realen_07
Опозиционер
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 3.636
- Поени од реакции
- 134
...поради условеност за членство во Обединетите нации од страна на Грција со која тогаш се консолидира цела меѓународна заедница.Кога ги согледуваш работите, мора да тргнеш од самиот почеток.
Неможеш да дискутираш за проблем од средината или од самиот крај.
Тогаш манипулираш.
Македонија како држава, единствена во светот, прифати да преговара за сопственото име....
И тоа е ФАКаТ.
Денес Македонија е во иста ситуација.
Сета МЗ стои позади ставот на Грција.
Прифаќањето преговори тогаш, е еквивалентно на прифаќањето компромис сега.
Кога Груевски ќе биде фраер за да по цена на зачувување на името ги прекине преговорите за членство во НАТО и ЕУ, тогаш заедно ќе се согласиме дека прифаќањето преговори за влез во ООН бил предавнички чин од страна на тогашната власт.
Се' друго ти е неуспешен обид за перење на премиерот поради "идната" промена на името.
Од популизам и од 50 милиони евра годишно за реклами.За Груевски.
Мислиш само затоа што е Груевски ние различно ќе го оценуваме, судиме. Па рејтингот од каде му е ?
Ама ти разбираш или не дека проширената двојна формула е ставот на СДСМ од пред две години. Груевски само срамежливо го спроведува овој нивен став.Ако попушти од двојната формула и тој ќе му прави друштво на Бранко.
Па мене ми се чини дека токму поради наводната опструкција на опозицијата беа изборите 2008. Или грешка сум.Груевски е сега во шах мат позиција.
Зошто ?
Опозицијата македонска, СДСМ и останати му дува у врат, изолација, пропаст, исчезнување ако не влеземе во ЕУ и НАТО.
Е сеа Груевски има апсолутна власт на сите нивоа, затоа престани веќе еднаш да го переш со опозицијата.
Апсолутна власт значи апсолутна одговорност Славјански.
Па ти бе друже немш јајца јасно да си го искажеш својот став, а од друга страна пак вреѓаш пола машка популација поради тоа што не застанала јасно да каже дека не сака промена на името.Треба јајца кои фалат на пола машка популација и да застанеш и јасно да кажеш што сака нека биде со Македонија јас име не менувам.
Твоите ставови во врска со името варираат во зависност од дневната политика на Груевски.
Еднаш си за никаква промена.
Друг пат си за двојна формула.
Трет пат си за модифицирана двојна формула.
Четврт пат не сакаш во сојузи како ЕУ и НАТО.
Петти си за сојузи со Русија Словачка и незнам уште кој беше.
Се заебаваш со мене или...?
Ти опет би реторика наместо суштина.Виткање кичма.
Имаш виткање да земеш нешто и да се исправиш да го удриш тој другиот со предмет.
Имаш виткање на кичма со длабока пенетрација.
Имаш виткање на кичма во пред фаза наведната глава сабја не ја сече.
Е сега од Бранко и Co. го имаме делот виткање на кичма со длабока пенетрација.
За Груевски незнам колку и како ќе се наведне, за сега е подисправен.
Која е разликата помеѓу бавно и брзо виткање кичма, ако и обете варијанти резултираат со промена на името за меѓународна употреба ?
Да. Но само под услов доколку се согласиш со болдот погоре во мојата реплика.Се сложуваш за Бранко ?