Ловец или плен?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Кога се чувствувам како плен, често знам да бидам дрзок и безобразен иако во некои од моментите ми одговара да бидам уловен. Но самата помисла дека сум нечиј плен ми го потхранува егото и ме тера на таков однос, но не секогаш.
Во случај кога јас сум ловецот, на пленот приоѓам во моментот кога ќе видам дека има позитивна повратна реакција :)
Сепак сум скорпија, а скорпиите не сакаат да бидат одбиени :)
Според мене многу е посигурна комбинацијата на плен, затоа што не се губи ништо, а најмалку што може да се добие е пријател повеќе.:back::back::back::back::back:

Секогаш јас сум ловецот, не можам да чекам јас да бидам плен и некоја да ми пријде, како ловец секогаш сум во предност и јас ја бирам жртвата е не јас да бидам жртва :)

Плен сум нажалост...
Неможам да се отворам премногу се срамам...никогаш не го превземам првиот чекор секогаш...ако треба ќе чекам ама првиот чекор никат не го превземам јас...:kesa:

Плен сум нажалост...
Неможам да се отворам премногу се срамам...никогаш не го превземам првиот чекор секогаш...ако треба ќе чекам ама првиот чекор никат не го превземам јас...:kesa:

И како е?Ти оди ли?

Секогаш ловец !!! Предизвик ми е , макар што мнпгу би испочитувал доколку девојка ми пријде, ама мнпгу ќе ја почитувам. Девојка којашто се спротивставува на стереотипите, ммм.........

Да освојуваш или да те освојуваат?

Што преферирате повеќе: да освојувате или да бидете освојувани?

Секогаш ловец,едноставно неможам да возвратам ако се почувствувам како плен.Сакам да освојувам,да напаѓам,прва да пријдам,да му влезам во психа :icon_lol:
Подобро е да освојуваш,имаш повеќе можности,три чекори напред,него да стоиш во позадина и да чекаш некој да ти пријде (може и од чекање,чекална да отвориш). Сепак кога ти ја преземаш иницијативата знаеш што сакаш и истражуваш дали тоа го има особата во себе,ако не ти се допаѓа „пу пу не важи“ секогаш пали :патлиџани:

До, да речеме, лани се мачев со стратегии на заведување, калкулирав, наведував, бегав, ловев и сите тие ствари.

Сега пак, ама ептен сум убедена дека све тоа е скроз џабе. И да добиеш нешто (у смисол трошка внимание, секс и слични ситници), нема да го добиеш она суштинското, односно ништо нема да ти помогне да добиеш љубов (под услов нели целта да ни е врска со особата која ја ловиме/чекаме да не улови).

Затоа, ни ловам, ни чекам да ме уловат веќе. Кога на некој му се свиѓам/ми се свиѓа нештата си течат и без наш удел. Тоа го имам и искусено не еднаш. Секоја врска досега која ми вредела се случувала кога сум била целосно опуштена, кога не сум играла “улоги“ и нештата сами од себе се ределе, односно и покрај се завршувавме заедно на крај.
А, секојпат кога повеќе или помалку свесно сум манипулирала со цел да привлечам некој, резултатите биле без исклучок очајни на крајот (можеби и сум добивала нешто, али не вредело).

Игрите на надмоќ, пасивна агресивност и сите тие mind-fuck моменти у кариера и one night stands и сл. вршат работа. Кога се работи за вистински партнерски однос, џабе се.

Ловец кој успешно дозволува да изгледа како плен. Барем додека сака да е така.:pipi:

Ловец... и тоа со голем пиштол! хахахах
сум бил у ситуација и на ловец и на плен. и двете се тука некаде зависи од која гледна точка.

Често се случува некое девојче да ми пријде, да ми подели некаков комплимент или прва да почне да ми прави муабет. Обично ми велат дека имам прекрасна насмевка(моето тајно оружје), дека сум ведра личност, дека имам заразна смисла за хумор. Таа состојба на плен е супер, но поголем предизвик ми е кога сум ловец. Имено, најмногу ми се допаѓа моментот кога ќе видам некоја девојка што ми се допаѓа, а не ја познавам. Самиот момент на приоѓање и нејзино заведување е нешто за што живеам. А уште ако е со другарки или другари каде шансите се далеку помали...Мерак. Искрено, тие мигови од секоја врска најмногу ми се допаѓаат. Обожавам предизвици, ама според мене тоа е најголем. Другото понатаму се сведува на рутина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom