Lycamobile Македонија

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Абе у право си до некаде, мојот пост беше насочен претежно кон безбедноста на податоците од страна на лајка, не ми е јасно како може да си го дозволат ова а уште по не јасно ми е како уште ги пробиваат до толку да немаат заштита.
Што е тоа е а наше е или да се прилагодиме спрема настанатата состојба или да го смениме операторот.И во вакви услови не ми паѓа на памет да ја напуштам Lyca и за 4 пати поголема цена да ја плаќам истата услуга кај А1 и затоа ќе си останам тука додека е Lyca оператор а кредит ќе си уплаќам од сметка која ја користам само за купување на интернет.Во НЛБ треба да прашам дали имаат опција како во СТБ корисникот сам да може си го менува лимитот по потреба за плаќање на интернет или мора постојано да оди во некоја експозитура и таму да му го сменат.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Lyca дефинитивно имаат проблем со заштита на корисничките податоци, решив да тестирам со една онлајн картичка и за 5 дена почнаа да стигаат сомнителни трансакции направени по Америка, нормално не им помина ништо зошто ја замрзнав картичката и оставив само едно евро на неа.
Најпаметно ќе биде да си купувате физички ваучери од продавница/трафика наместо онлајн.
Претходно 5 години сум немал никакви проблеми дури и во Април кога бев во Мк немаше ништо сомнително, изгледа се пробиени од тогаш.
Онлајн пакетите на долг рок мора да се активираат строго онлајн преку картица. Тука е проблемот. Ако активирате еднократко секој месец тогаш може и на бензинска да дополнуваш !

Член од
22 август 2020
Мислења
137
Поени од реакции
92
Конечно ми профункционира мобилната апликација Lycamobile. Само ме интересира зошто кога проверувам колку GB имам за користење, на *137# секогаш покажува околу 500 MB повеќе отколку во апликацијата?

Hoy

Член од
7 септември 2017
Мислења
555
Поени од реакции
1.808
Само да ве известам дека на двајца мои роднини им се злоупотребени податоците од картичките со кои ставиле кредит на лајка и плаќано е на плеј сторе и такви работи околу 100 евра се украдени,пазете си ги картичките со лајка!
у два месеци, т.е. у две последни допуни за кредит на Лајка, два пати од Стопанска ми ја деактивираат картицата поради трансакции по Белиот свет и два пати сега вадам нови картички.

Може да се тужи Лајка?

Член од
24 март 2011
Мислења
175
Поени од реакции
88
Na 27 08 dopolniv 200 den kredit preku karticla posle toa odma ja izbrisav preku web , deneska sabajle od smetka mi bea povleceni rezervirani skotro 4000 den od nekoja si MOUSER ELECTRON ( nikogas niti slusnal niti videl vakva kompanija ) za sreka srestvata se vratija na smetka posle 8 casa i kartickata blokirana , OTP kod voopsto ne mi bese ispraten . Nemoj da plakate so karticki ova e tezok kriminal i nikoj ne reagira !!!

Ete zatoa povekemesecni paketi moze da se aktiviraat samo so karticka , za da gi kradat klientite

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
у два месеци, т.е. у две последни допуни за кредит на Лајка, два пати од Стопанска ми ја деактивираат картицата поради трансакции по Белиот свет и два пати сега вадам нови картички.

Може да се тужи Лајка?
Што ќе тужиш.најпаметно ти е да се прилагодиш односно плаќаш од посебна сметка или да го смениш операторот а менување на сметка ти е најисплатливо.
Автоматски споено мислење:

Na 27 08 dopolniv 200 den kredit preku karticla posle toa odma ja izbrisav preku web , deneska sabajle od smetka mi bea povleceni rezervirani skotro 4000 den od nekoja si MOUSER ELECTRON ( nikogas niti slusnal niti videl vakva kompanija ) za sreka srestvata se vratija na smetka posle 8 casa i kartickata blokirana , OTP kod voopsto ne mi bese ispraten . Nemoj da plakate so karticki ova e tezok kriminal i nikoj ne reagira !!!

Ete zatoa povekemesecni paketi moze da se aktiviraat samo so karticka , za da gi kradat klientite
Ти извади Visa Electron и посебна сметка преку НЛБ,ќе им кажеш дека ти е само за интернет и кога треба да уплатиш кредит ќе си ставиш преку шалтер 1600 денари и завршена работа па после нека пробуваат колку сакаат да влечат пари кога нема да има на сметка нема да има дозволено пречекорување:

Последно уредено:
Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
536
D
Што е тоа е а наше е или да се прилагодиме спрема настанатата состојба или да го смениме операторот.И во вакви услови не ми паѓа на памет да ја напуштам Lyca и за 4 пати поголема цена да ја плаќам истата услуга кај А1 и затоа ќе си останам тука додека е Lyca оператор а кредит ќе си уплаќам од сметка која ја користам само за купување на интернет.Во НЛБ треба да прашам дали имаат опција како во СТБ корисникот сам да може си го менува лимитот по потреба за плаќање на интернет или мора постојано да оди во некоја експозитура и таму да му го сменат.
Da vo NLB ima opcija preku mKlik odberi si paket i menjaj sto sakas i potpisuvaj nalozi, jas imam iskustva so mnogu banki, NLB i ProCredit se pokazaa kako najbezbedni i so najdobra poddrska, prednost kaj ProCredit sto mozes onlajn sve da napravis bez poseta na ekspozitura, preku potpis so OneID mozes i smetka da otvoris i karticka da dobies po posta, bas sve sve…

Член од
29 август 2008
Мислења
5.664
Поени од реакции
4.031

Dodeka se pisuva samo tuka,nikoj nisto nema da prevzemi, prvo se prijavuva kaj niv 1212,potoa im kazuvas deka ke prijavis vo aek i vo agencija za zastita na podatoci i vo Mvr vo sajber kriminal...
kolku sto razbrav nisto nema da se prevzemi ....
Vo mejguvreme tuka se benziski-tobakoo i sl, so dopolnuvajne za 30dena ...za najevtinata opcija 200mkd, nema dr, poeftino

Последно уредено:
Член од
24 март 2011
Мислења
175
Поени од реакции
88
Dodeka se pisuva samo tuka,nikoj nisto nema da prevzemi, prvo se prijavuva kaj niv 1212,potoa im kazuvas deka ke prijavis vo aek i vo agencija za zastita na podatoci i vo Mvr vo sajber kriminal...
Vo mejguvreme tuka se benziski-tobakoo i sl, so dopolnuvajne za 30dena ...za najevtinata opcija 200mkd, nema dr, poeftino
Kaj niv ???? Pa tie ne kradat

Член од
29 август 2008
Мислења
5.664
Поени од реакции
4.031
Kaj niv ???? Pa tie ne kradat
Greska si,tie ne te kradat oktomvri 2023, imaa golem hakersi napad so koj cel sistem im go turnaaa i od nad 16 milioni korisnici na povejke od polovina se ukradeni podatocite najmnogu vo Uk, okolu 2 milioni,mejgu niv i na nekoj od nas vo Mk,spored nivnata analiza podatoci od karticki se ukradeni na korisnici koi pocesto/ sekoj mensec koristat istata karticka za auto bundle ili za nadopolna, kaj tie koi koristat povremeno-godisen paket/ ili 2-3 pati godisno ne bile podatocite ukradeni ...
hakerite postojano od razlicni zemji se obiduvaat najmnogu od Aziskite zemji- malezija, indonezija, filipini,tajvan itn ...
se dodeka bankite si lezat na usi i ne vovedat Otp za sekoe internet plajkajne vaka ke bide ...

Член од
24 март 2011
Мислења
175
Поени од реакции
88
Greska si,tie ne te kradat oktomvri 2023, imaa golem hakersi napad so koj cel sistem im go turnaaa i od nad 16 milioni korisnici na povejke od polovina se ukradeni podatocite najmnogu vo Uk, okolu 2 milioni,mejgu niv i na nekoj od nas vo Mk,spored nivnata analiza podatoci od karticki se ukradeni na korisnici koi pocesto/ sekoj mensec koristat istata karticka za auto bundle ili za nadopolna, kaj tie koi koristat povremeno-godisen paket/ ili 2-3 pati godisno ne bile podatocite ukradeni ...
hakerite postojano od razlicni zemji se obiduvaat najmnogu od Aziskite zemji- malezija, indonezija, filipini,tajvan itn ...
se dodeka bankite si lezat na usi i ne vovedat Otp za sekoe internet plajkajne vaka ke bide ...
Nemoj da gi pravdas ovie kriminalci !!!
1 . Ako im gi ukrale podatocite trebaa da gi izvestat klientite da zamenat kartickite.
2. Jas plativ 27.08 a me pokradoja na 30.08
3. Ako imaat propusti vo sistemot trebaa da prekinat so online naplata preku karticki ( ili nemat pojma deka toa se slucuva??)
4. Prakam podarok 200 den na familija ( kako gostin uplakam ) mojata karticka i moi podatoci se snima kaj Lyca sistemot i tesko mozes da ja izbrisesni ako sakas treba so telefon od sopstvenikot da ja brisam mojata karticka

Koj go pravi toa ne e Lycamobile ??????

Последно уредено:
Член од
14 мај 2023
Мислења
65
Поени од реакции
53
Ne gi brani ts01, Dosega imame promeneto 2 visa kartici za koi mi naplatija bankite 800 denari za dvete. MI dojde isto kako da sum stavil paket od lajka za 6 meseci...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Џабе ќе пријавуваат во АЕК бидејќи функционира само на хартија а на дело е корумпирана институција која ги штити интересите на Телеком и А1 по цена на штета на корисниците.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.771
Поени од реакции
30.628
Џабе ќе пријавуваат во АЕК бидејќи функционира само на хартија а на дело е корумпирана институција која ги штити интересите на Телеком и А1 по цена на штета на корисниците.
Јас пријавив во аек ми кажаа дека не е нивна надлежност и да пријавам во агенција за заштита на лични податоци.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.664
Поени од реакции
4.031
Nemoj da gi pravdas ovie kriminalci !!!
1 . Ako im gi ukrale podatocite trebaa da gi izvestat klientite da zamenat kartickite.
2. Jas plativ 27.08 a me pokradoja na 30.08
3. Ako imaat propusti vo sistemot trebaa da prekinat so online naplata preku karticki ( ili nemat pojma deka toa se slucuva??)
4. Prakam podarok 200 den na familija ( kako gostin uplakam ) mojata karticka i moi podatoci se snima kaj Lyca sistemot i tesko mozes da ja izbrisesni ako sakas treba so telefon od sopstvenikot da ja brisam mojata karticka

Koj go pravi toa ne e Lycamobile ??????
Abe koe branejne, jas prv prijaviv sekade ,ama kaj nas se se ceka po otprilika 5/6 meseci...

Јас пријавив во аек ми кажаа дека не е нивна надлежност и да пријавам во агенција за заштита на лични податоци.
Vo aek se smetaat za ne nadlezni jas ,prijaviv vo mvr i agencija za licni podatoci ....
arno ama od agencija prasuvaat dali pri naplata vi se bara licen dokument da vnesite,im vikam ne, epa vika togas i nie nisto ne mozeme samo mvr, sajber kriminal i bankite da si stavat pogolema zastita pri naplata...
zatoa pogore pisav deka dzabe e se...
vo povejke navrati i podolg razgovor so call support na Komercijalna i Stopanska i vo filijala, vikaat deka demek ne bilo do niv, hakeriski napadi imale sekojdnevno od sekade,i samo zasega limit 0,e privremeno resenie ...

Aek mi vikaat nemale vrska,samo ako sme imale poplaki od operatorot(bilo koj) vo vrska so uslugite,a naplata bila ne nadlezna Aek

Ne gi brani ts01, Dosega imame promeneto 2 visa kartici za koi mi naplatija bankite 800 denari za dvete. MI dojde isto kako da sum stavil paket od lajka za 6 meseci...
Ne gi branam zosto ne mozete da svatite, bankite ti naplatile, a? A zosto ne podaras od bankata na pismeno da ti dadat dokument deka Lycamobile te krade.??? Ajde neka ti dadat,jas barav od Stopanska i Komercijalna ne davaat ,prasuvaat za sto mie im vikam za na sud....abe vika sto se zamaras ke ti dademe nova besplatna ne plajkaj tamu povejke i raat, i dadoja nova i vidi majkata i novata so limit 0,pak prasuvam zosto taka,eve nikade nee plajkano so novata kartickaa ...aaa vika pa gospodine za vasa bezbednost....i sega ???

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom