Lyoness

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.241
Поени од реакции
36.548
Тоа се тие неинформирани модерни робови, самозаробени, што не им иде на крај памет дека може да заработат повеќе од 200 евра месечно. Незнаат и незнаат дека незнаат.
За да ги заработиш тие 200 евра ќе работиш повеќе од касиерка во Кам и за такви ситни пари да лажиш народ како политичар за власт.

Другар, нема пари во ова, го пробав и ти кажувам од искуство, а тие што те маткаат дека прават солидни суми месечно побарај им да се логираат и да ти ги покажат тие фамозни суми, јас кога побарав почнаа изговорите со заборавен пасворд, втор/трет акаунт и слично.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.649
Поени од реакции
31.877
Имам братучедче кое две години животот си го остави на тоа Лајонес. Дома не е прибран, по сите можни семинари, целовреме на пат де Скопје, де Битола, де Струмица. Беше и во Виена пред некој месец, сега ќе одел септември пак. Умот му е полн со некој Робин Шарма мотивацион текст. Го откажа факултетот (исто некоја позната мисла дека тие со факултет робуваат, додека овие од Лајонес господаруваат) и максимално се посвети на нештово. Стигна кариерно ниво 2. Баба ми пишти дека поебал преку 8 000 евра, де за златна шо ти знам картичка, де за облаци, де за инветирање во други држави, и пак на крај чинам џам свитка. Ги гледа само некои одбрани 5 лажови од Македонија, кои демек стигнале до 5-то, 6то ниво и земаат по 20 000 евра месецот или 100 000, не ни памтам.

Му посакувам се најдобро како прв братучед кој многу го сакам, ама нека е здрав и жив, таа енергија која ја лупа таму и тој инает да успее во некоја работа да го насочеше во нешто друго ќе беше според мене поок. Имаме праено муабет, ама тенка е онаа граница во која може да бидам грешно разбран дека сакам да го одвратам од намерите и му завидувам, а го терам да го тепа оној познат пат......Така да од поблиску ги гледам овие Лајонес срањеници.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А што ти гарантира факултетот?
Картичкава што ти гарантира? Дека си забегал тотално. Доказ дека не си со сите е картичкава. Со факултет барем нешто си постигнал.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.364
Поени од реакции
4.741
И уште oвa мoрaм дa гo пишaм, ме викaше нa некoј семинaр зa личен рaзвoј, ќе билa сaмo нивнaтa групa oд десетинa луѓе. И јaснo ми беше декa ќе убедувaaт дa влoжиш и влегувaм у сaлa 300-400 луѓе

И oбјaснувaaт декa мaксимумoт кoј си мoжел дa гo влoжиш билo 2400еврa или тaкa нештo. И нa пaузa и викaм, шo бенефиции имaм aкo влoжaм 2400 еврa сo тие кaриерните нивoa.

Ми викa не би ти препoрaчaлa тoлку дa влoжиш, зa пoчетoк дoвoлнo е 100еврa

Е кaкo бе си викaм, нели целтa е дa успееме кoлку пoвеќе влoжaм тoлку "пoдoбрo"

А сеa си викaм, си викa aкo гo зaебaм дa влoжи 100 еврa гoлемo чудo и дa не ги врaти, aмa aкo изгуби 2500 мoждa е некoј лудaк и дa ме утепa
Или зaбегaв

Знaчи целo време те убедувaaт влoжи влoжи и кoa сaкaш, a уствaри ги прoверувaш кaкo ќе реaгирaaт, се пoвлекувa?

Последно уредено:

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.390
Поени од реакции
5.622
Хм има ли некој да го работел сериозно и да објасни, затоа што еве прв комшија што ми е ме покани на тоа семинарот за предавање и ми објасни како стојат работите и не ми е ништо сумњиво.
Он го работи веќе некое време и баш вчера бев со него уплаќаше околу 9-10 иљади евра за тие облаците. Е сега да напоменам дека он сигурно не ме лаже пошто ми е комшија, моја генерација цел живот сме се играле е сега ако го лажат него тоа е друго.
У принцип ова со картичките за попуст ништо не губиш а сите трошиме пари на гориво,кафе,пазарење за дома ништо не губиш ако ја користиш картичката и ти се враќа одреден износ на сметка.
Во врска со облаците уште не знам како функционираат знам дека треба кариерно ниво да дигнеш.[DOUBLEPOST=1471925575][/DOUBLEPOST]И да не кажав дека другар му што го внел во оваа работа прави по 10000 евра месечно ама го работи со години ова ако се прашувате дали ви ја отворил сметката, да и има 62 луѓе директни околу 200 индиректни и вкупна мрежа од преку 16000 луѓе е сега ме интересира дали некој работел па да знае а не секој да дава мислења а врска нема.
У принцип никад не пробувам вакви глупости па дури ни Каирос , иако има пари ама тоа не е легално и не знаеш кога може да престане од друга страна овде членуваат јаки светски фирми

S

silmarillion

Гостин
10.000 не прави никој месечно сега за сега. Да правиш 10к месечно значи дка си константно 6ка, а таков уште нема. Не ја гледам поентата на преувеличување кога системот функционира перфектно. Можноста за екстра заработка од секојдневно купувае функционира како никогаш до сега и е бесплатна. Околу облаците направи калкулација колку ќе имаш потенцијален ROI или нека ти објасни препорачателот колку да очекуваш поврат па пиши и ќе дискутираме со реални бројки дали е остварливо или не.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.390
Поени од реакции
5.622
Добро не се фаќам ај дека е тачно ама ми го даде телефонот да ја разгледам апликацијата да видам директни индиректни и вкупната мрежа на луѓе. Како и да е не мора да е толку и 10 пати нека е помалку.
Како функционираат облаците знаеш ли пошто не сфатив баш
@silmarillion

Член од
15 март 2010
Мислења
5.872
Поени од реакции
6.387
Lion Ass :) .... Имам роднина шо работеше на една бензинска.. мање битно.. и он шлап членската.. од сите шо стават гориво поените му одат нему... вади нешто.. е сега ако го фатат... шознам ....

S

silmarillion

Гостин
Добро не се фаќам ај дека е тачно ама ми го даде телефонот да ја разгледам апликацијата да видам директни индиректни и вкупната мрежа на луѓе. Како и да е не мора да е толку и 10 пати нека е помалку.
Како функционираат облаците знаеш ли пошто не сфатив баш
@silmarillion
Cloud-от е директно врзан со обртот кој ќе го направат потрошувачи во мрежите на големите компании и клубови. Е сега никој не ти гарантира дека тој обрт ќе се случи. Да ти можеш до денар да рефундираш секој аванс што го имаш дадено преку шопинг, ама да не очекуваш миљони пошто може да се разочараш:)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Legality
In the meantime, Austrian authorities have started investigations of the Lyoness business model and the related allegations that the company is running an illegal pyramid scheme.[35] Criminal investigations in Austria have been concluded by the Austrian Economic and Corruption Prosecutor ("WKStA"), who maintains that Lyoness operates an illegal pyramid scheme.[56][80] Lyoness expects to be cleared of all charges.[58]

Outside of its homecountries, Lyoness has also been confronted with scrutiny from authorities. Reportedly, similar investigations were started in Hungary;[68] Norway;[81] Poland;[65][82][83][84] Lithuania;[69] Sweden;[63][64]Australia;[59][60] and Greece.[70][71]

In Hungary, Lyoness was fined by the authorities for illegal advertising.[68] In Lithuania, the authorities decided not to pursue Lyoness.[69] In December 2013, Norwegian authorities announced a full investigation of Lyoness on the suspicion of operating an illegal pyramid scheme.[81][85] Lyoness received 3 weeks to respond to the announcement.[86] Following an investigation of several months, the Norwegian Gaming Board concluded that Lyoness IS NOT operating an illegal pyramid scheme in Norway in 2012 and 2013. After the investigation had been announced, in 2014, less than the legal barrier of 50% (43%) of Lyoness's revenue in Norway derived from recruiting, making them eligible to continue operation under Norwegian law. In Poland, the OCCP called Lyoness a pyramid scheme, but the current status of the investigation is unknown.[65][66] In Sweden, the responsible authority concluded that Lyoness is a pyramid scheme and reported Lyoness to the Stockholm police.[63] While initially halted, an appeal by the Gaming Board led to a continuation of the investigation by the Stockholm Police.[64]

In Australia, The Competition and Consumer Commission (ACCC), after researching Lyoness for a while, instituted proceedings against Lyoness International AG, Lyoness Asia Limited, Lyoness UK Limited and Lyoness Australia Pty Limited (together ‘Lyoness’) for operating a pyramid selling scheme and engaging in referral selling.[59][59][60] The ACCC alleges that Lyoness has operated the scheme in Australia from mid-2011 and that it continues to operate the scheme. The scheme offers ‘cash back’ rebates to members who shop through a Lyoness portal, use Lyoness vouchers or present their Lyoness card at certain retailers. Whilst cash back offers themselves are not prohibited by the Australian Consumer Law, the ACCC alleges that the Lyoness scheme also offers commissions to members who recruit new members who make a down payment on future shopping. The ACCC is seeking declarations, pecuniary penalties, injunctions, an order requiring the Lyoness website to link to the case report and costs. As Lyoness International AG, Lyoness Asia Limited and Lyoness UK Limited are located overseas, the ACCC will be making arrangements for service on those entities. The case is before Justice Flick of the Federal Court in Sydney.[87] Lyoness have submitted their defence in October 2014, and the next hearing will be in February 2015.[60] Australian victims claim to have lost thousands of dollars each to Lyoness.[88] The trial has ended and the judgment was reserved.[61][62] In Greece, an arrest warrant was issued in August 2015 against the Austrian directors of Lyoness Greece. On the 10th of August 2015 the Prosecutor of Thessaloniki Court of First Instance issued an arrest warrant against Herbert Teissel and his wife Anna Teissel, alleged directors of Lyoness Greece, for attempted fraud.[70][71] Lyoness vehemently denies all allegations.

Television[edit]
On November 30, 2011, Dragons’ Den Canada aired an episode featuring the pitch of a Lyoness ‘Premium Member’ from Ontario, Canada in which he asked the ‘Dragons’ to jointly invest 175,000 Canadian Dollars to acquire Lyoness ‘business packages’ through him.[89] None of the Dragons were willing to invest. Instead, they ridiculed him and his business idea, suggesting that it's 'distasteful', and 'a pyramid scheme’. They also advised the Lyoness member, who borrowed against his house to acquire Lyoness positions, not to invest any more money in the Lyoness system.[89]

Another television show that has reported on Lyoness is the Austrian public television program ORF Report. This programme aired episodes under the names ‘Lyoness - The money machine’ (November 13, 2012),[90] 'Shopping Community Lyoness' (November27th, 2013)[91] and ‘The man behind Lyoness’ (April 24, 2013),[92] interviewing experts and former participants, which both say that Lyoness operates a pyramid scheme behind the façade of a ‘shopping community[93] .[94] The latter episode also features hidden camera footage of Hubert Freidl telling his followers that spreading ‘Cashback Cards’ is irrelevant – ‘it is all about the positions, positions, positions, positions’.[94]

S

silmarillion

Гостин
Стари ти се овие, пред 3 месеци падна обвинението во Австрија.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.390
Поени од реакции
5.622
Дали има искуство за Германија некој да каже дали функционира за сигурно од прва рака

Kajgana Shop

На врв Bottom