Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е исто како да се радуваме дека сме ги зеле браќата на Руни да играат за Македонија, што ако брат им е класа кога тие се уличари. Го бива ли овој, тоа кажете прво, каде играш, што игра?
Игра средина,исто као Адеми , во Нац Бреда со Дамчевски , има играно за Бенфика но не беа задоволни и отиде во Холандија да игра .... Го имам следено , супер е ... :)[DOUBLEPOST=1416579936][/DOUBLEPOST]
http://www.transfermarkt.co.uk/uros-matic/profil/spieler/90885

Не сум го гледал за да кажам нешто поконкретно, вака изгледа океј, игра во јака лига, меѓутоа не е поентата да собираме срби, црногорци, хрвати, албанци кои не стигнуваат до место за своите репрезентации па ајде кај нас..
Сега сме во позиција да собираме трошки,кој и добар играч е добродојден ,на крај ние сме во корист од тие играчи . Абдурахими,Адеми,Георгиевски,Дамчевски ти се слика колку промена само прават ... Можеа да играат во Хрватска,Австралија ... Како и да е ,важно е знак дека ФФМ не дремат и чекаат други да бркаат . Важно е дека бркаат контакти со играчи . Нормална работа е во фудбалот . Мунир со Шпанија ?! :)

Вори ти нема играч кој го немаш следено бе. Алал нека ти е, како успеваш само. Ја еве до денеска не ни знаев дека постои овој :)
Фанатик сум коа се работи за македонски играчи и како да не ме натера да ги гледам .... Здосадено ми е веќе да се расправам шо напраил мој Јувентус и дали боље ќе биде оваа сезона .... Сакам да гледам македонски играчи дали било кој спорт како играат во шо ти знам било каде ..... Те влече .... Сум ти станал у 8 саат да гледам во 9/30 Мелбурн со Бризбејн само да го гледам Даниел со Менсур као играат .... Фантастичен беше Даниел .... Менсур влезе покасно као замена :)

Игра средина,исто као Адеми , во Нац Бреда со Дамчевски , има играно за Бенфика но не беа задоволни и отиде во Холандија да игра .... Го имам следено , супер е ... :)[DOUBLEPOST=1416579936][/DOUBLEPOST]
Сега сме во позиција да собираме трошки,кој и добар играч е добродојден ,на крај ние сме во корист од тие играчи . Абдурахими,Адеми,Георгиевски,Дамчевски ти се слика колку промена само прават ... Можеа да играат во Хрватска,Австралија ... Како и да е ,важно е знак дека ФФМ не дремат и чекаат други да бркаат . Важно е дека бркаат контакти со играчи . Нормална работа е во фудбалот . Мунир со Шпанија ?! :)

Абе каков знак, како не работеле ФФМ, ова е само негова изјава во која спомнува дека има бугарски пасош, но и македонски потекло. Нема никаков контакт со ФФМ. Нормална работа е ако има потекло, чувства и желба да игра за репрезентацијата, а не затоа што не го викаат за Србија па ај тука..
http://www.novosti.rs/vesti/sport.2...-izmedju-reprezentacije-Bugarske-i-Makedonije

Imam 24 godine, igram standardno, igram dobro, reprezentacija je svima san, pa i meni, a, vreme prolazi, nešto moram, pošto se otvaraju razni vidici, da uradim i na tom planu - ističe Uroš Matić u razgovoru za „Sport”. - Za koju ću zemlju da zaigram u sledećem ciklusu? Posedujem bugarski pasoš, vučem i makedonske korene...

Pa ipak, sad sasvim ozbiljno: ko ne bi sa ovih prostora voleo pred utakmicu da sluša Bože pravde, meni, izgleda, to nije suđeno.

http://derbi.mk/index.php/fudbal/re...e-makedonskite-koreni-na-nemanja-i-uros-matic

Родителите на Немања и Урош биле спортисти, татко му Драган како фудбалер ги бранел боите на Мачва од Шабац, додека по мајчина линија има широк спектар на спортови со кои се занимавале неговите предци: мајката Билјана играла кошарка, додека дедо му Трифун Ристовски бил младински репрезентативец во пинг понг, член на Партизан, кој ги победувал Драгутин Шурбек и Антон Стипанчиќ. Вујко му, Константин Ристовски, играл фудбал за Спартак (Суботица) и Јединство.

Абе доста Вори џабе го тупиш цело време, ако чинеше тој за Србија ќе играше, исто како Адеми шо ќе играше за Хрватска.
За брзо време ако продолжат вака во репрезентација ќе има само играчи кои ниту стапнали ниту ја виделе Македонија. Тоа пак е резултат на неработењето на клубовите, исто како во ракомтетот, центрите од каде што има таленти се распаднати и не може играч да се извади.
Не свесно трпиме што локални клубови Скопски маалски и села колат и бесат во лигите.Така на пример Прилеп, Струмица, Велес, Цела источна сите градчиња, Струга, Охрид, Гостивар па исто тука можам да ја вметнам и Битола не само што немаат клубови во прва лига туку и школите не им функционираат. Со нефункционирањето на овие помали градови нема место на пример и Вардар од каде би селектирал, нема од каде Шкендија да селектира. Сега моментално се сведува на школи што ги водат професори по физичко и немале никаква допирна точка со фудбалот. Потребно е враќање на имињата на клубовите а со тоа и враќањето на старите фудбалски имиња во истите. Меѓутоа ако што се е труло кај нас така се избегнуваат и овие работи. Свесно или не свесно трпиме а бидејќи сега не се презема ништо уште долго ќе трпиме.

Мунир со Шпанија ?! :)
Мунир е роден во Шпанија и цел живот е таму. Татко му ко дете е дојден таму, мајка му е родена во Шпанија...
Никаква споредба нема. Типов веројатно никогаш не стапнал во Македонија.

А и нема шанси да не одбере нас покрај Бугарија која на секои квалификации има какви такви шанси за пласман на големо натпреварување за разлика од нас.

Т.е може и нас да не одбере ако му даваат плата од федерација. :D

за Урош и Немања дознавме пред неколку дена. веднаш стапивме во контакт со Урош, а потоа и кажавме и на ФФМ која веќе работи на случајот. за жал потребни беа неколку дена да го средиме интервјуто со Урош и тек пред малце го пуштив (требаше агентот да го прегледа и да го одобри па во меѓувреме излезе некоја штура информација во Новости).

човекот зборува мн отворено и детално: http://www.macedonianfootball.com/i...or-macedonia&catid=13:international&Itemid=64

за Урош и Немања дознавме пред неколку дена. веднаш стапивме во контакт со Урош, а потоа и кажавме и на ФФМ која веќе работи на случајот. за жал потребни беа неколку дена да го средиме интервјуто со Урош и тек пред малце го пуштив (требаше агентот да го прегледа и да го одобри па во меѓувреме излезе некоја штура информација во Новости).

човекот зборува мн отворено и детално: http://www.macedonianfootball.com/i...or-macedonia&catid=13:international&Itemid=64
Македонски фудбал најдобри сте .....ваш фан (y)

И сега србиве ќе го залажат, ќе одигра 1 минута на неважен квалификациски меч и никогаш повторно нема да го повикаат.
Ете на пример Игњовски, за нас ќе беше постојано стандарден, а за Србија, иако го повикуваат, нема настап од март 2013 (беше и нешто повреден во меѓувреме).
Истото ќе го направат и со Марко Павловски, ама кој да им каже :)

А и нема шанси да не одбере нас покрај Бугарија која на секои квалификации има какви такви шанси за пласман на големо натпреварување за разлика од нас.
Па ако има бугарски пасош не значи дека смее за нив да игра...[DOUBLEPOST=1416647533][/DOUBLEPOST]
Фанатик сум коа се работи за македонски играчи и како да не ме натера да ги гледам ....
А од кај само знаеше дека он има наше потекло за да го пратиш и него?

За тие што коментираат дека холандската лига била тапа - се согласувам дека не е некоја врвна лига, ама во кои поарни лиги играат па другите наши фудбалери што играчи кои редовно играат во Холандија не би биле поарни опции за наша репрезентација? Втора швајцарска, втора руска, втора белгиска и австралиска лига? или клупа во прва белгиска, швајцарска, втора шпанска итн? Дај не биди смешен. Демек за вас само од топ 5 лигите вреди некој за повик, а тоа што немаме играчи во нив нема везе...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom