Македонија доби препорака за старт на преговорите

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ги согледуваш работите, мора да тргнеш од самиот почеток.
Неможеш да дискутираш за проблем од средината или од самиот крај.
Тогаш манипулираш.
Македонија како држава, единствена во светот, прифати да преговара за сопственото име....
...поради условеност за членство во Обединетите нации од страна на Грција со која тогаш се консолидира цела меѓународна заедница.
И тоа е ФАКаТ.
Денес Македонија е во иста ситуација.
Сета МЗ стои позади ставот на Грција.

Прифаќањето преговори тогаш, е еквивалентно на прифаќањето компромис сега.

Кога Груевски ќе биде фраер за да по цена на зачувување на името ги прекине преговорите за членство во НАТО и ЕУ, тогаш заедно ќе се согласиме дека прифаќањето преговори за влез во ООН бил предавнички чин од страна на тогашната власт.

Се' друго ти е неуспешен обид за перење на премиерот поради "идната" промена на името.
За Груевски.
Мислиш само затоа што е Груевски ние различно ќе го оценуваме, судиме. Па рејтингот од каде му е ?
Од популизам и од 50 милиони евра годишно за реклами.
Ако попушти од двојната формула и тој ќе му прави друштво на Бранко.
Ама ти разбираш или не дека проширената двојна формула е ставот на СДСМ од пред две години. Груевски само срамежливо го спроведува овој нивен став.
Груевски е сега во шах мат позиција.
Зошто ?
Опозицијата македонска, СДСМ и останати му дува у врат, изолација, пропаст, исчезнување ако не влеземе во ЕУ и НАТО.
Па мене ми се чини дека токму поради наводната опструкција на опозицијата беа изборите 2008. Или грешка сум.
Е сеа Груевски има апсолутна власт на сите нивоа, затоа престани веќе еднаш да го переш со опозицијата.
Апсолутна власт значи апсолутна одговорност Славјански.
Треба јајца кои фалат на пола машка популација и да застанеш и јасно да кажеш што сака нека биде со Македонија јас име не менувам.
Па ти бе друже немш јајца јасно да си го искажеш својот став, а од друга страна пак вреѓаш пола машка популација поради тоа што не застанала јасно да каже дека не сака промена на името.

Твоите ставови во врска со името варираат во зависност од дневната политика на Груевски.
Еднаш си за никаква промена.
Друг пат си за двојна формула.
Трет пат си за модифицирана двојна формула.
Четврт пат не сакаш во сојузи како ЕУ и НАТО.
Петти си за сојузи со Русија Словачка и незнам уште кој беше.

Се заебаваш со мене или...?
Виткање кичма.
Имаш виткање да земеш нешто и да се исправиш да го удриш тој другиот со предмет.
Имаш виткање на кичма со длабока пенетрација.
Имаш виткање на кичма во пред фаза наведната глава сабја не ја сече.
Е сега од Бранко и Co. го имаме делот виткање на кичма со длабока пенетрација.
За Груевски незнам колку и како ќе се наведне, за сега е подисправен.
Ти опет би реторика наместо суштина.
Која е разликата помеѓу бавно и брзо виткање кичма, ако и обете варијанти резултираат со промена на името за меѓународна употреба ?
Се сложуваш за Бранко ?
Да. Но само под услов доколку се согласиш со болдот погоре во мојата реплика.

...поради условеност за членство во Обединетите нации од страна на Грција со која тогаш се консолидира цела меѓународна заедница.
И тоа е ФАКаТ.

Кога Груевски ќе биде фраер за да по цена на зачувување на името ги прекине преговорите за членство во НАТО и ЕУ, тогаш заедно ќе се согласиме дека прифаќањето преговори за влез во ООН бил предавнички чин од страна на тогашната власт.

Се' друго ти е неуспешен обид за перење на премиерот поради "идната" промена на името.
Од популизам и од 50 милиони евра годишно за реклами.
Ама ти разбираш или не дека проширената двојна формула е ставот на СДСМ од пред две години. Груевски само срамежливо го спроведува овој нивен став.
Па мене ми се чини дека токму поради наводната опструкција на опозицијата беа изборите 2008. Или грешка сум.
Е сеа Груевски има апсолутна власт на сите нивоа, затоа престани веќе еднаш да го переш со опозицијата.
Па ти бе друже немш јајца јасно да си го искажеш својот став, а од друга страна пак вреѓаш пола машка популација поради тоа што не застанала јасно да каже дека не сака промена на името.

Твоите ставови во врска со името варираат во зависност од дневната политика на Груевски.

Која е разликата помеѓу бавно и брзо виткање кичма, ако и обете варијанти резултираат со промена на името за меѓународна употреба ?
Хммммм делумно имаш право морам да признаат. Морално најисправниот чекор е повлекување од преговорите но тој чекор и најризичен и најнеодговорен. Ќе ја дестабилизира Македонија тотално видовме што може да направи само една лева реченица во некој книга. Е замислија реакција МАНУ пута 10.
И тоа е тоа а има и популизам во декларативното подржување на ЕУ/НАТО интегрирањето најголем дела од народот го продржува НАТО/ЕУ 80+% поголем полулизам од ЕУНАТО нема. Народот се пали мисли ќе има се Нирвана Валхала дрога пари до небо итн.
СДСМ нема шанси да победни ни на следните избори со ваква политика незнам што мислат. Или немислат имаат крајно непопуларен и излтен лидер и сосема непопуларна политика и програма рецепт за грантиран неуспех. Ама ајде нивна работа е тоа они нека му ја мислат.

Хммммм делумно имаш право морам да признаат. Морално најисправниот чекор е повлекување од преговорите но тој чекор и најризичен и најнеодговорен. Ќе ја дестабилизира Македонија тотално видовме што може да направи само една лева реченица во некој книга. Е замислија реакција МАНУ пута 10.
И тоа е тоа а има и популизам во декларативното подржување на ЕУ/НАТО интегрирањето најголем дела од народот го продржува НАТО/ЕУ 80+% поголем полулизам од ЕУНАТО нема. Народот се пали мисли ќе има се Нирвана Валхала дрога пари до небо итн.
СДСМ нема шанси да победни ни на следните избори со ваква политика незнам што мислат. Или немислат имаат крајно непопуларен и излтен лидер и сосема непопуларна политика и програма рецепт за грантиран неуспех. Ама ајде нивна работа е тоа они нека му ја мислат.
nemoj so vakvi razmisluvanja, vo takov slucaj realniov prv ke se ligavi po forum kako sega ovie nemale madina da go resat problemot so imeto.

И тоа е ФАКаТ.

Повторно од средина ги гледаш работите.
Имавме препорака од Бадентер, на која ние се измочавме зошто сонувавме за држава на која главен град и е Белград.
Ние формално правно имавме континутет во ООН, зошто Македонија е правна наследничка на СФРЈ.

НАТО и ЕУ официјален став имаат, проблемот со Грција е билатерален.
НЕ разбирате дека бламажа и за нив е овој спор, тие се дистанцираат од овој проблем.
Но тука има и друга работа а тоа е солидарност кон нивното чедо.

За да переш треба да се испрљаш, дади му ги на Бранко сапуните.

Став на СДСМ е едно име за секаде, тоа не е двојна формула.
Е сеа едино ако повторно не се предмослиле, не знаеме за тоа, тие до пред некој месец немаа пишана програма, барем велеа дека нема потреба од истата, така да ставот кај нив е флуктирачки.

Опозицијата е дел од јавниот и политичкиот живот.
Како во Грција изградија црвена линија ?

Треба да разбереш што е мислење односно став а што е предвивување.
Јас предвидувам дека Македонија до крајот на годината ќе добие модифицирана двојна формула, каде ќе и биде дозволено да го користи уставното име, односно истото да не се промени.
Груевски ќе го даде тој предлог на гласање, без разлика на противење на опзоцијата и европските дипломати.
Тоа е моето мислење што ќе имаме до крајот на годината.

Мојот став по ова прашање.
Јас сум Македонец од Р. Македонија, жртва на политиката на Европа кон мојата земја и јака ЕУ и НАТО, слаба Македонија.

Јас неможам да разберам како вие подржувачите на старото раководство на СДСМ живеете со самите себе ?
Имате ли свој став, свое Ја, или папата како ќе каже, така е, апсолутна вистина, односно невистина.

nemoj so vakvi razmisluvanja, vo takov slucaj realniov prv ke se ligavi po forum kako sega ovie nemale madina da go resat problemot so imeto.
Вака непости проблем затоа нема решение. Ако некој не ни го сака името и не сака да не прими некаде поради него нема проблем не влегуваме. Јас сум ОК со тоа. Не го менувам името за ништо и крај мене ми е лесно сум одлучил и крај. СУм се помирил со тоа ама мислам дека најголем дел не се помириле со тоа за жал.

Следните неколку недели ќе бидат решавачки за европските амбиции на Македонија. Ентузијазмот сега треба да бидат проследени со силна волја, за крајно решавање на спорот со Грција за да не се дозволи повторно застој во европските интергации.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=115030

pocnuva cirkus.........
немој жити се да вадиш цитати од А!. во препораките од европската комисија до граѓаните на бјрм меѓу редови се читаат неколку практични совети:
1. секој со здрав разум од својата листа на тв канали да ги избрише оние на газда велија
2. сител да се гледа како монти пајтон
3. купети си дримбокс и користете интернет
4. печатените изданија на МПМ не можат да ви завршат работа ни за зимница
5. пазете се од спијачите - има неколку бош филмови во која тие се главна улога, изгледајтеги
6. читајте ЛУЃЕ читајте: http://www.world-newspapers.com/alternative-news.html
7. не бидете конзументи на вести, бидете аналитичари - отворете неколку блогови и пцујте таму не пред телевизор

Јас сум Македонец од Р. Македонија, жртва на политиката на Европа кон мојата земја и јака ЕУ и НАТО, слаба Македонија.
Сите балкански народи сакат да се изкарат жртва на соседите си и това е балкански синдром.Сите балкански држави не сакаме да бараме проблемите си во нас,а само во соседите си и като цело во другите.Се некоj друг ни е виновен.
Както каза во един друг пост-ако има некоj jajца и рече-прекинуваме преговорите со ГР,то тогаш биди сигурен дека рамковниот договор ке ви се види цвеке,пред това което ке последва.За РМ е много опасно да седи на едно и исто положение и да дозволи Албаниja,а недаj боже Косово да одат напред преди вас.Това ке создаде напрежение внатре во РМ.Прекинуване на преговори е 90% дестабилизациja на државата.

Сите балкански народи сакат да се изкарат жртва на соседите си и това е балкански синдром.Сите балкански држави не сакаме да бараме проблемите си во нас,а само во соседите си и като цело во другите.Се некоj друг ни е виновен.
Както каза во един друг пост-ако има некоj jajца и рече-прекинуваме преговорите со ГР,то тогаш биди сигурен дека рамковниот договор ке ви се види цвеке,пред това което ке последва.За РМ е много опасно да седи на едно и исто положение и да дозволи Албаниja,а недаj боже Косово да одат напред преди вас.Това ке создаде напрежение внатре во РМ.Прекинуване на преговори е 90% дестабилизациja на државата.
И сега што кур сереш за ова никој не ве спомна вас ко дрвен адвокат си ебати Татарскиот морон. ТИ не си релеватен фактор или од навика ви остаснало да се мешате во туѓите работи.

Това зависи и от дипломациjaта и лобито на вашата влада.Еу сака балканската евтина рабонва рака,балканските пазари,а както ти сам рече-тук на балканите немаме икономики цвеке.Но новите пазари и евтината работна рака е примамливо за ЕУ.

„За танго потребни се двајца“.Македонија сака да игра „танго“, но ЕУ не сака да игра „танго“ со Македонија.....

Па преку напреку ако добивме препорака

Повторно од средина ги гледаш работите.
Имавме препорака од Бадентер, на која ние се измочавме зошто сонувавме за држава на која главен град и е Белград.
Ние формално правно имавме континутет во ООН, зошто Македонија е правна наследничка на СФРЈ.
Ова ваша демагогија (1) е демаскирана во времето кога имаше политика на Кајгана, така да уште еден обид за манипулација ти пропадна.

Одиме понатаму.
НАТО и ЕУ официјален став имаат, проблемот со Грција е билатерален.
Демагогија бр.2.
Проблемот не може да биде билатерален од причина што сета НАТО алијанса, со мали исклучоци, застана позади ветото на Грција во Букурешт. Истото ќе се случи и во пристапувањето кон ЕУ.
Токму затоа сите светски авторитети упатуваат повици за решавање на проблемот.
НЕ разбирате дека бламажа и за нив е овој спор, тие се дистанцираат од овој проблем.
Доколку се дистанцираат, зошто се единствени во оценките дека спорот МОРА да се реши пред нашето пристапување ?
Но тука има и друга работа а тоа е солидарност кон нивното чедо.
Жално е што на многумина не им е јасно дека ваквите организации и сојузи, воглавном опстојуваат и почиваат врз принципот на консензус по најбитните прашања и одлуки кои ги носат...од кои едно од нив е и прашањето за проширување со нови членки.

Кога ова ќе го сватиш, ќе ти се разјаснат многу работи кои досега ти носеле недоумица ;)
За да переш треба да се испрљаш, дади му ги на Бранко сапуните.
Да не повторувам за прифатениот предлог во Букурешт....така да што се однесува до мене, може и двајцата истиот сапун да го користат.
Став на СДСМ е едно име за секаде, тоа не е двојна формула.
Демагогија и груба манипулација бр.3.
Еве го ставот на СДСМ уште од пред една година:
"Име со географска одредница наместо привремената референца БЈРМ, без промена на Уставот и без чепкање во идентитетот."

Ставот на сегашниот лидер на СДСМ, уште пред една година:
"Име со географска одредница како замена за привремената референца би било прифатливо, но, само доколку се гарантира зачувување на националниот идентитет како македонски."

Каде ти драг мој Славјански прочита за став на СДСМ кој дава подршка на решение со ерга омнес ???

Доколку евентуално си прочитал, повели пренеси го овде сите да го видиме.
Доколку пак не, очекувам да се согласиш со мене дека Груевски работи на решение кое е идентично на ставовите на Бранко Црвенковски и СДСМ, и дека во нивните крајни цели нема никакви различности.

Ајде друже, биди доблесен.
Опозицијата е дел од јавниот и политичкиот живот.
Како во Грција изградија црвена линија ?
Власта ги носи конечните одлуки.
Треба да разбереш што е мислење односно став а што е предвивување.
Јас предвидувам дека Македонија до крајот на годината ќе добие модифицирана двојна формула, каде ќе и биде дозволено да го користи уставното име, односно истото да не се промени.
Па тоа веќе ни стоеше на маса неколку месеци пред Букурешт, непосредно пред Букурешт, и непосредно после самитот во Букурешт.
Која е разликата помеѓу тие тогашни предлози и оној на кој ти алудираш ?
Груевски ќе го даде тој предлог на гласање, без разлика на противење на опзоцијата и европските дипломати.
Референдумот има подршка и од опозицијата и од европските дипломати, но работата е во тоа што до референдум нема да дојде доколку власта не даде цврсти гаранции дека тој ќе биде успешен.
Значи во најскоро време ќе мора рака под рака со Груевски да прошетате низ Македонија, за да му објасните на народот зошто треба да гласа ЗА, и зошто вашето денешно решение е идентично со решението на оние кои до вчера ги етикетиравте како предавници.....а тоа ќе биде малку тешко и болно.....по рејтингот се разбира.
Мојот став по ова прашање.
Точно, и јас мислам дека ниe сме жртва на политиката на ЕУ и НАТО....исто така мислам и дека Американците во Иран не влегоа поради соборувањето на Садам, туку поради приграбувањето на нафтата.
Мое мислење е и дека земјата најмногу ја загадуваат, токму оние кои највеќе се борат против глобалното затоплување, освен Јапонија.

И што сега ?
Ќе кукаме дека низ светот постојат големи неправди ?
Ќе кукаме дека и ние сме дел од тие неправди ?
Но дали со тоа нешто ќе се постигне ?
Проблемите се лоцирани.....нив одамна ги знаеме.
Каде е тука решението за излез ?
Јас неможам да разберам како вие подржувачите на старото раководство на СДСМ живеете со самите себе ?
Имате ли свој став, свое Ја, или папата како ќе каже, така е, апсолутна вистина, односно невистина.
Моите ставови во врска со ова прашање овде стојат од самиот почеток на моето зачленување.
Можеш слободно да провериш.
Тие беа исти од пред 2 години.....исти се и денес.

Можеш ли ти со твоите да го потврдиш истото ?

Погоре ти илустрирав дел од твоите ставови кои се адаптираат спрема потребите на твојата партија и одат од крајно радикални, до крајно либерални.

Затоа, погледи се во огледало, и сампостави си го следното прашање кое си го упатил до мене:
Имаш ли свој став, свое Ја, или пастирот како ќе каже, така е, апсолутна вистина, односно невистина
Да да Славјански, понекогаш е потребно на вистината да и се погледне право во очи, без разлика дали тоа соочување ќе се случи пред огледало :smir:

И сега што кур сереш за ова никој не ве спомна вас ко дрвен адвокат си ебати Татарскиот морон. ТИ не си релеватен фактор или од навика ви остаснало да се мешате во туѓите работи.

Модераторот, не требе ли бан за такви слова.:nesvest:

''96% од граѓаните се за во еУ, но не заборавајте дека гемиџиите биле само 0,001% од населението''

Деведесет и шест проценти од населението на Република Македонија сака да биде дел од ЕУ, но вистинското прашање е: дали по секоја цена?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom