Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Ke go bide za piperki zbiranje... Najgolemo drvo vo reprezentacija e! Toj i mojsov definitivno ne se za vo reprezentacija!
Treba da im se dade sansa na tie pozicii na nekoi mladi (Zajkov, Damcevski..) Deka i vo nikoj slucaj nema da se polosi od Mojsov i Alioski...
Isto taka na bilo koj od mladite napagaci treba da im se dade sansa deka segasnite voopsto ne se pokazaa. Pa duri i na Dorian ako se sekavam dobro Pandev zaigra za reprezenacija na 17 godini...

Ama se na se nikako ne smeeme uste edna promena na selektor! Ne deka Bosko e kojznae kolku dobar site dosegasni promeni vidovme deka samo dopolnitlno vnesuvaat nestabilnost vo timot.

Plus bas igraat dopadliva napagacka igra kakva sto sme nemale podolgo vreme!

Колку сме озбилни се гледа и по тоа дека освен Луксембург сите реперезентации од нашата група денес играат пријателски само ние сме неспособни да организираме средба.

лапај си го Сафет за тренер :свиркам:

Колку сме озбилни се гледа и по тоа дека освен Луксембург сите реперезентации од нашата група денес играат пријателски само ние сме неспособни да организираме средба.
...а тоа е единствениот тип на натпреварување, каде што минативе 20 години постигнувавме успех.:(

Шиков и Мојсов и да ги спојат своите мозоци во едно, пак нема да се ни приближно блиску до фудбалската интелигенција на Велковски. Само да работи на експлозивноста и да се уозбили малце, премногу е ноншалантен.

а што се случи со Столе од Гранада? Игра ли таму, не ја пратам таа лига баш @blanco и останати...

а што се случи со Столе од Гранада? Игра ли таму, не ја пратам таа лига баш @blanco и останати...

мислам само дека прво коло бранеш против Ла Коруња, се сеќавам гледав преглед на спортклуб.. Гранада го ја доби утакмицата 2-1, ама голот шо го примија оди на душа од Столе, ептен ефтин гол прими.. од таа утакмица мислам дека ни на клупа не биден.. баш се сеќавам коментаторот спомна нешо како демек повреден бил првиот голман на Гранада и шанса доби младиот Димитриевски...

Не брани, а нема ни да брани доколку пак не им се повредат првите двајца голмани.
Првиот голман им е Шпанец, млад и многу талентиран. Нема теорија на него да му фати место. Вториот мислим дека е грк (барем лани беше така), па и него тешко да му фати место на резервен голман.
Димитриевски е преценет, имаше одлична партија против тињ од Кипар и тоа му донесе трансфер. Ама тешко дека ќе се снајде, ако не фати добри менаџерчиња да го упикаат во некоја просечна екипа од просечна лига, очекуем за некоја година да се врати у Македонија.

Последно уредено:
Брани бе Столе, али у Гранада Б, четврта лига. :D

Дарко Велковски, иако сезонава го играат стопер мислам дека е потенцијален македонски Немања Матиќ, само со нашиов менталитет никад не си сигурен...

Колку сме на фудбалското дно покажува тоа што сите играат пријателски денеска а ние не се ни замараме... :facepalm: Пошто нели имаме веќе добро уиграна репрезентација. :гик:

Еј сега го гледам ова, заебава тагот. :D

Кажаа погоре само првото коло бранеше, после ни на клупа. Само не ми е јасно зашто лажеше дека тоа било одлука на тренерот кога двајцата голмани беа повредени. :D
Тренерот негов го спомна еднаш дека доста добро работел и ќе им дадел шанса на младите играчи, ајде ќе видиме можда ќе го бидне да не му судиме предвреме. За голман 20 години се премалку.

Не брани, а нема ни да брани доколку пак не им се повредат првите двајца голмани.
Првиот голман им е Шпанец, млад и многу талентиран. Нема теорија на него да му фати место. Вториот мислим дека е грк (барем лани беше така), па и него тешко да му фати место на резервен голман.
Димитриевски е преценет, имаше одлична партија против тињ од Кипар и тоа му донесе трансфер. Ама тешко дека ќе се снајде, ако не фати добри менаџерчиња да го упикаат во некоја просечна екипа од просечна лига, очекуем за некоја година да се врати у Македонија.

Гркот отиде во Удинезе, а првиот голман Роберто е бајги стар, сигурно има 34-5 години.

Ама вториот голман доаѓа од Барселона/Барселона Б.

Само че ја клавам оваа вест тука и прочитајте слободно , ја отидов меѓувреме да :vozbud::vozbud:

brat_nemanje_matica_igra_za_makedoniji_ili_bugarsku_143741_145976_big.jpg

Урош Матиќ, братот на ѕвездата на Челси, Немања Матиќ, е на пат да добие повик за репрезентацијата на Македонија, објавува српскиот весник „Спорт“. kliqone ....

Ова е исто како да се радуваме дека сме ги зеле браќата на Руни да играат за Македонија, што ако брат им е класа кога тие се уличари. Го бива ли овој, тоа кажете прво, каде играш, што игра?

http://www.transfermarkt.co.uk/uros-matic/profil/spieler/90885

Не сум го гледал за да кажам нешто поконкретно, вака изгледа океј, игра во јака лига, меѓутоа не е поентата да собираме срби, црногорци, хрвати, албанци кои не стигнуваат до место за своите репрезентации па ајде кај нас..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom