Луто!

• Креатор на темата Креатор на темата Apash
  • Време на започнување Време на започнување

Луто?!

• Обожавам луто!

Гласови: 203 73,0%
  • Мразам луто!

Гласови: 75 27,0%

• Вкупно гласачи
    278
Luti suvi vezeni cuski stavas po izbor vo tengere da se varat zaedno so kompir. Po varenjeto gi odeluvas cyskite i kompirot. Cuskite se stvat vo drven sad (vagan) vo koj prethodno ima stolceno malku luk i sol i zaedno so cuskite s tolcat. Kompirot se lupi i se secka na sitni parcinja se stava vo vaganot i zaedno so cuskite se izmesuva. Vo posebn sad stavas malku maslo za jadenje go podgrevas i go isturas vo smesata. Jadenjeto e gotovo zmete povece sirenje :-)

обожавам луто..едноставно зошто ми го крева апетитот

Само кечап лут може некад, друго ништо луто. Мразам луто!

Никогаш не јадам луто.
Неможам да го поднесам,ми ја пече устата и не ми е убо.
Бљак!!!

Требеше да има 3 опции....Нити мразам, нити обожавам! Вака да не знам што да гласам...ама затоа не гласам еве пишам... Сакам кога лути малку не ептен, и тоа зависи во кои јадења!

Абе баш ме интересира дали само јас сум фрик или пак има и други луге.

Премногу јадам љуто....од секакви чили сосови на секаква храна па феферони скоро со секој оброк па црн бибер во секоја супа....едноставно неможам без љуто..
Не си единствен, мама е пофрик од сите :pos2: и мене ме зарази покрај неа почнав да јадам луто, отпочеток сакав само онака да ми налутнува колку да се рече, ама од луто на полуто одам. Не сум стасана до фаза да го обожавам нешто страшно, ама да, сакам :)

Уф колку не можам да поднесам луто,штом каснам луто,одма стомак ме фаќа ... едноставно организмот не ми прима луто...понекогаш поткаснувам по малку,ама само малку да налутнува...во тој случај не ми смета,а инаку ми смета.

Обожавам лутоо .. ммммм .. сакам лути зачини и гледам да ги има во скоро секое јадење. Па дури и чипсови некои лути шо се , ги јадам најмногу.

Не мразам ама не јадам.Ме боли желудникот после.Инаку знам некогаш да земам фиферонка ка си каснам ама ретко.Затоа мајка ми и брат ми надокнадуваат и за мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom