Бејко
unregistered user
Врело горко црно чоколадо со луто пиперче - изворно; така европјаните го запознале, подоцна некоја швајцарка му ставила шеќер и млеко и нормално, го зафркнала вкусот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Lele i jas isto...Ako ne mi e luto jadenjeto,blutkavo mi e...Абе баш ме интересира дали само јас сум фрик или пак има и други луге.
Премногу јадам љуто....од секакви чили сосови на секаква храна па феферони скоро со секој оброк па црн бибер во секоја супа....едноставно неможам без љуто..
Ооооо колку сакам лутоооо!!! Пошто пиперки не ми се баш некој омилен зеленчук не јадам некои си феферонки или не знам какви лути пиперки, ама затоа на пример место супа со бибер јас си јадам бибер со супа!:pos2:
А за буковец да не збориме... Сендвич без буковец не ми иде никако. У последно време пројадов тост со буковец.
Иначе кога купувам сендвич во Седмица таму нАли буковецот е оставен во сад слободно да си ставиш колку сакаш и мене нивниот буковец некако не ми лути многу па си ставам по 1-2 полни лажички и ко што секогаш има гужва луѓево почнуваат да ми зјапаат во сендвичот и да ми се чудат
Пред некое време купив еден чили зачин и не знам дали е до фирмата што го произведува или до Мексиканците ама ич, ич не лути. Во споредба со нашиов буковец тоа чилито е "мала беба"! :pos2: