да се верува дека ќе не поминат 4 други репрезентации.
Него, гледам дека Секулов многу мала минутажа имал, освен ако не е повреден чудно најталентираниот играч во генерацијата да не е првотимец.
ova na sekulov mu bea prvi nastapi, prethodno nekolku pati ne odbi (mozda se nadevase na italija), taka sto voopsto ne e voigran + e edna generacija pomlad, a koj tolku mladi igraci edna godini cesto pravi osetliva razlika. baska toa sto e del od mladincite na juventus ne dava garancija za nisto. duri takvite klubovi voobicno nemaat povise od 3-4 igraci vo edna generacija koi ke imaat solidna kariera, taka sto mozno e ovoj da ne stigne ni podaleku od na primer nekoja treta italijanska liga (ne go kazuvam ova sigurno, ne znam kolku go biva).

Зошто играме против слаба екипа,очекувано е да има промени.... Би требало Нилсон,Јахович да играат стартно ....

Што мислите, што стартен состав ќе извади утре Мрме? Ќе менувал формација, најверојатно ќе се врати со 4 во одбрана, односно 4-2-3-1.

Моја претпоставка:
Димитриевски - Алиоски, Ристевски, Муслиу, Ристовски - Барди, Хасани - Трајковски, Пандев, ??? - Несторовски

Десно крило појма неам кој, или Радески или Тричковски или може Ѓорѓев. А можно е и конечно со Алиоски да стартува на таа позиција, а лев бек да игра Ристевски а на негово место како стопер да стартува Зајков. Исто можно е и со Хасани да стартува како крило а Елмас на негово место во линија со Барди.

Се сомневам дека би почнале без Спировски.

Зошто играме против слаба екипа,очекувано е да има промени.... Би требало Нилсон,Јахович да играат стартно ....
мала промена се осети кај нас, иначе и ние сме многу слаба екипа која не може да мрдне од 5тиот шешир веќе неколу квалификациони циклуси што е навистина разочарувачки

нема никакви луксузи за промена во тимот кога и вака костурот не е дефиниран 100% како е најдобро да се одигра, постојат калкулации во одбраната како и пронаоѓање на вистинското место на Алиоски,Трајковски, можеби ЈаховичРадевски не е за во А селекција иако се турка да пројде, момчето треба уште многу фурни леб да изеде да биде носител на костур А селекција,

Се сомневам дека би почнале без Спировски.
Како што кажа и некој друг горе, Спировски не е во комбинација за овој дуел оти е суспендиран ради жолти картони. Исто и Велковски отпадна од составот ради повреда така да без нив двајца сме утре.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

jas se prasuvam da ne mu tekne na mrme da go stavi ademi kako starter cim spirovski ne e dostapen. ne deka jas toa bi go storil, ama mislam deka e mozno znaejki kolku znae da iznenadi angelovski so negovite potezi. igrame protiv slab protivnik, treba zamena za defanziven vezen, ademi trenira veke nekolku nedeli so prviot tim na dinamo... mozda se toa ke mu bide na mrme dovolno za da go stavi ademi kako starter.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom