Мака ми е!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Mi se zbori i na mene...ama...
Teskite muabeti i odluki,kolebanjata i solzite...
ne se za vo javnost!
Ili barem mene taka me naucija.
Pozdrav.

Мака ми е што постојат ситуации кога морам да објаснувам, а сум очекувала дека ќе бидам разбрана.
Мака ми е што си поставувам милион прашања на кои моментално не им го знам одговорот и само се измачувам.
Мака ми е што имам грутка во грлото и што вечерва тешко дека ќе заспијам.
Мака ми е од се` денес.

Мака ми е што цел живот сум непоправливо тврдоглава и слепо се држам за таа глупава ми гордост. Мака ми е што не дозволувам било кој да ми се меша, а всушност се плашам, и мака ми е што кога конечно ќе решам да признаам дека грешам или да побарам помош и поддршка – нема никого.

Мака ми е од тоа што постојат толку луѓе кои навидум ме познаваат, а се` уште не знаат кога ми е потребено да ме излажат. Мака ми е што кога сакам некого (не мислам само на дечко), го сакам целосно и му верувам безрезервно, се врзувам за него потполно, а на крајот пак јас излегувам глупава што сум му дала и посветила се`. Баш е интересно кога е човек толку искрен, нели... Секогаш се зезнува. Понекогаш се мислам дали воопшто постојат луѓе што ги разбираат ваквите будали како мене.

И мака ми е од тебе, искрено. Зашто немаш довебра во мене. Зашто ми се криеш и не ми даваш да видам ништо повеќе од она твое обично и секојдневно расположение, ми зборуваш за времето, спорт, телевизија, хороскоп и слични глупости, но никогаш за она што сакам да го чујам. Никогаш за нешто што вклучува и зборување за чувства можеби. Ок, твој избор. Мене веќе ми е сеедно.

Толку. :pipi:

Мака ми е што ... за ништо не ми е мака,бе.Мака ми е што веќе ништо не ме допира...али пак, за тоа не би требало да ми биде.:toe:

Мака ми е шо толерирам личности шо не заслужуваат ни 1% од целовкупната толеранција која ја добиваат.
Али јбг,ми пукна и мене филмот и фала му на Господ шо е то така.

Оууу ама ми е мака... Значи мака ми е што пиев и мака ми е што месечината беше проклето убава денес и ми будеше грешни мисли. Мака ми е што (најверојатно) сум заљубена, али никој не верува у тоа, освен една личност, и тоа токму таа личност поради која што никој не верува дека сум заљубена. Сакам „нешто„ ама и не го сакам... мислам го сакам, ама не знам ни како го сакам... Јас сум романтична и би сакала нешто со таа личност... поточно би сакала нешто романтично, ама па тоа нема врска со мојата првична намера и не знам кој ќе ми го фати крајот кога ни сама не можам да си го фатам...крајот.:) Мака ми е што за сите сум големиот психолог, а себе не можам да се средам... Што сакам? Не знам што сакам... уствари мака ми е што се прашувам дали неам гз да го направам тоа нешто затоа што ќе ми ги разбуди чувствата што нема да ми бидат возвратени...

Мака ми е што сум премногу горда и тврдоглава...
Мака ми е што правам некогаш непромислени постапки
Мака ми е кога едно сум зацртала и после одеднаш се променува ситуацијата...
Мака ми е кога не знам што сакам и не знам дали сакам...

maka mi e sto postojano si imam rabota so devojcinja...bez razlika na godinite, stepenot na edukacija ili inteligencijata(barem taka izgleda) nekoi seogas ostanuvaat devojcinja...zenite sozrevale pobrzo od maskite BULLSHIT

Мака ми зошто има уште само 4 дена до почетокот на школото,ми се плаче кога ќе ми текне дека на овој убав распуст му дојде крајот....

мака ми е од исфрустрирани копилиња,од особи кои мислат дека цел свет се врти само околу нив,од личности полни со сами себе,кои од носот подалеку не погледнуваат и со мозок ко на врапче спремни да направат било што само за да те повредат,мака ми е и од такви за кои само материјалното вреди и се цени(затоа немате),мака ми е од луѓе за кои сум мислел дека вредат а се испоставило сосем спротивното!
(е*ете се сите нема да ви го дозволам она што сте го испланирале,барем јас нема да ви потпаднам на срањата кои сте ги направиле)

Мака ми е што секогаш кога и да знам за нешто пред да го направам, дека е погрешно, сепак се обидувам и на крај се зезнувам.
Мака ми е што се замарам со некои неважни личности.
Мака ми е што секогаш мора нешто да чекам.
Мака ми е што мора да поднесувам некои зае*ани работи.
Мака ми е што постојат луѓе кои сакаат само да повредуваат и нанесуваат несреќа и болка на другите.
Мака ми е и што дозволувам да се замарам со глупости, ама ај валјда ќе ми дојде некогаш паметот и ќе сватам

maka mi e sto se razboluvam na sekoi dve nedeli, sto primam po 5inekcii i ne mozam veke da sedam...
maka mi e sto treba da dobiem, ne samo zaradi toa sto togas ke me boli stomak, tuku zaradi toa sto toj period sekogas me faka depresija, sekogas mislam na tebe i tesko mi e...
maka veke mi e od sve!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom