Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вие Албанците знаете најдобро како војуваат Македонците, 2001... или пак треба да ти ја освежам меморијата?hahahahahahaha odete tamu bre serkovci edni,so 10-15 vojnici stanavte heroi vo Avganistan,,kako prvo kuznajt makedonskite vojnici vo koja dupka se krijat.. Kako moze site zemji clenki na NATO vo Avganstan da imat dadeno zrtvi,a od makedonskite vojnici nitu eden vojnik ne zagina,,imalo i edna statistika deka samo Makedonija nemala zrtvi vo Avganistan,,ova ne kazuva sposobnosta,tuku kuznajt kade se krijat koga ke pukne nekoj kursum.. le le majko da se krieme..
Западот олицетворен во НАТО и ЕУ.
Грција да беше сама во Букурешт немаше да даде така лесно вето.
Позади неа стојат големи сили од Европа, прашање е каков е односот на САД. Зошто тоа го велам ?
САД не призна под Уставното име и ако тоа беше искрено и пријателски истата САД која е светска сила ќе лобираше за нашите интереси. Но ние постојано слушаме закани од нивна страна и не притискаат да отстапиме.
Каков е притисокот врз Грција ?
125 милијарди евра.
А врз нас ?
Како во 2001, со секое писмо на меѓународната која всушност е западна заедница во Македонија, експресно се увезува воен арсенал како закана за дестабилизација.
Од далеку се гледа улогата на западот кон Македонија.
Западот на Балканот форсира две нации, албанскатта и грчката.
Кај нив можеш да имаш попис без малцинства, можеш да правиш воени вежби во селски атар, можеш да ангажираш специјални полициски сили за прекин на курс по македонски јазик, можеш да укинеш културно друштво итн...
Од друга страна, нашата држава од едно малцинство кое вештачки го надуваа ја блокира државата по сите покрупни прашања.
Може секако, но тогаш НАТО од елитен клуб преминува во нешто сосема друго, прчвара.
Како не сме преземале ништо ?
Акцијата во Арачиново, зошто само после 3 дена таа беше прекината и зошто беа потребни блиндирани автобуси?
На нашите во сон им дошло сето тоа ?
Кој ја испорача заканата ?
САД не призна под Уставното име и ако тоа беше искрено и пријателски истата САД која е светска сила ќе лобираше за нашите интереси. Но ние постојано слушаме закани од нивна страна и не притискаат да отстапиме.
Каков е притисокот врз Грција ?
125 милијарди евра.
А врз нас ?
Како во 2001, со секое писмо на меѓународната која всушност е западна заедница во Македонија, експресно се увезува воен арсенал како закана за дестабилизација.
Од далеку се гледа улогата на западот кон Македонија.
Може секако, но тогаш НАТО од елитен клуб преминува во нешто сосема друго, прчвара.
Се гледам како Македонец од Р.Македонија која е членка на моќна славјанска унија која ги штити интересите на сите славјански народи, без притоа да му го чешка на западот.
Солуне главен град на Р.Македонија во 21 век.
За Евреите ова би било нормално, за прозападните Македониц ова е ретроградна идеја.
Кога говорам за Славјаните говорам за оние Славјани кои градеа , твореа беа препознатливи а не инфериорни како што се денеска.
Што се однесува до албанија....ги исполнува човековите права...на ХАРТИЈА...исто е и со ГРЦИЈА(но види извештаи.,.ќе видиш која е најфашистичка држава во ЕУ-Грција) и имај предвид зошто ГРЦИЈА и ТУРЦИЈА се НАТО членки....ПРИЧИНА-СССР=РУСИЈА...
Е сега планот за членство на Македонија во НАТО беше да се создаде НАТО контрола врз Коридор 8 како и тотална контрола на Босфорот(бугарија)...а албанија и хрватска..ќе праќаат само топовско месо.
Инаку ЕУ не е менаџер на некои си процеси или пак НАТО....ОД НАС ЗАВИСИ-види ја заканата славјански...истата е асиметрична,имаме психолошка војна константно а ЕДИНСТВЕН начин за уривање на Р.М е внатрешен конфликт за кој има ЕДНО РЕШЕНИЕ...да престанат да крадат политичарите и малце да ја средат економијата,судството и.т.н
(патем ние ПАТИМЕ од тие браќа и нема СВЕСТА да се смени НИКОГАШ бидејќи за србите бошњаците се српски муслимани,хрватите католици,ние Вардарци ЦРКВАТА ни ја СПОРАТ-оружјето го СОБРАА за која НАШИ граѓани плаќаа 50 ГОДИНИ!!!!!!-КАКВИ БРАЌА..а Бугарите Историја Крадат НЕМАМЕ БРАЌА-тоа е ВИСТИНАТА)...каде беа еве Русите додека Југославија ја бомбардираа
Инаку НАТО НЕ ТРГУВА СО ДРОГА-не е нарко картел-туку илјадници тони уништува...со експлозив!!!!(има радикални решенија за употреба на био-хемиски оружја ама го нема буш...а шутраков обама нема муда да потпише такво нешто-истото важи и за хирушкото решение за Иран...нема да има конвенционална војна никако-само од воздух)
Осиромашениот Ураниум е и во Арсеналот на Русија-не само кај НАТО членките.
Повторно за Иран...види не е русија цел-бидејќи веќе е ЗАОБИКОЛЕНА од кореја до европа со Американска војска,меѓудругото над 60% од Нафтата(Ирак) веќе е под НАТО...се разбира не НА НАТО туку на Ирачаните а за тоа свеочи економскиот раст.
НИКОГАШ НАТО нема да ја нападне РУСИЈА...оти ќе изгори.
ЕДИТ-и конечно укинување на партиите по НАЦИОНАЛЕН ОСНОВ бидејќи веќе нивното постоење е ШТЕТНО а и "борбата" за некои си права е бесцелно-бидејќи Рамковниот веќе е имплементиран(затоа и препорака добивме)....но треба првен ЕКОНОМИЈАТА да се крене...инаку се е џабе...барем додека сме ПАРТИСКО-Феудална држава...за жал.
Инаку причина за НАТО па на некој начин и негова иницијална каписла е СССР т.е 4милионската војска во источна германија која не планирала да се повлече-па Европјаниве побарале помош од САД и Би НАТО.
Русија веќе се откажа од балканот...сега со Украина да ја наредат некако(+20% воена индустрија башка квалитет) но факт е дека Русија го Предаде балканот на НАТО и тоа е со ПРИЧИНА.......бидејќи Крахот на ЕУ е неоспорлив и иманентен,но НАТО мора да опстане и ќе опстане модифициран...но низа членки ќе излезат од сојузот.
Само не разбрав, зашто зборуваш за грците како словени,ама аjде...Славјански, нема славјанска заедница на народите (од типот на ЕУ) затоа што словенските народи имаат поголеми меѓунационални проблеми, затоа што владее омраза меѓу нив, затоа што сите живеат во XIX век, сите страдаат од болестите на национализмот и шовинизмот, сите имаат проблеми со историјата, со потеклото, со "заедничката иднина". Мене како Македонец полесно ми е да склопам заедница со Германец отколку со Грк, Бугарин, Србин. Германецот ми признава се (иако не ме знае колку соседите, ама ме признава за човек!).
Само не разбрав, зашто зборуваш за грците како словени,ама аjде...