Македонија-Австрија 23.01. (36-31 второ место во група)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши мечот меѓу Македонија и Австрија?

• победа на Македонија

Гласови: 128 82,6%
  • нерешено

Гласови: 23 14,8%
  • победа на Австрија

Гласови: 20 12,9%

• Вкупно гласачи
    155
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе има калкулации, не е Шундо ова :) само што тие најдобро си знаат кој им одговара кој не. Сите противници се изанализирани добро.

Само ја иам впечаток дека Борко не анализира противнички играчи? :cautious:

Па добро бе пичка му матер, знаеш дека си голман што брани на проценка, па земи разгледај некои видеа, кој каде шутира, не како изгубен случај се леташ по бурек. И на крај одбраната му е крива. :boksix:

Јас мислам дека е баш обратно премногу верува на тие анализи и избрзува со поместувањето во однос на тоа каде шутираат играчите. Затоа многу често тие смешни голови кои ги прима и не одат многу во аголот туку се полунасредина, често кога ќе го видат играчите дека предвреме тргнува на едната страна пробуваат само во скок да го сменат малку од малку правецот без да се претерано прецизни. А нашиот блок не е до толку висок за да не можат да си дозволат подобрите шутери доцна да менуваат страна. Да имавме некои 2 метраши како Хрватите можеби друго ќе беше, ама вака не можи толку да избрзува Борко со проценките. Значи според мене проблемот е што премногу рано тргнува во страната која ја проценил, а и делчиња од секунда менуваат многу на вакво елитно ниво.

А за анализи тука мислам дека се доста подобрени нашите во однос на минатото. Почнале и софтвер некој да користат (фала богу нешто конечно се појавило и во ракомет) + Брестовац е задолжен во голема мера за тие анализи, а ако некој може да му помогне на Борко тоа е тој (голема заслуга има на пример за она што го направи од Станиќ во Металург).

Не те сфаќам. Еве зошто :)
И сама правиш калкулација кога мислиш дека треба а во случајов велиш дека не треба и сега не ја правиш али во иднина би ја правела. Е сега, според мене во иднина нема простор за калкулација. Зошто? Зависно од пласманот во група, ќе знаеме со кои ќе вкрстуваме. Ако сега не ја направиме таа калкулација, џабе ќе ни биде да калкулираме кога ќе ги победиме Словенија/Катар (јас сум убеден дека ги ташламе, кој и да биде).
Јас повторно ќе ти пишам. Секогаш е потребна калкулација, без разлика дали одиш да купиш млеко и леб (ќе ти требаат пари и за паштета) или одиш на рок клајмбинг, па калкулираш која карпа да ја фатиш, да не си пресудиш самиот себе :)
Ама ние се согласуваме за калкулациите де, само ти не ме сфаќаш што конкретно ме изнервира мене, па затоа и првичниот пост ми беше остар, а после тоа се смирив, па се дообјаснив. :)
Ме мрзи да пишувам сега ептен и онака не се сфаќаме за што ми беше насочено ова моето. Не е ни битно. :)[DOUBLEPOST=1422016908][/DOUBLEPOST]
Ќе има калкулации, не е Шундо ова :) само што тие најдобро си знаат кој им одговара кој не. Сите противници се изанализирани добро.
Е па ова де, само ти поубаво го кажа од мене, јас го пишав остро и сфаќам зошто бев цитирана, само ме мрзи да се дообјаснувам. :)
Пишав дека ме нервираат калкулации и не бев прецизна и не кажав убаво што мислам и си прифаќам да ме цитираат, сама сум си крива. :D

Ај уште еднаш: Не сум против калкулации, друго ме изнервира, ама ај. :D

Ама ние се согласуваме за калкулациите де, само ти не ме сфаќаш што конкретно ме изнервира мене, па затоа и првичниот пост ми беше остар, а после тоа се смирив, па се дообјаснив. :)
Ме мрзи да пишувам сега ептен и онака не се сфаќаме за што ми беше насочено ова моето. Не е ни битно. :)[DOUBLEPOST=1422016908][/DOUBLEPOST]
Е па ова де, само ти поубаво го кажа од мене, јас го пишав остро и сфаќам зошто бев цитирана, само ме мрзи да се дообјаснувам. :)
Пишав дека ме нервираат калкулации и не бев прецизна и не кажав убаво што мислам и си прифаќам да ме цитираат, сама сум си крива. :D

Ај уште еднаш: Не сум против калкулации, друго ме изнервира, ама ај. :D
Не, ти пишуваш надолго и нашироко :D . У две реченици спикај и ќе те разберат :D

А бре луѓе баталете калкулации за четвртфинале. Тоа можеби можат да си го дозволат репрезентации како Франција, Хрватска, Шпанија и Данска ама другите никако не можат. Не може ние предвреме да бираме противници за четвртфинале кога не сме поминале ни осминафинале, а во најдобар случај 50/50 ни се шансите да ги победиме Словенија/Катар. Тоа размислување е рецепт за да изгубиме во осминафинале. Еден куп се изгореле така.

И згора на се, свесни ли сте дека е возможно и Шпанија да биде втора така? Не можеш да правиш калкулации и да влезиш во таков ризик.

Психата е важен момент и не може на 20 минути пред натпревар да се носат одлуки за "намерно губење". Ако направиме такво нешто 100% ќе изгубиме во осминафинале со кој и да играме. Каков е тој пристап во кој се спремаш за победа 2 дена и 15 минути пред натпревар ти кажуваат дека Златко и Филипче ќе играат 60 минути, а главните играчи ќе ја грејат клупата. Таква несериозност во нашата конкретна ситуација е недозволена. Ако бевме во некоја друга ситуација можеби друга ќе беше приказната ама сега не.

Абе реално во моментот Борко е подобар голман од Диви..
Не за џабе е во топ 5 голмани во Франција....
Е сега кај него,но и кај сите голмани е момент на испирација и да има добра партија...
Ама ако гледаш така досега на првенството немаше некој екстра голман кој ќе има континитуитет и да има 15+ одбрани...(можеби до некаде Андерсон од Шведска,Буриќ од Бих,на Тунис вториот голман доста се истакнува,исто и на Египет голманот)....
Значи варира формата на голманите....
Сепак турнирски систем е,меч на секој два дена,и не е лесно да се одржува форма,и не е толку лесно да се одбранат многу топки,плус играш со јаки тимови,не е ова лига каде шо играат секакви играчи...
А досега не беше толку лош Борко,баш коректно си ја заврши работата,со Тунис одличен,со Бих просечен но пак стигна до 10ина одбрани,со Хрватска исто,значи горе долу во рамките на очекувањата...
Јас баш обратно сакам,Борко да влези во ритам,а Диви си го имаме како бек ап,и така веќе се навикна Диви да е втор голман,времиња не е прв голман...:D
Јасно дека Борко е бољи, се заебавав со постот.
Кога Борко на таа срање партија вчера имаше 10ина одбрани јасно е..
Ама сепак, Диви е и те како добар голман според мене, и требаше да добие повеќе шанса на светсково :)

Ќе беше по фер мечевите од двете групи да се играат истовремено, вака нашава група е во предност пред А, пошто ќе си бираме противник во 1/8. Ако Катар победи најверојатно завршува втор, а Словенија за очекување е да изгуби па би завршила трета. Вака нашите верувам повеќе би сакале да загубат и да играат со Катар отколку со Словенија. Од друга страна на Белорусија ова и е натпревар да се биде или не, со победа обезбедуваат пласман понатаму, па така Катар би останал трет е тогаш ќе треба ние да бркаме победа со Австрија за да го добиеме Катар после. Ама па и Катар не се наивен противник, имаат јак тренер, странците играчи плус судии/ИХФ...у курац, права томбола е за типување сега а камоли да планираме со кој би играле 1/4 па од сега да калкулираме. Франција може и да не заврши 1-ва во групата па така нема да влезе во нашиот пат за 1/4 финале, а можда па ако играме со Германија да не тепаме случајно :eek: 1/4 е реалниот дострел на нашиве и со тоа обезбедуваат квалификации за ОИ што е фактички примарната цел на ова СП. И да бидат 4-ти и 8-ми на крај, пак е исто, наградата е само пласмна во квалификации за ОИ, иако секако учеството во 1/2 и борба за трето место звучи прекрасно, сепак да не се залетуваме, Германија ќе ја пикнат овојпат меѓу 4-те па ако сака земјава нека се преврти. Конечен мој тип е дека Катар ќе го искористи домашниот терен, ќе тепа со Белорусија и ќе биде втор, а нашите ќе изгубат за да бидат трети и играат со нив, нема да биде плански пораз или барем нема така да изгледа, туку во тесен натпревар и секако со мала судиска помош ;) Јас ја бирам “неписменоста“ на Катар попрво него искуството на Словенија ;)

Само ја иам впечаток дека Борко не анализира противнички играчи? :cautious:

Па добро бе пичка му матер, знаеш дека си голман што брани на проценка, па земи разгледај некои видеа, кој каде шутира, не како изгубен случај се леташ по бурек. И на крај одбраната му е крива. :boksix:
Не брани тој на процена, он се базира на блокот. Ако блокот му ја чува едната страна он оди на другата, а не размислува дека има играчи шо скокаат по 3 метра и многу лесно шутираат преку блок.

Дечки не се мавајте во гради дека ќе ги победиме Катар во 1/8 финале.. Па тие толку пари фрлија сигурно дека судиите а и ИХФ ќе им обезбедат најмалку 1/4 финале односно пласман за Олимписки Игри.. Боље ќе биде со Јанезите да играме...

Последно уредено:
Јаки се словенциве, играат тип на ракомет што не ни одговара..со кој и да играме во 1/8 финале ќе се мачиме до последна секунда секако

Јаки се словенциве, играат тип на ракомет што не ни одговара..со кој и да играме во 1/8 финале ќе се мачиме до последна секунда секако
Они играат тип на ракомет што не ни одговара, ама и ние играме тип на ракомет што не им одговара на нив. Плус Вуги ќе даде некои инсајдерски информации на нашиве за јанезите. :D

Сега нека гледат нашите пак да го разбранат Мариновиќ и пораз не ни бега, добар голман е ако влези во серија тешко нас, исто и Силаги средниот бек, искусен играч, ако му тргни и него бродолом ќе не фати, тие крилата ѓупците или му играт или не. Ама сепак јас мислам да одиме на Катар :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom