Џабе ќе пријавуваат во АЕК бидејќи функционира само на хартија а на дело е корумпирана институција која ги штити интересите на Телеком и А1 по цена на штета на корисниците.
Abe koe branejne, jas prv prijaviv sekade ,ama kaj nas se se ceka po otprilika 5/6 meseci...
Автоматски споено мислење:
Vo aek se smetaat za ne nadlezni jas ,prijaviv vo mvr i agencija za licni podatoci ....
arno ama od agencija prasuvaat dali pri naplata vi se bara licen dokument da vnesite,im vikam ne, epa vika togas i nie nisto ne mozeme samo mvr, sajber kriminal i bankite da si stavat pogolema zastita pri naplata...
zatoa pogore pisav deka dzabe e se...
vo povejke navrati i podolg razgovor so call support na Komercijalna i Stopanska i vo filijala, vikaat deka demek ne bilo do niv, hakeriski napadi imale sekojdnevno od sekade,i samo zasega limit 0,e privremeno resenie ...
Aek mi vikaat nemale vrska,samo ako sme imale poplaki od operatorot(bilo koj) vo vrska so uslugite,a naplata bila ne nadlezna Aek
Ne gi branam zosto ne mozete da svatite, bankite ti naplatile, a? A zosto ne podaras od bankata na pismeno da ti dadat dokument deka Lycamobile te krade.??? Ajde neka ti dadat,jas barav od Stopanska i Komercijalna ne davaat ,prasuvaat za sto mie im vikam za na sud....abe vika sto se zamaras ke ti dademe nova besplatna ne plajkaj tamu povejke i raat, i dadoja nova i vidi majkata i novata so limit 0,pak prasuvam zosto taka,eve nikade nee plajkano so novata kartickaa ...aaa vika pa gospodine za vasa bezbednost....i sega ???
Мене ми се случи а и на куп други корисници прекршување на потпишан двегодишен договор од страна на А1 за пакет телевизија,интернет и фиксна телефонија.Во договорот пишува дека разговорите во фиксната телефонија во нивната и останатите фиксни мрежи не се наплатуваат и сето тоа беше така до 3 или 4 месеци пред да истече договорот за шпионски да почнат да ги тарифираат по минута дури и во нивната мрежа а притоа да не објават јавно соопштение.АЕК одговара дека не го прекршиле договорот и дека А1 се во право ими стана јасно дека АЕК е само институција на хартија.Договорот ми е истечен,плаќам месец за месец и чекам подобра понуда за да потпишам нов а со кој оператор ќе видиме.
Се ми се чини ова е масло на дуополот Телеком и А1 во соработка со банките бидејќи 100000 пребегани корисници не се малку.
Мене ми се случи а и на куп други корисници прекршување на потпишан двегодишен договор од страна на А1 за пакет телевизија,интернет и фиксна телефонија.Во договорот пишува дека разговорите во фиксната телефонија во нивната и останатите фиксни мрежи не се наплатуваат и сето тоа беше така до 3 или 4 месеци пред да истече договорот за шпионски да почнат да ги тарифираат по минута дури и во нивната мрежа а притоа да не објават јавно соопштение.АЕК одговара дека не го прекршиле договорот и дека А1 се во право ими стана јасно дека АЕК е само институција на хартија.Договорот ми е истечен,плаќам месец за месец и чекам подобра понуда за да потпишам нов а со кој оператор ќе видиме.
Се ми се чини ова е масло на дуополот Телеком и А1 во соработка со банките бидејќи 100000 пребегани корисници не се малку.
Mojot dogovor od fiksna A1 e istecen odama i do sega mi nemaat naplateno fiksna telefonija , a edno vreme imav 4g ruter za selo posle 2 godini od 399 mi ja kacija na okolu 700 misecini kao mi istekol dogovorot koj bil na popust i sledniot mesec im go vrativ ,
A za lyca nema opravduvanje toa sto tie go pravat kako oficijalna kompanija koja menadjira na nacionalno nivo pa i posiroko , celokupnata odgovornost e samo nivna i na tie sto treba da im vrsat kontrola tehnicka finansiaka ili bilo kakva , , ,,da ti kradat podatoci i da prodolzuvaat da primaat uplati so karticka toa e neoprostivo,
Izvajte karticka od druga banka i prefrluvajte pari tamu za sekoe nadopolnuvanje, jas ne znam zosto se zamarate olku ko si e takva situacijata (i drzhavata)..
Izvajte karticka od druga banka i prefrluvajte pari tamu za sekoe nadopolnuvanje, jas ne znam zosto se zamarate olku ko si e takva situacijata (i drzhavata)..
Јас неколку пати напишав за овој предлог дека во моментов е најдобра опција за надополнување пакет за 3,6 и 12 месеци додека за секој месец нема потреба пошто бензинските пумпи се тука да завршат работа.
https://www.speedtest.net/result/a/10347520402
Еве ви брзина на А1 припејд ако се мислите да се префрлите. Потрошив негде пола гигабит дури го направив speed тестов. Ова е со директна видливост према базната станица на А1, во реални домашни услови по селата е негде 20Mbpѕ, во градовите повеќе.
https://www.speedtest.net/result/a/10347520402
Еве ви брзина на А1 припејд ако се мислите да се префрлите. Потрошив негде пола гигабит дури го направив speed тестов. Ова е со директна видливост према базната станица на А1, во реални домашни услови по селата е негде 20Mbpѕ, во градовите повеќе.
Мене не ми треба брзина туку ниска цена за 5000 минути колку што ми дава Lyca и околу 5гб колку да имам пристап до интернет и евентуално да зборувам со некој што е надвор во Македонија.300 денари е висока цена затоа што 100гб не ми требаат дома а не пак на телефон и затоа нема логика да плаќам нешто што нема да го користам.
Мене не ми треба брзина туку ниска цена за 5000 минути колку што ми дава Lyca и околу 5гб колку да имам пристап до интернет и евентуално да зборувам со некој што е надвор во Македонија.300 денари е висока цена затоа што 100гб не ми требаат дома а не пак на телефон и затоа нема логика да плаќам нешто што нема да го користам.
300 денари е со неограничени разговори, СМС, неограничено на социјалните мрежи и дополнителни 10GB интернет. Се активира преку мојот А1 апликацијата.
Тоа со 100ГБ е ако купиш нова картичка, а пакетот XL можеш да го активираш преку Мојот А1.
300 денари е со неограничени разговори, СМС, неограничено на социјалните мрежи и дополнителни 10GB интернет. Се активира преку мојот А1 апликацијата.
Тоа со 100ГБ е ако купиш нова картичка, а пакетот XL можеш да го активираш преку Мојот А1.
Сепак и А1 се ефтини тука во тој ценовен ранг, имаме повеќе избор, секој според потребите, еве мене на пример од домашниот интернет моментално друг не ми е потребен и си ставам кредит и го користам претежно за разговори со моите. Ако ми треба пакет, тука имам избор битно, покрај малиот пазар што го имаме и покрај целата катастрофална состојба во државава.
Јас сум задоволен од мрежата на А1, истата ја користат од Lycamobile, исто буквално скоро се, само што на А1 побрзо се воспоставува повик. Јас имам потреба од непречена комуникација, значи апсолутно ни еден ден да немам мрежа или да немам комуникација. Брзината не значи, но така прикачив максимално што извадив денеска. Lycamobile се супер, користете го дури можи, после ќе му ја мислиме што како.
Сепак и А1 се ефтини тука во тој ценовен ранг, имаме повеќе избор, секој според потребите, еве мене на пример од домашниот интернет моментално друг не ми е потребен и си ставам кредит и го користам претежно за разговори со моите. Ако ми треба пакет, тука имам избор битно, покрај малиот пазар што го имаме и покрај целата катастрофална состојба во државава.
Јас сум задоволен од мрежата на А1, истата ја користат од Lycamobile, исто буквално скоро се, само што на А1 побрзо се воспоставува повик. Јас имам потреба од непречена комуникација, значи апсолутно ни еден ден да немам мрежа или да немам комуникација. Брзината не значи, но така прикачив максимално што извадив денеска. Lycamobile се супер, користете го дури можи, после ќе му ја мислиме што како.
Momentalnata situacija na pazarot e;
da tocno za 300mkd, 10gb, na Mno nee visoka cena...
ama i 200mkd za 5gb(koj nema golema potreba od mob,data)isto taka ako moze da se pomiri so problemite koi gi ima lyca toa e sto e vo momentov ...
Cekame 4ig dali voopsto ke pocne(ako pocne telekom i a1 ke pustat na cena ili ke pustaat vakvi ili slicni promocii)
Mtel ostanuva so mSat i move,bidejki za drugo ne go biduva...
Ako ne pocnat pregovori so 4ig, togas duopolot ke pojaca na ceni i ke pritiskaat sto pobrzo lycamobile da izleze od igra/ propadne-da go kupi Mtel,a bidejki niv ne gi biduva za mobilna telekom i a1 ke prodolzat so derejne na suvo.!
Momentalnata situacija na pazarot e;
da tocno za 300mkd, 10gb, na Mno nee visoka cena...
ama i 200mkd za 5gb(koj nema golema potreba od mob,data)isto taka ako moze da se pomiri so problemite koi gi ima lyca toa e sto e vo momentov ...
Cekame 4ig dali voopsto ke pocne(ako pocne telekom i a1 ke pustat na cena ili ke pustaat vakvi ili slicni promocii)
Mtel ostanuva so mSat i move,bidejki za drugo ne go biduva...
Ako ne pocnat pregovori so 4ig, togas duopolot ke pojaca na ceni i ke pritiskaat sto pobrzo lycamobile da izleze od igra/ propadne-da go kupi Mtel,a bidejki niv ne gi biduva za mobilna telekom i a1 ke prodolzat so derejne na suvo.!
Газдата на Телеком попрво ќе ги продаде акциите на берза отколку да ги намали цените и да се бори со конкуренцијата и затоа не очекувајте дека од тој оператор ќе има пониски цени дури и да му се намали бројот на претплатници повеќе од 50 посто на пример бидејќи неговата политика е домашниот негов есап или ќе му помине на пазар или не работи за понизок профит од оној што си го пресметал дома.За А1 не знам што би направил бидејќи повеќе луѓе имаат акции таму.
Да се надоврзам за муабетов со Телеком. Еве што имаат прикачено на Linkedin, цитирам:
,,
Заокружувајќи уште една успешна година, најавуваме исплата на дивидендата за 2023 година во вкупен бруто износ од 2 212 067 762,00 денари или бруто износ од 25,65 денари по акција. Нашите успешни резултати, носат и поголема дивиденда за акционерите, односно зголемување за дури 33% на бруто износот на дивидендата по акција во споредба со минатата година.
Остануваме посветени да испорачаме најдобри резултати за сите кои се дел од нашиот успех – нашите корисници, вработените и нашите акционери.
Исплатата на дивидендата ќе започне на 26.09.2024 година.
Повеќе детали на следниот линк: https://lnkd.in/deaDWDVC ."
Нема да имаат загуби телеком во никој случај и нема да има значајно намалување на нивните цени.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.