Македонија - земја на "кампањи"

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Станува ли Македонија земја на кампањи за кој се трошат повеќе време и пари одколку за вистински решенија,кој ќе го забрзаат развојот и ќе помогнат кон вистински напредок за демократските процеси во оваа држава која веќе 17 години е во транзиција со ошумоглавени влади во период од по 4 години по секој изборен круг?
Ова прашање го постирам потикнат од секојдневното кампањско бомбардирање преку медиумите во кој се слеваат огромни средства од буџетот наместо да се усмерат кон вистинско решавање на проблемите.
Би било интересно да видиме какво мислење имаат другите членови на форумот,посебно во политичкиот дел по овој своевиден проблем кој се истакнува особено последниве години.

Дали мислиш ти дека во овој заплеткан свет постои такво нешто како вистинско решавање на проблемите. Ајде просветли ме, вистински реши ми еден проблем. Било кој.

barem za nesto da bideme najdobri, ovaa vlada e reziserska a i H(B)ollywoodska

па да имаме најдобра влада за оваа тематика, нема што најдобри се, ги поздравувам па се дури има кретени кои им веруваат нека стрижат.
ГРУЈО НАПРЕД

Дали мислиш ти дека во овој заплеткан свет постои такво нешто како вистинско решавање на проблемите. Ајде просветли ме, вистински реши ми еден проблем. Било кој.

Mакедонците никогаш не барале целосно и вистинско решавање на проблемите,со оглед на тоа дека такво нешто веќе не постои одамна во светот.Се зборува за делумно решавање на горливите проблеми кој во никој случај нема да се решат со кампањи туку со работа на дело од која во последно време нема ни "р" туку само "к".

Абе во ред е тоа со кампањите до некаде за да се добие чувство кај народот за транспарентната работа на власта и дека нешто се работи, ама искрено кажано почнуваат да го претеруваат.

Абе во ред е тоа со кампањите до некаде за да се добие чувство кај народот за транспарентната работа на власта и дека нешто се работи, ама искрено кажано почнуваат да го претеруваат.

Тоа ми беше зборот.:)

Тоа ми беше зборот.:)

Ехеххе Колку само не ти беше тоа зборот!
Само детектираше одреден фрагмент кој ти одговараше па лупна уште еден пост без врска.А ја утна поентата на Бацилус.

Рибентроп бил поопасен бе.:)

da ne se raboti za antagonizam

па мора со реклами

така функционира денешницата

битно е да се работи во интерес на македонија

сега со точност знаеме
кој е кој

Само од реклами ли сфаќате дека се поуспешни од СДС ????
додуша и само тоа го разбирате.

Зодожително мора да се смени психата на народот затоа се тие кампањи
во добра фирма 40% од профитот оди за реклама

Џабе му објаснуваш,мислиш незнај дека е така,се прави дека не знај.Туку ај нека си плукаат,со тоа си мислат ќе си го кренат рејтингот нивни насушен.

Зодожително мора да се смени психата на народот затоа се тие кампањи
во добра фирма 40% од профитот оди за реклама

Toчно,само тие реклами се наменети за консументите во случај да има ист или сличен производ од друг производител а не за производот како во случајот со Македонската влада која е единствен производител односно има монопол врз производот па си се рекламира самата себе,не оставаќи простор на консументите да проценат дали производот е добар иако нема друга алтернатива.Впрочем изгледа владата на Гвујо мисли дека има конкуренција во државава од паралелна влада па ги троши нашите средства за рекламирање на воздухот кој единствено таа ни го дава да го дишеме.Апсурден начин за крадење буџетски средства би рекол.

Само од реклами ли сфаќате дека се поуспешни од СДС ????
додуша и само тоа го разбирате.

На производот што е навистина добар во секој поглед не му треба воопшто реклама.

Џабе му објаснуваш,мислиш незнај дека е така,се прави дека не знај.Туку ај нека си плукаат,со тоа си мислат ќе си го кренат рејтингот нивни насушен.

Тешко на онаа власт која секојдневно си го мери.........рејтингот,де.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom