Македонија-Австрија 23.01. (36-31 второ место во група)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши мечот меѓу Македонија и Австрија?

• победа на Македонија

Гласови: 128 82,6%
  • нерешено

Гласови: 23 14,8%
  • победа на Австрија

Гласови: 20 12,9%

• Вкупно гласачи
    155
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако Австрија изгуби од нас, тогаш со висока победа на Тунис над Иран (што е лесно возможно) Австријците ќе завршат 4ти..така да ..не, не можат.
Да, ама нели муабетот е да се избегне Шпанија ако не заврши прва? xD Значи не се они први, немаат проблем и со 4то место овие. :D

Глуп е муабетов у секој случај, ако па Шпанија изгубила од Словенија и едвај го тепала Катар, значи дека ранлива е и она. :)

Да, ама нели муабетот е да се избегне Шпанија ако не заврши прва? xD Значи не се они први, немаат проблем и со 4то место овие. :D

Глуп е муабетов у секој случај, ако па Шпанија изгубила од Словенија и едвај го тепала Катар, значи дека ранлива е и она. :)
Не е муабетот тоа, муабетот е да се бира меѓу Словенија и Катар :)

Леле колку ми одат на нерви калкулацииве.
Идеш на терен да победиш, па после кој сака нека се падне.
Аман со овој менталитет.
Можеш од секого да изгубиш на крај краева.
Кој сака нека им се падне, нека играат машки, нека дадат се од себе, нека поправат грешките и нека биде што биде.
Јас секогаш сум за тоа дека подобро и Франција да падне и да изгубиме јуначки, отколку да се влечеме ко црева и да калкулираме кој да ни се падне.
Јас сум толку навикната на калкулациите на Кајгана што од првиот натпревар ми е сосем нормално да видам со кои би играле во финале[emoji4]

Без калкулациите малер ќе не тепа.

Само со скандинавци да не вкрстиме и Франција, се друго може.

Аман со овој менталитет.
Кој сака нека им се падне, нека играат машки, нека дадат се од себе, нека поправат грешките и нека биде што биде.
Јас секогаш сум за тоа дека подобро и Франција да падне и да изгубиме јуначки, отколку да се влечеме ко црева и да калкулираме кој да ни се падне.
Зашто ги хејташ калкулациите?[emoji4]

Катар се платеници кои се неколку месеци заедно и да моментално играат добро но никако не се подобри од Словенија која на минатиот мундијал беше 4та. Многу на форумов се исплашивте од Жарко Марковиќ, го направивте како Хансен да е.

Јас сум толку навикната на калкулациите на Кајгана што од првиот натпревар ми е сосем нормално да видам со кои би играле во финале[emoji4]

Без калкулациите малер ќе не тепа.

Математика е секогаш нормална за време на првенства, ама кога е придружена со боље да изгубиме овие, тогаш се нервирам.
Скандинавци и Франција се најнезгодни, ни јас не сакам да ни се паднат, но ако се паднат, тоа е, ќе се снаоѓаме. :D Башка, муабети од типот леле да изгубиме од Австрија за да сме избегнеле Словенци или обратно, ме нервираат. Ама стварно. :)
Во секој натпревар целта треба да биде да се победи. Со кого и да се игра. Е сега тоа не е возможно реално секогаш да се победи, ниту тоа го очекувам, само не сакам кога одиме со state of mind дека треба да изгубиме за да избегнуваме некого. На крај пак ќе се падне некој незгоден.
Зашто ги хејташ калкулациите?[emoji4]
Не ги хејтам, само ме нервираат во однос на муабетите “подобро е да оставиме да изгубиме/да изгубиме“. Калкулации се потребни, за да ги видиш сите сценарија, за да можеш да направиш стратегија во зависност од тоа како ќе излезе на крај.
Но, на терен излегуваш за да победиш и точка.
Можеби ќе победиш, можеби не.
И потоа во зависност од претпоставките/калкулациите правиш стратегија за со противникот.
Ама муабети кои обично следат со калкулациите, од типот: Е оваа треба да ја изгубиме, не можам да ги поднесам, ми ги горат ушите. Треба секогаш целта да е победа, макар и завршило катастрофално.
Не го можам тој наш менталитет.
Треба да се научиме дека со секој треба да се бориме рамноправно, па дури и кога се на хартија подобри од нас.
Јас утре сакам да победиме, па дали после било Катар или Словенија ич не ми е битно. И едните и другите може да ги победиме и од едните и од другите може да изгубиме. Тоа е спорт.

Се знаат ли термините на осмина финалињата на 25ти? Само во 5 ипол имам автобус за Скопје во недела, па да не стават од 3 најарно би било. :D

Да не ме сфатите грешка, знам оти уште не се знаат ни утакмиците, ама според вкрстувањето дали се знае. xD На пример вториот и третиот од нашата група да играат од 3 и да си знам уште од сега оти ќе го гледам мечот. :D

Се надевам ќе изгубиме со минимум 5-6 гола.

Форумско мислење пошто на ниедна тема до сега не ми дозволено, ваљда од технички причини, да гласам, дури на оваа ми дава дека веќе сум гласал за нерешено.

Аман со овој менталитет.
Yeah well fuck you too then -.-

Мора да се занимаваме помеѓу утакмици некако :D

Се надевам ќе изгубиме со минимум 5-6 гола.

Форумско мислење пошто на ниедна тема до сега не ми дозволено, ваљда од технички причини, да гласам, дури на оваа ми дава дека веќе сум гласал за нерешено.
Ти ги крадат од владата гласовите. Оние од Пустец гласаат место тебе затоа така :nesumjas:[DOUBLEPOST=1421963442][/DOUBLEPOST]
Математика е секогаш нормална за време на првенства, ама кога е придружена со боље да изгубиме овие, тогаш се нервирам.
Скандинавци и Франција се најнезгодни, ни јас не сакам да ни се паднат, но ако се паднат, тоа е, ќе се снаоѓаме. :D Башка, муабети од типот леле да изгубиме од Австрија за да сме избегнеле Словенци или обратно, ме нервираат. Ама стварно. :)
Во секој натпревар целта треба да биде да се победи. Со кого и да се игра. Е сега тоа не е возможно реално секогаш да се победи, ниту тоа го очекувам, само не сакам кога одиме со state of mind дека треба да изгубиме за да избегнуваме некого. На крај пак ќе се падне некој незгоден.

Не ги хејтам, само ме нервираат во однос на муабетите “подобро е да оставиме да изгубиме/да изгубиме“. Калкулации се потребни, за да ги видиш сите сценарија, за да можеш да направиш стратегија во зависност од тоа како ќе излезе на крај.
Но, на терен излегуваш за да победиш и точка.
Можеби ќе победиш, можеби не.
И потоа во зависност од претпоставките/калкулациите правиш стратегија за со противникот.
Ама муабети кои обично следат со калкулациите, од типот: Е оваа треба да ја изгубиме, не можам да ги поднесам, ми ги горат ушите. Треба секогаш целта да е победа, макар и завршило катастрофално.
Не го можам тој наш менталитет.
Треба да се научиме дека со секој треба да се бориме рамноправно, па дури и кога се на хартија подобри од нас.
Јас утре сакам да победиме, па дали после било Катар или Словенија ич не ми е битно. И едните и другите може да ги победиме и од едните и од другите може да изгубиме. Тоа е спорт.
Калкулациите се составен дел од спортот, па и од животот. Една Шпанија во кошарка на ОИ калкулираше и изгуби намерно за да ги одбегнат САД во 1/2 финале. Па со тоа си ставија миниум сребо в џеб и се бореа за злато. Во поинаков случај ќе играа најверојатно за бронза.
Се сеќавам пред некоја година Хрватска газеше во групна фаза (мислам дека со префрлање поени беше тогаш) и имаше шанса доколку изгуби, во 1/4 финале да добие полесен противник. Во спротивно ја добиваа Франција пошто овие си го ладеа во групите. И излезе тогаш Лино со изјава како од никој не се плашеле бла бла па победија и отидоа на Франција во 1/4. И нормално - испаднаа.
Така да ако има некаков пат за кој поголеми се шансите да не однеси во 1/2 финале и борба за медал зошто да не. Како и да е јас утре очекувам победа па ако изгубат нема врска можи и подобро да испадни. Ама тие таму добро нека размислат.

За Австрија:

Нема што многу да се комплицира. Битно е враќање брзо назад за да се спречат контри каде се многу опасни. Во останатите елементи не се до толку опасни. Нека се остават бековите нивни да решаваат. Во таква игра убеден сум дека ќе ги добиеме. Австријците и онака ни лежат.

За калкулациите:

Нема што многу да калкулираме. Како прво, не се знае кој на кое место ќе биде отсега во А групата. Како второ, дури и ако скокаме и гледаме напред (а не треба) и во четвртфиналето не се знае со кој вкрстуваме. Велите Шведска или Франција. Тоа не е исто. Швеѓаните иако се јаки ни лежат, тие се добар противник. И како трето и најбитно, кој и да ни се падни не менува многу. Ние треба за нас да си гледаме и да го подигаме нивото на формата колку што е можно повеќе. Дали Катар или Словенија, ќе мора да одиграме многу добар натпревар за да победиме. Без разлика што се многу различни екипи и едните и другите се подеднакво опасни за нас и само со максимална концентрација и сериозен пристап ќе имаме резултати. А ако дај боже поминиме и стигниме до четвртфинале, тогаш ќе мислиме што како. Барем целта пласман на ОИ квалификации ќе ја имаме исполнето и би се одело на се или ништо без некој особен притисок.

П.С. Очекувам да видам и малце поголема ротација, нека поиграат и Вугринец и Ф.Лазаров. Особено овој првиот бидејќи ако се паднеме со Словенија секако ќе мора Кире цел натпревар да го игра, таму Вугринец никако не смее да влегува на терен.[DOUBLEPOST=1421964286][/DOUBLEPOST]

Дај боже да стигниме до чевртфинале, таму освен скандинавци и французи дали и ќе има друго :)

Инаку не знам зошто толку паника се крева за скандинавците. Изгледа уште трауми имаме од Исланд кога 3-4 пати не победуваа во баражите. Ама од тогаш многу време помина. Во последниве години реално со Данска и Шведска имаме повеќе пати играно и сите пати сме се држеле. Реално не сме биле нешто особено надиграни. Со Исланд и Германија не ни одело толку ама овие две се моментално послаби од другите две (плус германскиот и не знам колку би го дефинирал како скандинавски ракомет).

Мислам дека последниве години многу повеќе мака имаме со Франција, Шпанија, Унгарија, еве и Хрватска отколку со скандинавците...

Последно уредено:
Катар се платеници кои се неколку месеци заедно и да моментално играат добро но никако не се подобри од Словенија која на минатиот мундијал беше 4та. Многу на форумов се исплашивте од Жарко Марковиќ, го направивте како Хансен да е.
Незнам за тебе ама мене да ми дат 200.000 евра за пламан во 1/4 финале (немам играно ракомет од средно :D ), и ќе најдам овде од форумот уште 11-12 и има да летат како партали сосе Обрван :pos::pos:

Абе какви калкулации, горе-доле исто ни е дали со Катар или Словенија, квалитетот е изедначен. Се надевам дека Шпанците ќе си тепаат, за да не се замараме со нив.

Во секоја работа во животот ако калкулираш и не се внесеш целосно, тури му пепел. Какво калкулирање бе секоја утакмица иди на победа, какво трето место. И нека се паднат марсовци ако сака, секоја утакмица да се оди на победа. Да ти се плукнам у менталитетот ако намерно губиш. Па ја би нека испаднат у 1/4 финале од Франција нека не отворат ко Аргета него да играме утре да изгубиме за у 1/4 финале да играме со Германија. И ја се кладев со еден другар дека нема шанса да ја тепаме Литванија у баскет, па Влатче напраи што напраи. Мушки до крај бе што биде нека биде. Со калкулации ќе ни се врати пошто ако играш педерски така ти се враќа. Голот несреќен од данските педерчиња у последна секунда еден ден ќе ќе ни се врати позитивно. Нека биде во 1/4 финале против кој било ;) :D

Не знам зошто толку трагично гледате на калкурање во тоа кој би ти бил противник, тоа го правеле и многу посилни репрезентации во нашата, а и во други спортови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom