Ловец или плен?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
[zEUs];2305790 напиша:
Женските повеќе сакаат да ловат тоа им е предизвик :) (или ја само така мислам :pos:)
Само ти така си замислуваш.:)
Жените се секогаш пленови, па и кога ја преземаат улогата на ловци дури и тогаш се поставуваат во улога на плен и ги наведуваат мажите да ги ловат..
Тоа е во женската природа, да бидат пасивни, да чекаат и да бидат уловени..
Па маживе ќе се полупаат у груди као тоа они ја фатиле женската, ама врска немаат дека се наведени на тоа :pipi:
А мажите се ловци секогаш.
Тоа им е во нивната природа, да бидат активни и да си го уловат пленот.

понтересно е плен...ама кога мора ловец мора:toe:

Многу често нели во љубовните односи, додворувања се употребуваат фразите, мачка и глувче, ловец и плен и слично. Е сега мене ме интересира вие во која категорија се ставате: Ловец или плен?

Дали сте ловец, дали напаѓате, имате храброст да ги превземете работите во раце и да бидете вие во можност да бирате кој ќе биде баш потенцијален партнер?

Или сепак сте плен, чекате некој да ви пријде и со тоа всушност не сте во позиција вие да одбирате кој ќе ви пријде, туку вие сте одбраните, вас ве бираат во случајот?

Што е подобро, да се биде ловец или плен? Да бираш или да чекаш да бидеш избран?

А која е посигурна опција?

Најдобро е да си ловец кој ќе го натера пленот да помисли дека ти си плен а тој ловец... е тоа е... MASTERMIND

Најдобро е да си ловец кој ќе го натера пленот да помисли дека ти си плен а тој ловец... е тоа е... MASTERMIND

Се согласувам потполно.

Се трудам да го постигнам ова,ама и не е баш така лесно.Понекогаш и успевало,ама имало и случаеви кога толку сум се исплеткала,сум искомплицирала до тој степен што и мене не ми било јасно кој е ловец,кој е плен.Многу зависи од ловецот,уствари од пленот.:) Sometimes it`s a piece of cake,and sometimes-mission impossible.

Темава треба да побара објаснување во зенот и будизмот. :smir:

Многу често нели во љубовните односи, додворувања се употребуваат фразите, мачка и глувче, ловец и плен и слично. Е сега мене ме интересира вие во која категорија се ставате: Ловец или плен?

Дали сте ловец, дали напаѓате, имате храброст да ги превземете работите во раце и да бидете вие во можност да бирате кој ќе биде баш потенцијален партнер?

Или сепак сте плен, чекате некој да ви пријде и со тоа всушност не сте во позиција вие да одбирате кој ќе ви пријде, туку вие сте одбраните, вас ве бираат во случајот?

Подвижно месојадно растение.

Можам да се приближам до пленот и да го уловам, ако сум доволно вешт. Ако пленот е ловец, исто - го напаѓам за да му го привлечам вниманието. Кога тоа ќе се случи, пуштам корења и дозволувам да бидам ловен.
А ако не ми се бендисува тој ловец - го јадам.

Што е подобро, да се биде ловец или плен? Да бираш или да чекаш да бидеш избран?

А која е посигурна опција?

Двете се добри, во зависност од другата страна што сакаме да ја уловиме/да бидеме уловени од неа.

Нема сигурност - може да се случи баш тој кого сакаме да го уловиме да биде уловен од некој трет, а оној кој сакаме да нè улови да улови некој четврти, па да останеме неуловени. Затоа мора човек да ги знае двата пристапи.

Обожавам да бидам во улогата на ловец-и да ја исполнам моменталната желба за лов.
А и многу ми годи кога сум јас пленот,и кога сакам да бидам уловена,инаку обратно ако не сакам...е тогаш е проблемот.

Плен сум невиден додека ловам :).

Само ти така си замислуваш.:)
Жените се секогаш пленови, па и кога ја преземаат улогата на ловци дури и тогаш се поставуваат во улога на плен и ги наведуваат мажите да ги ловат..
Тоа е во женската природа, да бидат пасивни, да чекаат и да бидат уловени..
Па маживе ќе се полупаат у груди као тоа они ја фатиле женската, ама врска немаат дека се наведени на тоа :pipi:
А мажите се ловци секогаш.
Тоа им е во нивната природа, да бидат активни и да си го уловат пленот.
Добро,можеби бев нејасна првиот пат.Зборот ми е дека ова е точно за 95% од женските.Девојката и кога бира не е ловец.Таа само си го избира ловецот и потоа станнува плен - улога која и одговара и се чуствува удобно со тоа.Со други зборови.....супер плен сум си:pipi:

Зависи, ако си гладен ќе ловиш :)

Абе светот може комотно да мине крај мене, баш ми (било) гајле-немало ниту да го приметам. Никогаш не сум се напрегал за било што такво. Коцките ќе си се наместат без разлика што си.

интересно е да си плен, што и ми се случува почесто. ама уште поинтересно е да ловиш. ама јас лично, додека да тргнам ... обавезно ќе и најдам некоја мана и ќе се предомислам. па затоа тие врски кога сум ловел ми се поуспешни и долги.

ја су ловецот а девојката мојот плен :baeh: ја превземам се во свој раце дефинитивно не су од тиа шо дремат да дојде цура да му се пушта

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom